Rashodovanje autobusa

Autor maky, Studeni 21, 2007, 08:59:00

MAN464

Jel su ih sredili malo, mislim jesu im felge ispjesksrili i ofarbali ili ide "whats is" stanju? Usput 222 sam vidio prije par dana cudno mi izgledao bez ratakap i onako prljav :)


BVB
AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.

Intouro

Idu prvo u Mana u Dugopolje,onda oni rješavaju papire za dalje.

Intouro

5 manova je parkirano u Iveca u Dugopolju.

Kolega garažer

Malo veći kadar Man-ova u Iveca
PROMET Split

Josip-Split

245 izgoreo  >hammer<
Slikao kolega

Paško

Evo i mojih fotki MAN-ova jutros, iz vožnje pa nisu najbolje. Nekima na displeju piše "Sretno" :)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

elez

Citat: Josip-Split  u Kolovoz 25, 2022, 15:31:01
245 izgoreo  >hammer<
Slikao kolega
Klasika Trogirskog RJ. Ko da namjerno uništavaju "održavanjem" buseve.  glavauzid
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

netko

Citat: elez  u Kolovoz 25, 2022, 16:48:15
Klasika Trogirskog RJ. Ko da namjerno uništavaju "održavanjem" buseve.  glavauzid
A ko zna?

Pitanje je što se može "održavati" u onoj garaži ili kakav ona kapacitet ima za održavanje.

Osim toga vjerovatno ga vozu svi pa i nema nekog zaduženog za njega.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

DWProski

https://www.klix.ba/vijesti/bih/split-donirao-mostaru-20-polovnih-autobusa-i-cetiri-minibusa/220831111
Citat:Gradska uprava Mostara odlučna da osnaži javni prijevoz, kako bi građani što manje koristili vlastiti vozila, je u saradnji s Gradom Splitom obogatila vozni park JP Mostar bus s 20 autobusa, od kojih je sedam stiglo već danas.

Gradonačelnik Mostara Mari Kordić je kazao kako su autobusi donacija Grada Splita, koji je aplicirao na jedan Evropski projekt i dobio nove autobuse.
"S gradonačelnikom i Upravom Grada Splita smo dogovorili da autobusi koje sad imaju i koji su u mnogo su boljem stanju od ovih koje mi imamo nama doniraju", pojasnio nam je Kordić.
Ističe kako se radi o 20 autobusa koji su klimatizirani i četiri minibusa i da se s njima planiraju pojačati kružne linije po gradu.
"Ideja je da pokušamo građanima pomoći da javni prijevoz bude toliko dobar da nemaju potrebu paliti svoj automobil i koristi po gradu, pogotovu kad je u pitanju prigradski prijevoz. Uz to će biti veliko olakšanje i zbog naplate parkinga ljudima koji nemaju uslove za povlaštene parkirališne karte", zaključio je Kordić.
Iako se radi o polovnim autobusima zadovoljan je i direktor Mostar Busa Damir Marić navodeći kako su pristigli autobusi u odnosu na one koje imaju fantastični.
Najavio je kako će se povećati učestalosti polazaka autobusa na svim linijama i pravcima na svako pola sata, navodeći kako od 12 septembra počinje zimski red vožnje s tom učestalošću o čemu će putem sredstava informiranja blagovremeno biti obaviješteni svi građani.
Planira se i digitalizacija preduzeća, ali cijene autobusnih karata kako je obećao neće rasti uprkos poskupljenjima goriva, jer je cilj gradske administracije da javni prijevoz bude povoljan i dostupan svim građanima.


Nitko

Jeli se zna koji još idu? U članku piše 20+3 a za sada je otišlo samo 7. U svakom slučaju pohvale za Promet što su uspjeli izbjeći "bagera" s tim busevima jer oni imaju još šta odvoziti.

Citaro O530

Ako isključimo minibuseve i budemo računali "obične buseve" njih treba bit 20. Baš se u to brojku uklapaju troosovinci i Classici G. 7 Cityija otišlo, imamo još 8 troosovinaca i 5 Classica G. Taman 20 buseva.

man323

Po redu, slijeva na desno:(bivši) 217 - 221 - 222 - 220 - 216 - 223 - 218

https://bljesak.info/gospodarstvo/ulaganja/stigli-novi-autobusi-mostar-pojacava-javni-prijevoz/392455

Citat:'U odnosu na ono što smo imali to je fantastično'', rekao je za Bljesak.info Damir Marić, direktor poduzeća Mostar Bus, koje je upravo dobilo sedam niskopodnih, klimatiziranih autobusa kao poklon od grada Splita. Najavio je da će za 15 dana doći još devet autobusa te da će doći i četiri kombi-busa. ''U 10 mjesecu bi trebali dobiti još tri nova vozila s 20 sjedišta te jedan minibus. Za mjesec, dva dana obnovit ćemo vozni park. A plan je da u idućoj godini dobijemo još osam autobusa. Bit će stari tri, četiri godine'', rekao je. ''Plan je povećati učestalost polazaka na svim linijama. Plan je da na svim linijama i pravcima bude učestalost polazaka svako pola sata, a od 12. rujna počinje zimski red vožnje s tom učestalošću'', rekao je i dodao kako će o svemu obavijestiti javnost. Cijene karata, unatoč poskupljenjima goriva zbog kojih poduzeće ne može reći da posluje u dobitku, neće se mijenjati a Marić je najavio i digitalizaciju u poduzeću. Mostarski gradonačelnik, Mario Kordić, objavio je kako će Grad ''sigurno ubuduće raditi na učestalosti gradskih linija i pružati mogućnost povoljnijeg povezivanja svih dnevnih potreba''. ''Ova obnova voznog parka plod je suradnje s firmom Promet Split. Cilj ovog projekta je da osnažimo naš gradski prijevoz kako bi svi žitelji našega grada mogli ugodno putovati u klimatiziranim autobusima'', naveo je. - Pročitajte više na: https://bljesak.info/gospodarstvo/ulaganja/stigli-novi-autobusi-mostar-pojacava-javni-prijevoz/392455



man323

Citat: Nitko  u Kolovoz 31, 2022, 19:24:47Jeli se zna koji još idu? U članku piše 20+3 a za sada je otišlo samo 7. U svakom slučaju pohvale za Promet što su uspjeli izbjeći "bagera" s tim busevima jer oni imaju još šta odvoziti.
Da, s tim se slažem, jer ovi Cityji su stvarno radnici i mogu još poslužiti godinama jer je D2866 motor izdržljiv.
Koliko je dobro što smo se uz pomoć EU fondova riješili starih autobusa, koji nisu bili klimatizirani i niskopodni, toliko mi je žao što nas ovi Cityji napuštaju. Kad se pogleda da #231 nije imao sudar, #219 bio bi isto u pogonu i vozili bi još dugo u Splitu.

elez

Već san pisa da mi je izuzetno žaj ovih buseva, osobno jedni od najdražih u VP (iako im je klima užasna) i smatram da će kakvim takvim održavanjem moći još 10 godina izdržat u Mostaru.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Intouro

Citat: man323  u Kolovoz 31, 2022, 21:48:46Da, s tim se slažem, jer ovi Cityji su stvarno radnici i mogu još poslužiti godinama jer je D2866 motor izdržljiv.
Koliko je dobro što smo se uz pomoć EU fondova riješili starih autobusa, koji nisu bili klimatizirani i niskopodni, toliko mi je žao što nas ovi Cityji napuštaju. Kad se pogleda da #231 nije imao sudar, #219 bio bi isto u pogonu i vozili bi još dugo u Splitu.



Mislis na #230?