Nabavka novih autobusa (obnova voznog parka)

Autor man134, Studeni 29, 2007, 11:11:52

Kolega garažer

Iveco bus servis Dugopolje
PROMET Split

Kolega garažer

Kojim je novcem nabavljen ovaj Iveco Daily gbr. 169, fondovi, lizing ili... i radi li se o novom ili rabljenom vozilu?
PROMET Split

Paško

#917
https://www.libertasdubrovnik.hr/novosti/309/novo-vozilo-u-floti-libertasa-

Citat:Libertas
Novo vozilo u floti Libertasa
Poštovani korisnici,

Libertas Dubrovnik nastavlja s procesom pomlađivanja i proširivanja flote vozila.

Flota je obogaćena Iveco mini autobusom, putničkog kapaciteta 22 putnika, koji je opremljen motorom ekološke norme E6, dvozonskom klimom i električnim, automatskim vratima za ukrcaj i iskrcaj putnika. 

Vozilo se može koristiti za gradski prijevoz, prigradski i/ili školski prijevoz.

Jamstveni rok vozila je tri godine, a prijeđena kilometraža je svega sedam tisuća kilometara.

Iz vlastitih sredstava, Autobus d.o.o. se jedini javio na natječaj.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

A danas im je izašao natječaj za dva prigradska autobusa.
Citat:2.1.   Opis predmeta nabave
Predmet nabave je nabava dva (2) solo prigradska autobusa putem operativnog leasinga s ostatkom vrijednosti na razdoblje od 84 mjeseci (7 godina) sukladno tehničkim specifikacijama i ostalim traženim uvjetima naznačenima u ovoj dokumentaciji o nabavi.
CPV oznaka predmeta nabave iz Jedinstvenog rječnika javne nabave je  34121100-2

Ponuđena roba mora u cijelosti zadovoljiti sve tražene tehničke uvjete iz opisa predmeta nabave i specifikacije koje se nalaze u troškovniku koji je sastavni dio ove dokumentacije o nabavi.
Ponuditelj je obvezan naručitelju ponuditi isključivo nova i nekorištena vozila.

Ponuditelj je obavezan isporučiti vozila koja su sukladna sa Pravilnikom o uvjetima koje moraju ispunjavati autobusi kojima se organizirano prevoze djeca (NN 100/2008 i 20/2009) te u roku od 30 dana od isporuke autobusa dostaviti valjanu Potvrdu o ispunjavanju uvjeta za autobus kojim se prevoze djeca.

Ponuditelj svoju elektroničku ponudu mora dostaviti, predajom u EOJN RH, najkasnije do
25.08.2022. godine do  12:00 sati. Javno  otvaranje  ponuda  bit  će  25.08.2022. godine u 12:00 sati u Sali za sastanke, Ogarići 12, Komolac, 20236 Mokošica.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Mau2403

Kako to da Dubrovnik može iz svojih sredstava kupit autobuse a Split ne?

Paško

Jer ih ima. A možda i Split kupi koji minibus.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

narancasti

#921
Stigli  bus123 bus123


smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Vjerojatno zato što prvo dođu u Iveco u Dugopolje, pa tek onda idu put DU.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

NP-549


gospardbk

https://dubrovackidnevnik.net.hr/vijesti/grad/libertas-ima-sedam-novih-autobusa-mekisic-autobusi-ce-biti-rasporedeni-na-prigradske-linije


LIBERTAS IMA SEDAM NOVIH AUTOBUSA Mekišić: Rasporedit ćemo ih na prigradske linije

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Datum objave: 06.08.2022.
Autori fotografija: Petra Srebrović

U sjedištu Libertasa Dubrovnik d.o.o. u Komolcu, danas je predstavljeno sedam gradsko-prigradskih poluniskopodnih autobusa marke IVECO financiranih putem fondova Europske unije.

Nabavljenih sedam gradsko-prigradskih poluniskopodnih autobusa marke IVECO dužine su 12 metara, kapaciteta 76 mjesta, od toga su 44 sjedeća. Vozila su opremljena E6 motorima koji udovoljavaju suvremenim ekološkim normama. Dobavljač je tvrtka Autobus d.o.o., a vrijednost nabave iznosi 10 570,840,00 kuna (uvećano za PDV).

Nakon prezentacije vozila uslijedile su izjave za medije, a obratili su se gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, direktor društva Libertas Dubrovnik d.o.o. Franko Mekišić i Robert Vrhovski, predstavnik dobavljača autobusa, tvrtke Autobus d.o.o.

Robert Vrhovski direktor tvrtke Autobus d.o.o. koja je zastupnica za IVECO za područje Republike Hrvatske istaknuo je kako je tvrtki veliko zadovoljstvo biti dio revitalizacije i obnove voznog parka Grada Dubrovnika.

,,Ovih sedam vozila namijenjeno je za spoj urbanog i prigradskog prometa, ta vozila bi bila prioritetno namijenjena na okolicu grada Dubrovnika, odnosno spoj grada s okolnim općinama. Vozila su pogonjena dizel motorima, klimatizirana i opremljena rampama za osobe s invaliditetom, ali su specifična po tome što su opremljena prigradskim sjedalima, odnosno sjedalima koja su namijenjena za dužu vožnju", kazao je Vrhovski.

,,Libertas Dubrovnik u drugom valu nabave autobusa iz EU fondova nabavlja 18 autobusa ukupne vrijednosti 18 milijuna kuna. Za sada nam je isporučeno sedam autobusa, to su gradsko-prigradski autobusi kapaciteta 76 mjesta, od čega je 45 sjedećih i 31 stajaće mjesto. EU financiranje je u ovom postupku 85 posto, što znači da ćemo dobiti devet milijuna kuna europskih sredstava, a ostalih 15 posto je naših sredstava. Autobusi su namijenjeni pretežno za područje općina, pa smo već odredili da će jedan ići za Ston, jedan Slano i jedan u Brsečine, Molunat", pojasnio je direktor Libertasa Franko Mekišić.

,,Autobusi će biti raspoređeni na prigradske linije, a mislimo da trenutna povezanost prigrada odgovara potražnji", naglasio je Mekišić i apostrofirao kako je prijeđena kilometraža autobusa u razini 2019. godine.

Gradonačelnik Franković podsjetio je kako je na početku svog prvog mandata više puta isticao kako je cilj da javni gradski prijevoznik manje autobusa kupuje vlastitim sredstvima, a da više autobusa kupuje koristeći europska sredstva.

"Vidimo da se to realizira. Prethodno je u prvoj nabavi bilo 11 autobusa, a sada imamo i sedam prigradskih autobusa. Ostatak autobusa nam dolazi vrlo skoro, kroz par tjedana. Nakon toga možemo podvući crtu i reći da smo odradili jedan sjajan posao. To ne znači da će posao tu završiti, pred nama je i program ITU mehanizma, koji će nam omogućiti kupnju dodatnih autobusa", rekao je Franković i dodao kako će intencija u tom trenutku ići prema električnim autobusima.

"Već smo ih više testirali na području grada i vjerujem da smo spremni i za taj iskorak. Ukupno kada pobrojimo sve autobuse koji bi trebali doći i koji su već tu, to je ukupno 35 novih vozila, što je značajno povećanje standarda u vožnji javnim gradskim prijevoznikom, kako na području grada tako i prigrada. Drago mi je da su prvi autobusi koji su došli – prigradski autobusi, to pokazuje da jednaku brigu vodimo kako o gradu tako i o prigradu", rekao je ovom prilikom gradonačelnik.

"Također, vrlo bitna činjenica za istaknuti jest da unatoč enormnom povećanju cijene energenata, prije svega mislim na naftu, cijena pokaznih karata nije porasla niti za jednu lipu. Cijena goriva prije godinu dana i danas, gotovo je udvostručena. Tu pokazujemo kako i na koji način Grad Dubrovnik brine o našim sugrađanima i da sve ove troškove ne prelijevamo preko leđa naših sugrađana", zaključio je gradonačelnik.

Novom akvizicijom značajno se smanjila starost voznog parka gradskog javnog prijevoznika, a pogodnosti novih, suvremenih, vozila izravno će osjetiti korisnici usluga Libertasa, građani i posjetitelji – ističu iz Libertasa.

Više o projektu:
Riječ je dijelu od ukupno 18 novih autobusa koje Libertas Dubrovnik d.o.o. i Grad Dubrovnik nabavljaju putem strukturnih fondova Europske unije kroz Operativni program ,,Konkurentnost i kohezija" i uz sufinanciranje od 85 posto.
Podsjetimo, ugovori za nabavu autobusa vrijedni gotovo 31 milijun kuna, potpisani su 22. studenog 2021. u Velikoj vijećnici, a u okviru ovog projekta nabavit će se još šest gradskih niskopodnih, tri midi prigradska i dva zglobna gradska niskopodna autobusa.
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

gospardbk

Citat: Paško  u Kolovoz 04, 2022, 10:48:04https://www.libertasdubrovnik.hr/novosti/309/novo-vozilo-u-floti-libertasa-

Iz vlastitih sredstava, Autobus d.o.o. se jedini javio na natječaj.

Jesu li otvorene ponude? Zna li se tko se javio na natjecaj?
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

Paško

Ako pitaš za Daily, tu je bila samo jedna ponuda. Ako za prigradske, jedina je ponuda:
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!