Gradske i prigradske linije

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:41:08

ikar

U prigradu su vremena voznog reda okvirna (prolazne stanice) i svi znaju da bus dolazi cca 5-10 a na nekim mjestima i više minuta ranije. Vozač nema obvezu čekati osim na veze i na par mjesta (Kraljevica, Matulji, Opatija, Hreljin). Znači imamo vožnju u 10.00 na liniji 29 Ožlak-Oštro-Kraljevica-magistrala-Rijeka. Krene u 10.00 iz Ožlaka i najkasnije si u 10.15 u Oštru i 10.20 u Kraljevici. Sad moraš čekat do 10.25 i gas. Do grada imaš 35 minuta po VR-u a sa vožnjom 65 na sat stižeš u 20 minuta. Ovisi o vožnji vozača itekako. Iz Šoića možeš doći u 10-12 minuta do grada a jednom sa se u nedjelju vozio 23minute!!! (Relacija po vr-u 25min.) I druga stvar što se voznog reda tiče da se nema gdje čekat. Šta ćeš nasred ceste u Dragi čekat korekciju 5 minuta? To je ko da gradski bus čeka na Fiumari. Pa vozaču piše kad treba ić sa Fiumare.

Vozni red se formira na razne načine, samo ne stanjem na terenu. Matulji se voze 20min a to jedva stižeš subotom. Radnim danom i do 35 minuta voziš. Čavle 20 minuta, a sa najgorom kramom i stajanjem na svim stanicama dođeš za max 15min. Vožnje ispod 10 minuta su česte pogotovo vikendom.

kico101

Ako je to već tako ( a jest ) pitam se što rade odgovorne službe u Autotroleju i zašto godinama drže  vozno vrijeme za Matulje 20 min ( koje se teško ili nikako stiže ) i Čavle 20 minuta ( koje se stiže "pješke" ). Kome je to u intereseu. Pa neka se konačno korigiraju ta vremena, što bi bilo u interesu i vozača i putnika, ali ovo upravo dokazuje ono o čemu sam već govorio u ranijim postovima-nedopustivu inertnost i neprilagođavanje situaciji na terenu. Znam da bi te korekcije povukle promjenu cijelog voznog reda, raspored smjena itd, ali ne može se zaprežnim kolima na utrku formule 1. Griješim li možda?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Boki651

Da, samo to kod nas ne bi prošlo. Poznato ti je da Rivom neki voze žutom trakom, pogotovo kada traka izblijedi, a naše"ažurne" službe za održavanje "požure" iscrtati novu.

kico101

Imam rješenje: staviti cijenu eurosupera na 20 kn po litri i problemi sa gužvama će, gle čuda, sasvim nestati. ;D
A sad ozbiljno-Kiki, teško bi te žute linije mogle pomoći, jer bi ionako zagušene prometnice sa dvije trake u jednom smjeru morale progutati te silne automobile u samo jednu traku, tako da bi kolone ponovno na raskrižjima blokirale te žute trake. Jedino rješenje u Ri je kompletan promet spustiti u tunele ili podići na nadvožnjake izvan koridora prometovanja JGP. No, ovo je stvarno SF.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

kico101

Izgleda da počinju ekspreimenti sa prigradskim terminalima:

USKORO NOVI REŽIM AUTOBUSNOG PROMETA NA MATULJSKOM PODRUČJU
Dovršetak izgradnje terminala

PERMANI – Bude li sve teklo prema planu, do kraja ove godine a možda već i u mjesecu studenom Permani će, ispred svog Doma dobiti terminal, te novo autobusno ugibalište. Upravo iz tih razloga već neko vrijeme na tom se mjestu nalazi ogromna hrpa kamenja s kojom će se prema riječima Ronalda Puharića iz komunalnog sektora Općine Matulji u nekim dijelovima po potrebi iznivelirati teren.
    – Na novom terminalu sa dvije trake Autotrolejevi autobusi vozit će prema novom voznom redu. Znači autobus iz Matulja vozit će samo do terminala, a bit će uvedene dvije nove linije. Jedna linija vozit će od Permana do Rupe, Lipe, Šapjana, Pasjaka i Brca, a druga linija od Permana prema Munama – objasnio je Puharić ističući kako je prva faza iskopa završena, a kako bi uskoro trebalo započeti asfaltiranje. Terminal bi trebao biti okončan u roku od mjesec dana od početka asfaltiranja.
Ma. K.

Izvor. Novi List

Jedino ne znam koja vozila će držati linije Permani-Pasjak i Permani-Mune. Možda ona dva minibusa koji su u narudžbi?



Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

kico101

A zamisli ovo: monotral do Permana!!! 8) :P ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Pa nebi bilo loše da ima jedna prekidna smjena koja bi išla iz garaže i vozila samo špicu recimo
05:30  Rijeka-Permani  06,00
06:00  Permani-Rijeka  06,30
06:40  Rijeka-Permani  07,10
07:10  Permani-Rijeka  07,40
Garaža
13:20  Rijeka-Permani  13:50
14:00  Permani-Rijeka  14:30
15:20  Rijeka-Permani  15:50
16:10  Permani-Rijeka  16:40



Jean

Citat: kico101  u Rujan 09, 2008, 13:05:18
A zamisli ovo: monotral do Permana!!! 8) :P ;)

Uz zavoje i uzbrdicu od Kuka do centra Matulja  ???

kico101

Citat: Jean  u Rujan 11, 2008, 00:56:25
Citat: kico101  u Rujan 09, 2008, 13:05:18
A zamisli ovo: monotral do Permana!!! 8) :P ;)

Uz zavoje i uzbrdicu od Kuka do centra Matulja  ???
Pa nije teže nego na Pehlin i Drenovu, valjda? ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Pa vozil je 275 Rijeka-Matulji,  a uostalom imamo i sliku 672 na Panorami kako dolazi odozgora.  Malo je škakljivo po zavojima bez karela, a šta se tiče uspona - niš posebno.

Jean

Ovo za 275 nisam znao. Da mi se bilo provozati s njim tim potezom...

672 je (ako mislimo na istu sliku - onu gdje skreće kod Panorame za Volosko) došao zaobilaznicom i imao je samo jedan od tih zavoja za proć, i to vanjskom trakom (širi luk  ;D). Problematičan je taj zavoj uzbrdo i još i više onaj gornji (gdje je bio Plimex) nizbrdo jer su prilično oštri. Znam da tim zavojima prolaze i šleperi (samo u moju firmu ih dođe 3-4 tjedno), pa vjerujem da je izvedivo, ali ako bi se realizirao taj terminal u Permanima, možda bi bilo bolje liniju iz Rijeke usmjeriti preko Zameta, Martinkovca, Rubeša, Belića, Spinčića na Jušiće? Ili možda ipak ne, jer bi se guslalo skoro pol sata više?

NP-549

i zaobišlo bi se Matulje,  a cilj je upravo da se bolje povežu udaljena mjesta sa Matuljima.
I  ako je 672 išao "za dole" u Opatiju i Lovran,  valjda se nekuda i vratio  ;).

kico101

Citat: Shole  u Prosinac 26, 2008, 14:33:33
  Budimo realni, na desetki monotral uopće nije ni potreban
Čini mi se da je 18-ca zrela za monotral, a i 20 do Mavri ( kada se riješi okretište ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

kico101

Malo samo zaoftopičarili, ali, da, moglo bi se reći da se slažem sa zadnjom konstatacijom ( vezano uz 18B ) uz napomenu da bi bilo dobro da se zaustavlja na svim gradskim stajalištima da pomogne šestici.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Onda bi ju to puno usporilo i odvuklo ljude od korištenja iste jer bi im trebalo od Rešetara do centra 45 minuta.  Ja se uporno zalažem da bi određeni djelovi grada (ili bliskog prigrada) trebali imat nekakve brze prigradske  (nešto tipa ZET-ove Glavni kolodvor-Velika Gorica,  imaš sporu koja staje svugdje, i brzu koja staje na 3 stanice). Podsjetnik na neke prijedloge:

20 Rijeka - Mavri
29 Rijeka - Kraljevica
12 Rijeka - Dražice

Sa 2 ili 3 usputne stanice samo za ukrcaj.  Nema iskrcavanja do Marinića.