Nabavke novih autobusa (3)

Autor gorgoroth, Rujan 20, 2019, 20:41:40

ikar

Sutra iduca dva krecu 789 i 790.

gorgoroth

Ako se pitate gdje su harmonike

shef

Citat: ikar  u Rujan 16, 2022, 19:30:00Sutra iduca dva krecu 789 i 790.
790 izašao na četvorku a 789 na 7A
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

gorgoroth

792 jučer na šestici

Vanjac

791 i 792 prije nekoliko dana

gorgoroth

796, vjerovatno put Čavli, baš se ne daju u promet

kico101

#576
Možda pretjerujem, ali nekako mislim da nešto ozbiljno ne valja sa ovom novom serijom Cityja ( da li dokumentacija, da li ticketing, da li kakvi tehnički nedostaci-ne znam ). Ono što se može provjeriti je slijedeće:

04.07.  -  stigli na Cernik
17.08.  -  stigli u garažu Troleja
05.09.  -  prezentacija na Delti
23.09.  -  danas - još uvijek ne da nema svih 14 na cesti, nego niti jednog

Znači, 18 dana od prezentacije niti jedan bus nije u prometu. Ovo što su povremeno izlazili van na par sati ( 787,789,790,791 ) ili cijeli dan ( 792 ) ne računam za ozbiljan početak prometa. Zglobni još nisu niti u primislima.

U međuvremenu Citari ponovo ozbiljno deru po linijama, a i solo Conecta se nađe cjelodnevno.

Ne sjećam se da se neka serija toliko čekala nakon prezentacije.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

pehar_11

Ja sam načuo da imaju ozbiljnih problema sa zglobom. E sada, da li je to točno ili ne, ne znam, ali svakako sam duboko razočaran da ih još vidjeli nismo. Polako mi ponestaje materijala za foto album.
vrijeme je novac?!?

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

NP-549

Solo imaju problema sa srednjim vratima na usponu. Ovlasteni servis rješava cijelu seriju.   

Zglobni imaju problem kod baždarenja tahografa.  Izbacuje grešku zgloba na tabli i neda baždarit jer prikazuje blokadu na 40 km/h iako smo ih normalno dovezli u garažu. Ovlašteni i tvornica rješavaju problem

Boki651

#580
Napokon se i ja provozao novim MAN-om i novim (dizel)LE Ivecom, pa da napišem koju o ovim vozilima s aspekta putnika i općenito doživljaja. Dakle, MAN s brutalnim dizajnom, doslovno se pazilo sa svakim detaljom, a najviše mi je fora što je iznad bočnih prozora staklena površina, a ne kao u većine autobusa karoserija. Nadalje MAN iznutra izgleda fantastično, od integriranih svjetala salona u stranice stropa, do oznake stop na vozačkoj kabini (koja je zatamnjena), a o funkcionalnosti najbolje svjedoči činjenica da je autobus cijeli povezan s horizontalnim rukohvatima tako da nema "plivanja" putnika u potrazi za osloncem. Čak i kod nasuprotne dvije klupe, postavljen je kod okvira prozora rukohvat. Kod vrata ispred lijeve i desne klupe su stakleni paneli.
Jedino što sam primijetio, vjerojatno se može podesiti, ne rade svjetla iznad vrata, nego kad vozač otvori vrata pojača se sva rasvjeta salona, do trenutka zatvaranja.

S druge strane Iveco, s drvenim panelom na lijevoj klupi, nedostatkom uzdužnih rukohvata, naročito ako idete s galerije do vrata, pa uz stube još morate pripaziti i gdje se uhvatiti, jer su naizmjence postavljeni tek vertikalni rukohvati, tastera zvona nema do zadnjih vrata, vozačka kabina s dijelom prozirnim staklom izgleda jeftino, isto kao i rasvjetna tijela salona.

Oba autobusa stvarno lijepo potegnu, zajednički im je i display koji ispisuje oznaku linije, što baš ne vidim smisla, bez najave stanica, jer valjda znaš u koji si bus ušao.Oba busa imaju prilično bučna vrata, a u Ivecu je to toliko glasno da alarm zatvaranja vrata se jedva i čuje.   
Jedinu prednost Ivecu u odnosu na MAN dajem udobnosti, koja je ipak nešto veća nego u MAN-u.

Neću reći da je Crossway loš, jer u usporedbi s Citelisom i Urbanwayem je svijet za sebe, ali u usporedbi s Cityem jednostavno nema šanse. To je moje osobno mišljenje, naravno ne morate se složiti. 

Volim autobuse


mivano

S obzirom da se govorilo o nabavi vozila na alternativni pogon. Otokar e-Kent.




pehar_11

#583
Pravi put ga vidio uživo pa sam pomislio - "ovakvo nešto treba Rijeci". Autobus je bomba. Toliko udoban, tih, brz, prostran i kvalitetan (nije ko Iveco da se raspada nakon 7 dana), sjedala jesu drugačija ali definitivno najudobnija na kojima sam ikada u busu sjedio. Kabina od vozača prostrana, ploča jednostavna, vrata brza i tiha. Ovo je tip autobusa koji treba prigradu na kraćim linijama. Samo mi se čini da ovo nije toliko keša koliko je jedan Iveco, jer ovo je kvaliteta na kotačima. Slikano u Francuskoj, Les Orres.
vrijeme je novac?!?