Mannheim, Ludwigshafen i okolica

Autor tramvajac 92, Rujan 17, 2021, 17:50:56

tramvajac 92

U Mannheimu, Ludwigshafenu i okolici prijevoz se vrši unutar VRN tarife, organizirane kao saće. Za kartu, vidi ovdje. https://www.vrn.de/mam/liniennetz/wabenplan/dokumente/2021_wabenplan.pdf

Ima raznih prijevoznika, najčešće su autobusi pofarbani crveno (DB), plavo (VRN) ili žuto - narančasto (RNV).
DB = Deutsche Bahn (njemačke željeznice)
VRN = Verkehrsverbund Rhein-Neckar (mreža prijevoznika Rajna - Nekar)
RNV = Rhein-Neckar-Verkehr (Prijevoz Rajna - Nekar).

Saće i tarife na početku izgledaju kompliciranije nego što jesu... a cijene za pojedinačne vožnje su razmjerno visoke. U tjedan dana što sam tamo bio nisam niti u jedan bus ušao.  ;D S obzirom da imam slika iz raznih mjesta, stavit ću ih sve tu.

tramvajac 92

Ako netko planira koristiti javni prijevoz u tim gradovima, toplo preporučam korištenje aplikacije DB - njemačkih željeznica. Tamo, kad upišeš polazište i odredište sam računa.

Speyer, izgovor [Špajer], ovdje autobusi voze u DB shemi ili u reklamama. Autobusi voze u intervalima od pola sata, ali autobusi u centru prolaze svakih 10ak minuta. Nemaju istaknuti garažni broj,ali pretpostavljam da su tablice po garažnom broju, a da je samo unutra naljepljen.

2334, 2342, 2447, i anonimni.

tramvajac 92

Kroz Limburgerhof vozi Palatina bus, član Transdev grupe. Limburgehof je totalno nebitno selo, ali sam tamo bio  ;D
Postoje dvije linije koje selo vežu sa Ludwigshafenom, 581 i 582, prva preko Mutterstadta, a druga ide kroz Rheingönheim. Uz to postoje i tri školske linije (585, 586, 587) sa nekoliko polazaka radnim danom..Većinom su Lion's Cityi.

tramvajac 92

Ostalo mi je još par slika. Prve tri su iz Mannheima, kod ž. kolodvora, četvrta je iz Heidelberga, a zadnja iz Ludwigshafena, terminal Berliner Platz. Nisam vidio trovratne solaše.