Nabavka novih autobusa (obnova voznog parka)

Autor man134, Studeni 29, 2007, 11:11:52

gospardbk

#900
https://dubrovackidnevnik.net.hr/vijesti/grad/libertasu-dodatni-autobusi-sufinancirani-europskim-sredstvima

Libertasu dodatni autobusi sufinancirani europskim sredstvima

Nakon prošlog tjedna završenog postupka javne nabave za dvije grupe vozila, danas su završena  još dva postupka, za treću i četvrtu grupu vozila, oba financirana sredstvima Europske unije. Novi autobusi bi u Dubrovnik trebali stići tijekom 2022. godine. 

Ovom akvizicijom Libertas će obnoviti flotu sa sedam solo gradsko-prigradskih autobusa i tri midi prigradska autobusa, a iz upotrebe će biti povučen jednak broj autobusa.

Kao najpovoljniji ponuditelj za nabavku sedam solo gradsko-prigradskih autobusa, odabran je Autobus d.o.o. čija ponuda iznosi 10 570,840,00 kn, uvećano za PDV, dok je kao najpovoljniji ponuditelj za nabavku tri midi prigradska autobusa odabrana je ponuda tvrtke Auto Hrvatska PSC d.o.o. u iznosu od 2 644,800,00 kn uvećano za PDV.

Nabava je financirana sredstvima Europske unije u iznosu od 85 posto.
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

Paško

A grupa midi autobusa je...

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

gospardbk

Kako se Otokar pokazao? Da li je bolji od Isuzu-a?
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

NP-549

#903
Smeće.  Trapovi ko na zastavici 615,  nema odvojenu klimu za vozača,  skače ko koza,  troši enormno gume a naročito pogonsku desnu unutarnju. Struja ko pred 25 godina na hrpu releja,  na svakome iz serije drugačija instalacija,  stalno sline manikoti od vode na motoru itd....  Jedino šta valja je retarder

EDIT: zaboravio najbitnije - ulje se gleda iz salona. Šipka je ispod prvog putničkog sjedala. A ako slučajno treba nadolit onda moraš pajol motora skidat.  Poslje tog zahvata bus je spreman za generalno čišćenje.

gospardbk

@NP-549 hvala na odgovoru.
Znaci Libertas sa midi busevima ide na gore/losije  th-down
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

tramvajac 92

Isuzu je također smeće, tako da biraš između 2 kante za smeće.

NP-549

Pitanje koliko novaca je utočeno u Isuzue tokom godina i drugo, još važnije, da li se uopće javio na natječaj

MAN truck bus

Nije ni Feniksi zlato, na jednom je već otišla turbina (cca. 15 tkm), a na većini čim pada kiša i duže rade brisači isti otkažu poslušnost. Na jednom prednji lijevi kotač ima lufta tako da kod kretanja lupi i cimne se prema nazad, a kod kočenja ponovno lupi i cimne se prema naprijed. Često se i pali kalibracija volana jer nitko vozačima nije objasnio svrhu CITY moda, pa neki u neznanju voze s uključenim modom, a također se često pali smetnja parkirne kočnice.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

gospardbk

#908
https://dubrovackidnevnik.net.hr/vijesti/grad/potpisan-ugovor-o-nabavci-18-novih-autobusa-frankovic-libertas-vise-nije-tvrtka-slucaj-i-bit-ce-prvi-izbor-turista-za-prijevoz-od-hotela-i-luke-gruz-do-pila


POTPISAN UGOVOR O NABAVCI 18 NOVIH AUTOBUSA Franković: Libertas više nije tvrtka slučaj i bit će prvi izbor turista za prijevoz od hotela i Luke Gruž do Pila

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Datum objave: 22.11.2021.

Danas je u Velikoj gradskoj vjećnici potpisan ugovor za nabavku 18 novih autobusa za potrebe Javnog gradskoj prijevoza Libertas Dubrovnik, u iznosu od gotovo 31 milijun kuna, od kojih je 85 posto financirano sredstvima Europske unije.
Goran Mratinović / DD

Ugovor je potpisao direkor JGP Libertas Franko Mekišić, a u ime dobavljača tvtke Auto Hrvatska prokurist društva Marko Tihava. Ugovor se potpisuje s tvrtkom Autobus d.o.o. međutim predstavnik je bio spriječen nazočiti.


,,Danas smo potpisali autobus o nabavi dva gradska zglobna autobusa, šest solo gradskih autobusa, tri prigradska midi autobusa. Izuzetno mi je drago da je upravo ovo povod našeg okupljanja jer će građani osjetiti izravno benefite ove nabave iz razloga što će na naše prometnice doći autobusi najnovije ekološke norme i najnovijih standarda. Ukupna starost autobusa će sa 12 godina, koliko je sada, iduće godine biti devet godina starosti.

Intenzivno radimo na tome da i u narednom periodu povućemo sredstva iz EU fondova, također za nabavku autobusa. Radimo na tome i iskreno se nadamo da ćemo što prije ostvariti taj cilj", istaknuo je direktor Libertasa Mekišić.

,,Naša suradnja traje zaista jedan dugi niz godina, ja se nadam da ćemo našim proizvodom i uslugama opravdati to ukazano povjerenje što smo izabrani", rekao je Tihava.


Gradonačelnik je poručio kako je ova gradska uprava još jednom pokazala kako se mogu i trebaju koristiti Europski fondovi, u ovom konkretnom slučaju u pitanju modernizacije voznog parka Libertas, i poručio kako je to sve za korist sugrađana. ,,Svjedoci smo da Libertas već sada vozi sa određenim brojem autobusa financiranim EU fondovima, a ovo je samo nastavak ovog projekta. Vjerujem da u nadolazećim operativnim projektima će biti i još dodatnih autobusa a kako bi flota libertasovih autobusa bila što mlađa, a samim time i komfor prijevoza naših sugrađana bio što veći.

Svakako moramo istaknuti činjenicu da se radi na programu poboljšavanja sustava naplate i najave unutar samih autobusa. Radi se na programu bezkontaktnog plaćanja vjerujem da će i to zaživjeti vrlo skoro u nadolazećem razdoblju. Vjerujem da će biti financirano od strane EU fondova.

Libertas može i treba biti prije svega tvrtka koja funkcionira i radi u svrhu povećanja kvalitete standarda naših sugrađana s jedne strane, s druge strane Libertas je prestao biti tvrtka slučaj, to je tvrtka koja je stabilna, uspješno odolijevala u svim ovim kriznim vremenima.

Nadam se i vjerujem da ćemo odraditi prve probne testne vožnje s električnim autobusima i da će postati budućnost prijevoza na području grada Dubrovnika. Siguran sam da to i nije tako daleko.

Sa Libertasom smo uspostavili i donijeli neke nove standarde. Godinama su nam pričali kako harmonika autobusi ne mogu prometovati na području grada Dubrovnika, a danas vidimo da oni i te kako uspješno prometuju na linijama 1, 6 i 10", poručio je Franković.

Dotaknuo je i pitanja prometa oko gradske jezgre. ,,Vrlo skoro će doći do toga da će zona oko povijesne jezgre biti rezervirana u najvećem dijelu isključivo za građane grada Dubrovnika i za javnog gradskog prijevoznika i zapravo će brojni posjetitelji našega grada izabirati Libertas kao tvrtku koja im je osnovni pružatelj najbrže, najkvalitetnije i najjednostavnije usluge dolaska iz turističkih hotela do povijesne jezgre. Ili od Luke Gruž do povijesne jezgre. I zato vjerujem da Libertasu u idućim godinama, nakon što prođe ova pandemija, slijede dobre i sjajne stvari, a sve s krajnjim ciljem kvalitete usluge pružene svim našim sugrađanima", rekao je gradonačelnik.

,,Rokovi isporuke su 300 dana, nadamo se da će biti ranije, ali to su rokovi nakon kojih se očekuje realizacija, odnosno puštanje autobusa u promet", pojasnio je Mekišić i dodao kako Libertas trenutno ima 110 autobusa, od kojih je svakodnevno aktivno njih 80ak, a ostali su u rezervi.

Na novinarsko pitanje o voznom redu autobusa broj 5, Mekišić je predstavnike Gradskog kotara Ploče pozvao da se obrate sa svojim zahtjevima i istaknuo kako će biti primljeni na sastanak, nakon čega će Libertas vidjeti mogućnosti koje mogu ispuniti.
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

MAN SU220

Hmm  kava
Danas smo potpisali ugovor za 18 novih autobusa

2 zglobna + 6 solo + 3 midi = 11 autobusa  ???

Majstor

I 7 Iveco LE ali nije imao tko potpisati 🤔
Samo mi sudite pošteno !

Josip-Split

Prije sat vremena u Splitu

gospardbk

https://slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/zupanija/dubrovnik/libertasov-vozni-park-bogatiji-za-novo-vozilo-nastavljamo-pomladivati-nasu-flotu-a-odsad-putnicima-na-raspolaganje-stoji-1211051

Libertasov vozni park bogatiji za novo vozilo: nastavljamo pomlađivati našu flotu, a odsad putnicima na raspolaganje stoji...

Iz javnog gradskog prijevoznika Libertas ističu kako nastavljaju s procesom pomlađivanja i proširivanja flote vozila. Flota je obogaćena Iveco mini autobusom, putničkog kapaciteta 22 putnika, koji je opremljen motorom ekološke norme E6, dvozonskom klimom i električnim, automatskim vratima za ukrcaj i iskrcaj putnika. Vozilo se može koristiti za gradski, prigradski i/ili školski prijevoz.

Jamstveni rok vozila je tri godine, a prijeđena kilometraža je svega sedam tisuća kilometara.
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

gospardbk

Minibus iz prethodnog posta dobio gbr 169,
Tablice DU-169-LD

Danas vidjen na liniji 2A
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

Intouro