Kamion & Bus roll show 2012

Autor Tomek, Svibanj 01, 2012, 00:00:15

Tomek

I ove godine sredinom travnja u Pojatnom kraj Zaprešića održao se Kamion & Bus roll show 2012. 5ar i ja smo bili tamo kao prošle godine u očekivanju da će biti još sadržajnije ovog puta. Nažalost, po nas, prije svega ljubitelje autobusa nije bilo, samo su MAN Importer, Benussi Iveco i Autobus.hr - Irisbus izložili svoje vozila.No dobro, vremena su takva kakva su i u manjku sličnih priredbi i ovo je nešto.
Sve se to održavalo na parkiralištu Špoljar Transporta, našeg teretnog prijevoznika i sam prostor je idealan za ovakvu priliku:






Kao što se može vidjeti na ovim slikama, bilo je izloženo nešto teretnog programa renomiranih proizvođača kao i mnogo tvrtki koje se bave auto-dijelovima.

Tomek

#1
Prvo malo sa štanda MAN Importera koji je od Neoman grupe izložio samo Neoplan Trendliner(2 godine se više ne proizvodi) - blizanac MAN Lion's Regia. Vrijedi dodati da je ovaj izloženi bio ex Niko Tours o čemu već ima na forumu u temi Niko Toursa.
Glavne novosti zapravo su bile te da je MAN Importer postao zastupnik renomiranog turskog proizvođača autobusa Otokar te su našem tržištu predstavljena 2 vrlo zanimljiva modela koji bi mogli postati vrlo popularni, pogotovo zato jer se pokazuju kao idealni nasljednik Marbusa koji je završio u stečaju, a koji je bio prilično popularan na našem tržištu.
Za početak Otokar Navigo T















Tomek

Drugi Otokar koji je bio izložen je Otokar Vectio T
















Tomek

Benussi Iveco je osim raznih teretnih verzija Dailyja predstavio i ovu kod nas izuzetno popularnu putničku verziju

Tomek

Autobus.hr pak je dovezao čak dva midi Crosswaya iz Češke, jednog u gradsko prigradskoj, a drugog u čisto prigradskoj verziji te na forumu dobro nam poznatog Irisbus Magelysa Pro koji je već bio na probi u Brionima i AP VŽ-u, a izgleda da je na kraju i prodan AP VŽ-u.
Irisbus Crosway LE 10,8














Tomek


Tomek

Irisbus Magelys Pro


















Ovi otvori za ventilaciju se osobno meni nisu svidjeli, dosta kruta plastika je korištena ne djeluje baš luksuzno kao ostatak autobusa




Za kraj treba reći da je u sve ovo bio uključen i Presečki koji je svojim Isuzu Turquoisem 10-168 vozio goste od Pojatnog do kamenoloma u Ivancu(onom kraj Bistre) gdje su bili prikazani teški strojevi.
Sve u svemu dobro zamišljeno, pohvalno da se manifestacija održava u nekom kontinuitetu, ali bi bilo dobro da bude još sadržajnija kad već nemamo Transport show kakav je bio nekada.

shef

Magelys Pro je i zamišljen kao jednostavnija, manje luksuzna varijanta Magelysa, nešto tipa Volvo 9500 ili recimo kategorija Temse Safari ili naše Zore, znači duži linijski promet ili turizam za manje zahtjevne. Na kraju krajeva, tko je zahtjevniji, u gami Irisbusa ima Magelys ili Domino
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

tomekk

Ne znam baš koliko bi se složio u tome s tobom.Imao sam se prilike vozit u njemu i mogu reći da je bus čisto solidan.Daleko bolji od Temse, a niti se ne može uspoređivat s Crobusom.Jest da je on možda malo tvrđi i da dolazi s 53 sjedala šta je malo previše, ali završna obrada je prilično dobra.Još ako uzmemo u obzir motor od 460 ks, za to koliko košta, autobus se po mojem mišljenju isplati kupit.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

STEFI- GRAF

Šminka čista 5 ali s obzirom da je derivat  Iveca nisan baš siguran za kvalitet vrime će pokazat svoje.