Promet Makarska - razno

Autor miky, Prosinac 18, 2007, 15:31:43

elez

Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

MAN464

AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.

podgora

#617
Jučer dok san čeka red za tehnički malo san poslika garažu jedna je novija Setra bez tablica u garaži se radi nešto oko Neoplana jednoga otvoren mu poklopac od motora
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

415 ul


XDonald

https://makarska-danas.com/ucenici-kao-taoci-izbacili-su-nam-djecu-iz-autobusa-jer-se-grad-i-promet-ne-mogu-dogovoriti-oko-cijene/

UČENICI KAO TAOCI "Izbacili su nam djecu iz autobusa jer se Grad i Promet ne mogu dogovoriti oko cijene"

– Jutros su se uputili u školu bez pokaza jer se Grad i prijevoznik nisu dogovorili oko cijene i nisu potpisali ugovor, s tim da su prošlog tjedna išli u školu besplatno i bez pokaza. Zbog kontrole djeca su izbačena u Brelima, po kiši, jer nisu imali pokaz. Učenici su zvali roditelje da dođu po njih, a što će biti sutra, ne znamo. Znam samo da je zet jutros rano išao u zgradu Grada i rečeno im je da će se sve riješiti tijekom današnjeg dana i da sačuvaju račun u slučaju povrata sredstava, ispričao nam je uznemireni djed.

Zbog drame s pokazom Petar Kelvišer, gradski vijećnik čija kćer ide u srednju školu u Split, od jutros je, kako veli, na telefonima. – Kako god bilo, nije u redu da se sve ovo prelama preko leđa djece i roditelja. Ako već imaju problem u Gradu s prijevoznikom, to se nije smjelo rješavati i lomiti usred školske godine nego sufinancirati do kraja. Svoje dijete nisam jutros slao u školu, ne pada mi na pamet plaćati nešto što treba biti besplatno, poručio je Kelvišer.

Gradonačelnik Zoran Paunović priznaje da je do sada funkcioniralo no da je problem nastao kada su inzistirali da se prijevoznik drži cijene koju je propisalo Ministarstvo koje, kako kaže, sudjeluje sa 75 posto cijene. – 12,5 posto plaćali smo mi kao Grad, a 12,5 posto prijevoznik. Međutim, prijevoznik je tih 12,5 posto računao od svoje, a ne propisane cijene. Ja ne znam kako je ta cijena mogla narasti 300 posto ako je broj djece manje više isti. Grad ne bi smio biti vreća za udaranje kako bi se uzimali javni novci, mi na to nećemo pristati, kaže Paunović.

Veli kako nisu potpisali ugovor te su prijevozniku poslali drugi prijedlog, ali da im nitko ništa nije vratio.

U redu, ali što će biti s djecom? Koji vam je sljedeći korak?

– Nemamo mi problem s tih 12,5 posto, ali ne može prijevoznik podizati cijenu kako mu padne na pamet. Ja ne mislim da bi taj trošak trebali snositi roditelji, Grad je spreman to i dalje plaćati. Ali nećemo mi biti koka nesilica, prijevoznik je sad taj koji će ili prihvatiti ili neće prihvatiti naše uvjete, kaže gradonačelnik.

A ako ne prihvati?

– Ništa, ići ćemo dalje prema prijevozniku, kazao je Paunović.

Iz Grada nam nitko nije decidirano rekao da će se roditeljima koji su kupili mjesečnu kartu izvršiti povrat novca i do zaključenja pisanja članka nismo dobili informaciju da je postignuto ikakvo rješenje. I dalje vlada status quo.

Igor Tomašić, direktor Prometa Makarska, ima posve drugu priču.

– Istina je da nije potpisan ugovor, ali istina je i da nas baš nitko iz Grada nije kontaktirao. Mi smo njima poslali ugovor koji je identičan kao za prvo polugodište, a koji je bio potpisan. Istina je da su nam poslali svoj prijedlog ugovora, ali znate kada? 5.siječnja, u 14:40, pred kraj radnog vremena, s tim da je 6.siječnja bio neradni dan. Nitko nas nije nazvao niti nam rekao što im u ugovoru ne odgovara, a mi smo rekli da ćemo prvih tjedan dana djecu voziti besplatno, u nadi da će se nešto riješiti. Ali nitko nam se nije javio i Grad Makarska je jedini koji nije potpisao ugovor. Svi gradovi i općine su potpisali, od Metkovića, Ploča, cijele Cetinske krajine, Makarske rivijere, Dugog Rata..., kazao nam je Tomašić.

Tvrdi kako Ministarstvo ne sudjeluje sa 75 posto nego se, kaže, radi o 75 posto njihove, a ne stvarne cijene. – Sve su to političke igre, a ide preko naših leđa, uvjerava Tomašić.

Na naše pitanje zašto su izbačena djeca iz autobusa odvratio je kako mu je to prva riječ.

Komentar Splitsko-dalmatinske županije do zaključenja pisanja članka nismo dobili.

Kako god bilo, činjenica je da su učenici taoci ovog "rata" između Grada Makarska i prijevoznika kojeg je Županija kao najpovoljnijeg ponuditelja izabrala na natječaju.

uprolazu

pozdrav svima ako može u sluga,zamolba, sutra putujem  u 18 sati split zagreb ako negdje ima fotografija ulaza u bus,onih stepenica, da se mogu pripremit psihofizički radi ulaska jer sam osoba s invaliditetom.

Lion's Driver

#621
Citat: uprolazu  u Travanj 10, 2023, 19:01:06pozdrav svima ako može u sluga,zamolba, sutra putujem  u 18 sati split zagreb ako negdje ima fotografija ulaza u bus,onih stepenica, da se mogu pripremit psihofizički radi ulaska jer sam osoba s invaliditetom.
Pošto je Promet u pitanju evo najčešćih autobusa koji prometuju.
 
Setra 516HD (na slici crvena) ima nekoliko stepenica ali i rukohvat s desne strane kada ulazite, duž cijelih stepenica.

Setra 431DT (katni autobus) ima samo jednu stepenicu a cijeli donji dio je ravan. Potrebno se popeti samo na sjedalo.

Ne znam koji broj sjedala na karti imate ali uvijek možete razgovarati sa ostalim putnicima i vozačima da vas smjeste dolje. Na kat se nije lako popeti ako ste osoba s  invaliditetom.

3 godine sam radio kod njih, od 100tinjak slika baš stepenice nemam pa sam skinuo slike s interneta.



Poslano sa mog SM-A536B koristeći Tapatalk


uprolazu

hvala vam puno ste mi pomogli  pivkan i ja sam tražio po internetu pa me dovelo na ovaj forum pa rekoh idem pitat  kava

MAN464

Nakon 3 godine MA-948-BT starliner 2 se vratio na cestu :) :) ima istr tablice

BVB
AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.

nidjoo

Pozdrav,

Ima li netko informacije o prometnom elaboratu i uvođenju kružne linije na područje grada Makarske koje je usvojeno na prethodnoj sjednici?

https://makarska-danas.com/najavljen-skori-kruzni-javni-prijevoz-u-makarskoj-paunovic-pozvao-politicare-da-ga-javno-podrze/

Što sam gledao, nisam nigdje našao nekakve detaljnije informacije.

podgora

Kakva je situacija u garaži jeli Faken šta nova uzima osin onoga Sprintera koji skoro pa i ne vozi osin liti digod
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Frik85

Pa odvisi od prigovor sa Hermannom

gospardbk

"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

XDonald

#628
U sljedećoj objavi na istom profilu vidi se cili bus, radi se o 417 UL. Po resetkama motora s obe strane ova je novijeg datuma.

gospardbk

"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom