Irisbus Citelis

Autor shef, Svibanj 20, 2013, 08:19:11

Shole

Tabla je Actia, i čisto je ok osim što mjeraču broja okretaja fale boje za označit polja.  Displej je neki češki, mislim "bustech" ili tako nešto slično.  Super se vidi i po danu i po noći (narančasti LED), ali je malo kompliciran za upravljanje.  GORBA ima puno jednostavniju upravljačku jedinicu

Urbino LE

A mora se LED dobro vidit, a taj Bustec je tvrtka kćer njemačkog Buse. Ali ne znam što šaraju sa displayima, bar to nije problem naručiti koji želiš.

Shole

Nije ni svaki LED isti, na 5 Regia je super displej, a na šestom (713) se po danu ništa ne vidi.  Isto tako i 3 Classica koja su misteriozno promjenili zelene flip-dot displejeve za narančasti LED (673.674,675) je isto po danu teško vidljivo kamo bus ide.  Možda netko zna bolje, da li ti displejevi imaju negdje za pojačat intenzitet ledica ?

zvone16

Obično ledice rade na principu što manje napona manja jačina svjetlosti.. Tako da ako se da podesiti da se da veći napon ili snaga trebale bi jače bit
ZvoneXp

NP-549

713 ima naprijed na displeju jednu malu rupicu u koju se umetne mali inbus, ali to je toliko blizu stakla da je nemoguće.  Možda to i nije uopće to, a možda se upravo tako može pojačat intenzitet

Bocko

Ne znam garažne brojeve ali na jednom od današnjih na liniji 1 nije radio ekran u potpunosti, tj. piše Bivio ali ne i broj linije. Na drugom plinašu je normalno pisalo 1 Bivio.

NP-549

802 ima neki error. Broj linije ispisuje samo na zadnjem, malom displeju.

Boki651

Nažalost, u Citelisima postaje opasno po život, ispadaju vide i klapa na sve strane, a jedan vozač je skoro dobio po glavi kad mu se otvorila cijela stranica iznad glave.

shef

#38
Evo ga ljudi, to je to, bit će danas službeno predstavljen u Ženevi:



foto:Andre Knoerr
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Urbino LE

I kako izgleda sa slike i dalje povišeno vozačko mjesto.

Urbino LE

Još jedna slika.


Cursor 8 odlazi u povijest, motori su Tector 7 i Cursor 9.  Ne znam šta je sa CNG motorima, koje su promjene.  U svakom slučaju ovo je više evolucija Citelisa sa nekim elementima kakve ima Citaro(smještaj tanka za gorivo i AdBlue). Ono što će mnogima biti atraktivno je da dizel agregati ovdje ne koriste recirkulaciju ispušnih plinova kao što sada imaju svi konkurenti nego samo AdBlue i samim tim bi se motori trebali manje grijet i biti će manje opasnost za pregrijavanje nego kod konkurencije.

staypp83

Koliko vidim uglavnom imate lose komentare, mozete li dat konkretnu ocjenu, i malo opsirniji komentar  bus123?   8)
"The difference between stupidity and genius is that genius has its limits." - Albert Einstein

zvone16

Moje iskustvo kao putnika 2/5 .. Iritantno šaltanje svako malo, nije udoban kao neki solo busevi, spora vrata ( to se da poštelati ), pod na zadnjem kraju nije ravan što je malo zeznuto kad je puno osoba. Škripanje i lupkanje.

Osobno jedan 590 ( MAN SU240 ) mi je puno bolji i draži nego citelis
ZvoneXp

421

Adieu Irisbus et Citelis, bonjour Iveco Bus et UrbanWay
ili
Zbogom Irisbus i Citelis , dobrodošao Iveco bus i UrbanWay
http://blogautomobile.fr/autobus-adieu-irisbus-citelis-bonjour-iveco-bus-urbanway-189137#axzz2UhKk7SR9

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Urbino LE

Službene stranice:
Urbanway: a new name for an all new citybus
Urbanway: All New style and comfort, Euro VI power
Urbanway: New Euro VI Diesel technology

Za Rijeku je dobra vijest što ako budu išli na Urbanway u sljedećoj nabavi da imaju Cursor 8 agregat na CNG po Euro 6 normi i to je isti agregat u osnovi kao ovi sada u Citelisu.