Razno (2)

Autor shef, Ožujak 30, 2012, 22:16:14

kico101

Ovdje neće biti promjene na bolje sve dok Županija ne počne raditi svoj posao. Prevedeno, Županija mora preuzeti centralizirano financiranje JGP po jedinicama lokalne samouprave, jer bi ista trebala imati najbolji pregled dnevnih migracija i potreba pučanstva u pojedinoj JLS.
 Primjerice, jedna Klana ili Matulji imaju ogroman broj kilometara, a relativno malo ljudi. Stoga su ti putnici ( iako plaćaju paprenu cijenu karte ) zakinuti za potreban broj polazaka u vremenima koja bi im omogućila pravovremeni dolazak i odlazak s posla/škole. Ovako imamo situaciju da je 50% Vr prilagođeno školarcima, a kada škole/fakulteti ne rade ispada da nitko nigdje ne ide ( malo karikirano, ali u biti nije previše krivo ).
Znači, nekome je u interesu veliki broj automobila na cesti, jer ovo što se događa zadnjih godina, gdje špica prometa traje neprekidno od 8-20 je neodrživo. Posljedično, niti autobusi ne mogu stizati ovaj našpanani i razrijeđeni VR, te se stoga autobusima vozi samo onaj koji stvarno nema drugoga izbora.
S jedne strane stalno moramo slušati trabunjanja o ekologiji, a s druge se čini sve da bude sve više automobila na cestama. Ponekad stvarno poželim litru benzina za 50 kn.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Matija87

Županija je vjerojatno zauzeta financiranjem linija od Arrive obzirom da je županija puno veće područje od područja na kojem prometuje Autotrolej, ali načelno se slažem s tobom, činjenica da je linijski prijevoz u Rijeci i okolici postao isključivo sredstvo putovanja za školarce, penzionere te radnike (pretpostavka radnici niže i srednje struče spreme, obzirom na doseg platežne moći da si priušte plaćanje auta i goriva). Čak i dobar dio studenata je prešao osobne automobile ili taxije.
Za primjer ću uzeti parking iznad domova na kampusu (znam iz vlastitog iskustva), do pandemije parking je uglavnom bio popunjen na iscrtanim parkinim mjestima dok sada za vrijeme odvijanja nastave parking je pun ko čep uključujući i divlje parking u i oko napuštenog kluba tenk. Još jedan čisti primjer je i linija 8A, prije nekoliko godina dupkom puna u jutarnjoj špici (monotral !!) a sada prometuje minibus KBC (vozni red neprilagođen početku nastave) i liniju 8 (s djelomično prilagođenom voznom redu ,ali ne u jutarnjoj smjeni).

NP-549

Citat: Matija87  u Rujan 22, 2022, 08:52:01Financira li Općina Viškovo onda dio troškova te linije i onih nekoliko polazaka linije 5A/5B?

Naravno da financira.  Po pređenim kilometrima od granice Grada Rijeke i općine Viškovo do okretišta.  Isto kao što grad Rijeka subvencionira prigradske linije na svom teritoriju tamo gdje nema gradske linije   (Orejovica-Svilno,  Bivio-Panorama, Sv.Ana-Škrljevo ....)

Čelični

#1368
Stigao je i odgovor Gradske uprave :
Poštovani, zahvaljujemo Vam na javljanju, kao i na ukazivanju na pogrešku prilikom obilježavanja zona autobusnih linija te se, i ovim putem KD Autotrolej, ispričava svim korisnicima javnog gradskog prijevoza. Naime, riječ o nenamjernom propustu u obilježavanju zona linije 3a. Isto tako, u KD Autotroleju, ističu kako su svi vozači upoznati s činjenicom kako se okretište ove linije nalazi u zoni 2 te nitko nikada nije putnike koji imaju kartu za zonu 1, izbacio iz vozila, odnosno onemogućio im vožnju. No, kako bi svi korisnici imali točne informacije, na voznom redu linije 3a već je označeno kako se stajalište ,,Bezjaki" nalazi u drugoj tarifnoj zoni te će se, na web stranici KD Autotroleja, napraviti dodatne izmjene kod označavanja linije 3a, a bit će izrađena i postavljena nova shema linija. S poštovanjem, Gradska uprava.

Pohvalno od Gradske uprave i Autotroleja te već označeno na voznom redu linije 3A da se stajalište "Bezjaki" nalazi u 2. tarifnoj zoni.

pehar_11

Drago mi je da su reagirali tako brzo i sredili stvar, ali shema linije je stara, fale linije, zone nisu upotpunjene, linije su označene na krivim trasama itd. Nadam se da će uskoro nova shema sa svim točnim i pravovremenim podacima.
vrijeme je novac?!?

rzri05

Mislim, napisali su "bit će izrađena i postavljena nova shema linija". Valjda će se to onda doraditi uskoro :)

pehar_11

Živi bili pa vidjeli.
vrijeme je novac?!?

Matija87

Prije par godina postojala je shema prigradskih linija na principu ko gradske linije , dakle sa svim upisanim stanicama. Nebi bilo loše tako nešto i ovaj put napravit, primjerice stavit malo više frekventnijih stajališta.

NP-549

Energo ažuran ko i uvijek. Na web stranici plin je 9.94 kn/kg, a na agregatima na Mlaki  27.67 kn/kg.  Pitaj boga šta će bit sa plavim busevima

421

#1374
Nije niti na diesel jeftinije, ako želiš čist JGP, jer EURO norme s ADblue dodatkom također koštaju.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

AdBlue smo dobivali po 5 kn (prije krize 1 kunu i 20 ). Nafta na veliko je 9 i nešto, tako da je neusporedivi trošak 9kn + cca 5%  adblua po litri nafte kad usporediš sa 27 kn plina

421

Znadeš li zašto veliki korisnici poput JGP ne mogu koristiti "plavi diesel"?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

Pravno ne znam,  ali u ovakvoj situaciji bi država trebala dozvolit pružateljima javne usluge (ili kako se već to stručno zove) korištenje istog.

421

Pitam zato što APVG vozači toče na "karticu" ugovorenog distributera goriva po maloprodajnoj cijeni vidljivoj na računu koji dobivaju po utočenom gorivu.
U APP I APD imamo zatvoreni sistem pa ne znam cijenu, tek utočene litre u  bus123 .
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

Ne vjerujem da Gorica toči po maloprodajnim cijenama.