Reklame i druge improvizacije na autobusima

Autor nukleusri, Studeni 29, 2007, 00:20:36

Zmajhir

S dolaskom novih autobusa, posebno niskopodnih je i sve veći postotak površine koji će se iskoristit postalo staklo, SG220 i SG240 uopće nisu ni morali imat išta po staklima da bi se dobro vidjela reklama, a danas tog narančastog komada ispod stakla zapravo ima sve manje, dizajn diktira svoje  ;D

Čelični

https://teletekst.hrt.hr/127-01.HTML
Uoči sjednice Zagrebačke gradske skupštine, koja će se održati u četvrtak, konferenciju za novinare održao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.
Najavio je da i ZET-ovi tramvaji i autobusi više neće biti prekriveni reklamama. Građani Zagreba putem gradskog proračuna ZET-u plaćaju oko 1 mlrd. kuna, a ovaj je ugovor vrijedan oko 4 mil. kuna godišnje, rekao je i poručio da se grad neće pretvoriti u shopping centar.

Moj zaključak je da se takav model primijeni i na Grad Rijeku i autobuse Autotroleja, barem na one autobuse na kojima još nema reklama makar to bili i samo novonabavljeni autobusi koji još nisu prekriveni reklamama i ovako prelijepo izgledaju, te bi bilo bi šteta da ih se nagrđuje reklamama.

MateV

#947
Autobusi nabavljeni putem EU fondova niti nesmiju imati reklame zbog pravila EU (nešto u smislu: oni su dijelom kupili autobus, stoga mogu zabranit ovakve stvari). Također nesmiju niti voziti posebne vožnje (u Dubrovniku je zbog toga skoro nastao skandal). U biti nesmiju komercijalno zarađivati. To je također i razlog zašto su oni novi unutarnji displayevi većinom informativni, a minimalno reklamni. Zbog toga su Citari i Conecti svih vrsta (a bome i Classici do nedavno) skoro pa svi oblijeplijeni reklamama, jer ih nemaju na što drugo staviti. Citelisi i Urbanwayi za to nisu previse povoljni jer su često izvan prometa (siguran sam da reklamu Comma na 809 nisi previše viđao, jedino se Epson na 828 zna i vidit).

rzri05

#948
823 je dobio reklamu za Čoksu.

Edit: sa 663 je također nestala folija sa kompletnog stražnjeg stakla i sa cijelog prvog desnog stakla gdje je displej  :D

pehar_11

#949
663 bez zadnjih vratiju nakon rezuckanja komadić po komadić. Ovo je definitivno najlošija reklama u povijesti reklama koje ja pamtim.
vrijeme je novac?!?

rzri05

735 je dobio reklamu za Kaufland Škurinje, evo i noćne slike

pehar_11

Citat: rzri05  u Listopad 14, 2022, 07:18:43823 je dobio reklamu za Čoksu.
Evo i nje, slika je lošija (unaprijed pardon), probati ću sutra okinuti koju bolju.
vrijeme je novac?!?

rzri05

Evo noćne slike 823 sa reklamom za Čoksu, nadam se da kolega neće zamjeriti  :)

pehar_11

Ove naljepnice polako odustaju od naših buseva, pogotovo na plinašima (gdje su pojedini djelovi isčupani ili jednostano odljepljeni/pokidani). Na slici je u pitanju 752.
vrijeme je novac?!?

NP-549


lussin


pehar_11

#956
Reklama na 663 sređena, napokon se vidi displej kako treba. U 840 iza zadnjih vratiju postavljen unutarnji informativni ekran.
vrijeme je novac?!?

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

pehar_11

vrijeme je novac?!?

thomcro

Prestrašno šta rade od autobusa  glavauzid . To bi netko po noći trebao sve poskidati
Pozdrav by thomcro