Reklame na autobusima ZET-a

Autor smogovci.bbb2, Ožujak 25, 2021, 11:43:02

Tomek

157 dobio potpuno novu reklamu za DM crvene boje.
Zadnimljivo, bijelu reklamu za DM je dobio u studenom tak da je ta potrajala malo više od mjesec dana.

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

NP-549

Možda je bila neka akcija na njoj. Nemaju uvijek all over dugi termin

Tomek

199 čini mi se ima novu reklamu za Interspar? (treba provjeriti), 156 za Telemach.

Putnik79

Potvrđujem 199, S-budget ili ti Interspar....

Mercedes bus

Citat: Putnik79  u Siječanj 14, 2023, 08:33:58Potvrđujem 199, S-budget ili ti Interspar....

Danas vozi na 268

smogovci.bbb2

#201
Izvor: https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/tvrtka-kojoj-je-raskinut-ugovor-o-oglasavanju-najavila-tuzbu-protiv-tomasevica-u-pitanju-su-milijuni-15295298
Tvrtka kojoj je raskinut ugovor o oglašavanju najavila tužbu protiv Tomaševića: 'U pitanju su milijuni'

'Smatramo da taj ugovor nije mogao biti raskinut, odnosno ne može biti raskinut na osnovu želje gradonačelnika, koji nije ni potpisao ugovor'

Tvrtka Info Media Group Hrvatska najavila je podizanje kaznene prijave protiv zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i ZET-a zbog jednostranog i, kako navode, nezakonitog raskidanja Ugovora o oglašavanju na vozilima javnog gradskog prijevoza potpisanog u siječnju 2021. na trajanje od pet godina. Direktor tvrtke Info Media Group Hrvatska Željko Banjac za Media servis ističe da su za takvu želju gradonačelnika saznali u listopadu na press konferenciji, nakon čega su i dobili rješenje o raskidu uz otkazni rok koji istječe upravo danas.

"Smatramo da taj ugovor nije mogao biti raskinut, odnosno ne može biti raskinut na osnovu želje gradonačelnika, koji nije ni potpisao ugovor. Potpisala ga je tvrtka kojoj je osnivač Grad. I sam je naveo da to na određeni način stvara od grada shopping centar i da je to vizualno zagađenje i načinjena nam je reputacijska šteta''.

Banjac objašnjava da postoji članak u Ugovoru o raskidu istoga, ako nadležno gradsko odjeljenje izda negativno mišljenje koje se tiče sigurnosti prometa.

"Mišljenje koje je izdao gradski ured se ne odnosi na sigurnosti prometa, već se odnosi na određeni vizualni identitet i ono potpisano od strane diplomiranog inženjera arhitekture, a ne od stručnjaka za sigurnosti prometa. Smatramo da je mišljenje naručeno od strane ZET-a po nalogu direktora ZET-a, odnosno po nalogu gradonačelnika''.

Od oko 700 vozila, Ugovorom je predviđeno oglašavanje 20 posto vozila, a vrijedan je 20 milijuna kuna. Direktor tvrtke kaže da su ponudili Gradu i drugu vrstu suradnje, ali nisu dobili pozitivan odgovor.

'Da smanjimo određeni broj vozila i naravno ponudili smo zbog inflacije možemo da se dogovaramo i da damo više cijene najma po samom vozilu, da bismo zadovoljili interes građana, interes gradonačelnika i naravno da se naš biznis može odvijati''.

Banjac apelira na Tomaševića i ZET da još jednom promisle o odluci koja bi mogla oštetiti gradsku tvrtku za više milijuna.

"što se tiče podnošenja kaznene prijave, nadamo se da ćemo se uspjeti dogovoriti, da će prevladati zdrav razum i da će u gradskoj upravi, prije svega gradonačelnik sagledati sve ove činjenice. Grad će morati dotirati ZET-u 16 milijuna kuna koje je trebao naplatiti od Info Media Group po osnovi trajanja ugovora koji vrijedi do 31. prosinca 2026. godine''.

Da se nadovežem na prethodno

Članak 21. Odluke o prijevozu putnika u javnom prometu

Vozila moraju biti obojena prepoznatljivom bojom prijevoznika.

Vozila mogu biti oslikana reklamnim porukama uz prethodno pribavljeno mimišljenj gradskoga upravnog tijela nadležnog za ureñenje javnoga gradskog prostora.
Reklame i drugi natpisi koji nemaju sadržaj poruke o prijevozu ne smiju se nalaziti  na mjestima na kojima onemogućavaju vidljivost iz vozila ili prekrivaju propisane oznake i obavijesti o prijevozu.
Sadržaj reklamnih poruka ne smije vrijeñati moral društva.

Mogli su lijepiti reklame uz suglasnost Grada ali ne preko prozora. To je sve kriv pokojnik. Od njegove imovine nek se naplate 👊
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Dok čekamo rasplet ovoga, 156 je dobio redizajn reklame za Telemach. A što se tiče ugovora, svaki se može raskinuti. Pitanje je samo kakvi penali su ugovoreni.

Mercedes bus

Reklama od Citara 555, odostraga skroz uništena :P

Kocka 146

Na 155 i 166 su užasne reklame
A na 162 je reklama negledljiva kak se odljepljava  nnee  ???  ::|
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

kocka151


Kocka 146

Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

tonkovicmk1

Citat: kocka151  u Travanj 06, 2023, 14:46:33175 ostao bez reklame
Rip reklama 175  bus123

smogovci.bbb2

 Da, ko ludi smo bez nje. Nadam se da su je uklonili i sa 202 i 344
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln