Razno (2)

Autor shef, Ožujak 30, 2012, 22:16:14

lussin

PDZ-830 je 721
Citat: Dreamwalker  u Srpanj 18, 2018, 16:50:04714 ---> PDZ-833
715 ---> PDZ-836
716 ---> prodan u Njemačku
717 ---> PDZ-834
718 ---> PDZ-837
719 ---> PDZ-832
720 ---> prodan u Njemačku
721 ---> PDZ-830
722 ---> PDZ-835
723 ---> PDZ-831

Volim autobuse

595 08 i 09 va akciji po Lovrane
Photo by kiki273

Paško

Probaj naći način za zaobilaženje watermarkova na Photobucketu. Ovo bi trebalo raditi: https://chromewebstore.google.com/detail/photobucket-hotlink-fix/kegnjbncdcliihbemealioapbifiaedg?pli=1
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

MateV

Citat: thomcro  u Studeni 25, 2022, 21:38:28... samo da Vam pokažem na što mislim, stvar radi! ...

fotografija iz posta (vidi se transparent logo od foto baketa)


ista fotografija ali otvorena u drugom tabu


Ovo na što sam ukazao može se napraviti za sat vremena u navedenoj temi jedino što treba svaku fotografiju skinuti i nanovo uploadati.

Volim autobuse

Legende 36ice

Volim autobuse

Ko u špici sezone...Djelima ticket djeli ticket!!!

Filemona

Divan nam je javni prijevoz. 5 sa svakih 19 na svakih 35 min, 2 i 6 dvaput u sat vremena.

Hoćemo se kladiti da će ovaj privremeni vozni trajat i dulje od bolovanja i godišnjih? I da kad završi neće bit vraćen na trenutno stanje. Ili da će jednostavno postati novi vozni?

Citat:Kolaps riječkog gradskog prijevoza. Zbog manjka vozača Autotrolej već od sutra reducira vozni red

RIJEKA – Zbog nedostatka vozača Autotrolej od srijede, 14. veljače, uvodi reducirani vozni red, potvrđeno je jučer iz riječkog gradskog prijevoznika, nakon našeg upita o razlozima učestalih izostanaka polazaka autobusa na linijama javnog gradskog prijevoza u Rijeci.

Nakon što su se našoj redakciji zadnjih dana obratili brojni građani, s pritužbama o sve češćim izostancima polazaka autobusa na gradskim linijama, upravi i predstavnicima radnika u Autotroleju poslali smo upit o razlozima. Razgovarali smo i s nekoliko zaposlenika javnog prijevoznika koji su nam potvrdili kako je sustav prijevoza na gradskim linijama, u prvoj zoni, pred rasulom jer svakog dana u zadnjih dva-tri tjedna, nedostaje vozača za popunjavanje pet do deset smjena na gradskim linijama, zbog čega dnevno izostaje i po više od trideset polazaka autobusa na tim istim gradskim linijama. Kako saznajemo, na bolovanju je u zadnja dva tjedna u prosjeku bilo po trideset od ukupno 253 vozača u Autotroleju, a još dvadesetak ih je na godišnjem odmoru, što je dovelo do raspada sustava na gradskim linijama.

Odlazak u mirovinu

To, razumljivo, izaziva nezadovoljstvo putnika koji su uredno kupili svoje mjesečne ili pojedinačne putne karte, očekujući da će autobusi voziti po voznom redu, a mnogi od njih su, zbog izostanaka polazaka, kasnili na posao, u škole i na fakultete, na liječničke preglede i slično.



Na upit o velikom broju otkazanih polazaka autobusa, kao i velikom broju vozača na bolovanju, iz uprave Autotroleja odgovaraju kako su primorani uvesti novi, reducirani vozni red.

– Nažalost, KD Autotrolej od srijede, 14. veljače 2024. godine, zbog nedostatka vozača mora promijeniti vozni red, odnosno krenuti s primjenom reduciranog voznog reda. Zbog povećanog broja bolovanja vozača, a uslijed aktualne situacije s nedostatkom vozača, o čemu već dulje vrijeme jasno komuniciramo, KD Autotrolej nije u mogućnosti realizirati postojeći vozni red, te krećemo s voznim redom koji ima manje polazaka.


Naime, trenutno se zbog sezone gripe te viroza na bolovanju nalaze čak 32 vozača, dok njih dvadeset koristi godišnji odmor, što znači da su nam 52 vozača manje na raspolaganju, a ukupno ih imamo 253. Slijedom navedene činjenice, odnosno odsustva čak 52 vozača, primorani smo smanjiti broj polazaka na lokalnim, odnosno gradskim linijama, stoji u odgovoru uprave Autotroleja, u kojoj se nadaju kako će se situacija uskoro popraviti, odnosno da će se vozači vratiti na posao, čime bi se uveo i vozni red s većim brojem polazaka.

Ističu i kako je problem nedostatka vozača prisutan već duže vrijeme, a od početka ove godine još je sedam vozača otišlo u mirovinu, dok su istodobno zaposlena samo dva. Još su petorica u postupku prekvalifikacije, dok se dolazak prvih stranih vozača očekuje tek krajem ovog mjeseca.


https://www.novilist.hr/rijeka-regija/kolaps-rijeckog-gradskog-prijevoza-zbog-manjka-vozaca-autotrolej-vec-od-sutra-reducira-vozni-red/

Volim autobuse


citaro

Citat: 421  u Prosinac 19, 2023, 11:20:09Ustav Republike Hrvatske (NN 56/90.)
Članak 12.
U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo.
U pojedinim lokalnim jedinicama uz hrvatski jezik i latinično pismo u službenu se uporabu može uvesti i drugi jezik te ćirilično ili koje drugo pismo pod uvjetima propisanima zakonom.

kad vec kopiras stalno neke paragrafe, bilo bi dobro da barem imaju nekog smisla. sluzbena uporaba se odnosi na komunikaciju gradjana sa drzavnim insitucijama. bus autotroleja, birtija pri stefu i glovo dostave to nisu.

Volim autobuse

Brać blizanci na punione
829 i 830

Toni602

Danas primjećen 601 na cesti Kraljevica - Šmrika oko 14:10 sati. Kada sam se vratio iz Rijeke oko 19:30 bio je još tu, pa sam ga malo sliknuo.

Unutra je u rasulu, poklopac motora je dignut (vjerovatno je krepucnuo) te je na jednom kotaču stavljen žuti stoper, te je i legao dolje, tj. izgubio tlak zrak pa je legao.

Novo je registriran, registraciju možete pročitati na slici. Ima reklamu sa obe strane. Na šajbi je stavljen "Prijevoz za vlastite potrebe", te kod vozača MARY-JANE d.o.o ili tako nešto slično, nisam uspio slikati.

Kako napreduje 599? Ima li informacija o njemu?

Lp,
Toni602
602-masaza za kicmu, a muka za guzicu!

MateV

Već se malo pričalo o njemu. Prvotno ga je trebao kupit Slavonija bus, ali je to izgleda propalo i onda ga je netko iz Šmrike kupio. Vozio je Šmričke Mačkare po okolo i na karneval ove sezone.

Citat: MateV  u Veljača 11, 2024, 16:20:37Nije više aktivan u Autotroleju, ali je itekako aktivan u Šmričkim Mačkarama. Neznam šta će s njim ostatak godine, ali svakako bolje ovo nego Metis. Nađe se još pokoja slikica na FB-u Šmričke Mačkare. Registracija RI 7879-S. I kakve veze Slavonija bus ima s ovim?

Za 599 i mene živo zanima, vidit ćemo nadam se kava