Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18

MAN Classic

Jedno pitanje neznam gdje da ga postavim pa ću ovdje.
Zanimama me da li Mercedes citaro g i conecto g da li se njima aktivira stajališna kočnica pri otvaranju vrata.

man323

Da, ako ju vozači nisu ugasili, onda se prilikom otvaranja vrata aktivira i drži bus dok god se vrata ne zatvore i nakon toga vozač dodirne papučicu gasa.

MAN Classic

Hvala na odgovoru :) :)

Lion's Driver

Da...al mislim da kod nekih autobusa ne mozes ni otvorit vrata da ju ne aktiviras... a + tomu vrata mozes zatvorit u svaka doba bez obzira na nju.... al ne krenit dok je ne deaktiviras.... (iznimka su recimo samo primjer stari BVGovi SD katni MANovi... kod njih kad stanes i aktiviras tu "halsterbremse" zadnja vrata se otvaraju putniku pritiskom na stop i ne moze ih vozac zatvorit ni deaktivirat kocnicu dok se izlazni prostor ne rascisti) ima svakakvih izvedbi.... a kod neki mos a i ne moras koristit

tramvajac 92

Da, dosta ovisi kako se traži. Kod nas na Citelisima je izvedeno da se treba povući staničnu da bu se vrata otvorila, i puštaš je da bi krenuo, ako radiš po pravilima, jasno.

Ivan

Citat: josipgrgin  u Kolovoz 08, 2016, 17:00:57
Ako je to tako kako ste naveli onda bi tribalo opomenit vozaca da se normalno ponasa ili  ce letit s posla.Svi nekad imaju los dan , ali ipak treba bit smiren  jer ovakvo ponasanje nikud ne vodi , samo jos cini jos vise  problema. Ipak se vozaci javnog gradskog prijevoza smatraju profesionalcima , pa zasto se tako i ne ponasaju nego cine ludosti.
Pf, da netko u hrvatskoj javnoj firmi dobije otkaz jer se derao na mušterije? Nema šanse. Može mu se skinut nešto s plaće i to je to, da dobije otkaz tužio bi firmu i dobio zahvaljujući zakonima i sudovima zapelim u mentalitetu od prije nekoliko desetljeća ne samo posao nazad nego i plaće za vrijeme koje nije radio i još nešto za pretrpljenu duševnu bol jer će mu odvjetnici naći još 50 sličnih slučajeva gdje drugi djelatnici nisu dobili otkaz, jer tako su se na posao vraćali i ljudi koji su radili puno gora sr...

man323

Danas sam se vozio tricom od Brda do Sukoišanske... Vozač je na tri semafora prošao kroz crveno.
Nadalje, danas mi se pojavila ova priča na facebooku. Uglavom, screenshot govori sve: