Linije - razno 2022.

Autor vrba, Siječanj 07, 2022, 23:56:40

BestOne

Citat: Akropola  u Rujan 16, 2022, 17:58:16Danas masovno nije izišlo buseva dvokratnih na drugi navrat jer nema zglobnih ispravnih u Podsusedu ( 109,172,...)
Busevi se troše na nepotrebne zaobilaske gdje se sa boljom organizacijom može uštediti za boljitak putnika, vozača, kilometara, goriva)

Da, a bez obzira na to nisu sredili gbr. 150 i 151 da prođu periodički tehnički. Sad se vidi koliko nedostaju...

BestOne ~ autobusi.org

MAN truck bus

Nedostaje buseva jer ponovno u Resnik idu jednosmjerno. Puno ih ide na servis, a malo ih se vraća sa servisa i tu nastaje problem.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

jakov5

Jutros 3 busa na Voltinom od 5 big_boss

237 na 137, skinut s Voltaže pivkan
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

vrba

https://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/reducirani-vozni-red-autobusne-linije-135/7925

Citat:Zbog radova koji uvjetuju zatvaranje za promet dijela Ulice Graberje, od Kustošijanske ulice do Kotoripske ulice, autobusna linija 135 (Črnomerec - Graberje) od utorka, 20. rujna u 8 sati do subote, 24. rujna u 15 sati, neće prometovati u periodu od 8 do 15 sati,, osim niže navedenih polazaka:

S Črnomerca: 11.00, 11.45, 12.25, 12.55 i 13.20 sati
S Graberja:     12.05, 12.40, 13.05 i 13.35 sati

Zbog nemogućnosti prolaska autobusa kroz gradilište, za vrijeme radova će na liniji 135 biti raspoređen minibus.

U subotu, 24. rujna minibus neće prometovati od 8 do 15 sati.

Korisnike ljubazno molimo za razumijevanje.

MAN19464

U Velikoj Gorici svi vozni redovi, voze bez redukcije.

Putnik79

Bitno da su u Zg redukcije i onda se jos Velikogorički putnici bune nesto,a uz sve to velika večina ne plaća ni karte ili se voze sa jednom cijelu trasu.Bez ljutnje ali to treba jednostavno ugasiti kao i Samobor jel sa ovakvim prijevozom nitko nije sretan,a Velika gorica kao i Šibenik, neka otvore svoju tvrtku za prijevoz putnika i neka se skinu sa sise Zg vise.

MAN19464

Sretan je Zet, kao poduzeće i nežele se odreći 3.6 miliona kuna mjesečno jel to smatraju dobrim prihodom za poduzeće.
Sve dok grad velika gorica želi da zet vozi po selima okolice velike gorice i gradki prijevoz, zet će voziti.
Jedini tko bi ugasio goričku garažu je sam grad Velika Gorica, ako nađu neku drugu opciju, a to bi bilo politicko samoubojstvo, što gorički HDZ nikako ne želi.
Svjesni su oni da se njihovi građani većinom voze za gratis i da nesmiju dovesi drugu firmu jel bi onda svi morali platit kartu i tako bi vjerni glasači HDZ-a okrenuli leđa toj stranci koja vlada duže razdoblje.
Zato će Zet voziti još dugi niz godina u gorici, gdje se sad ubrzano uništavaju autobusi, aglomeracija je uništila većinu cesta,a to je za autobuse smrt.

garfield

#622
Sutra 1.10. održava se Zagrebački maraton koji uvjetuje značajne izmjene tramvajskog prometa, kao i preusmjerenja pojedinih autobusnih linija.

Međutim, ono što meni nije jasno je kako će okretati autobusi linija koje s Kvaternikovog trga idu prema jugu. Naime navedeno je skraćivanje linija samo s Kvatrića prema sjeveru, dok se ostale (215, 216/276, 217, 237 i 290) uopće u obavijesti ne spominju (kao ni tramvaji na relaciji Spremište Dubrava - Dubec!). Samo okretište se nalazi točno "u sendviču" između trasa maratona - u jednom smjeru trče Vlaškom i Maksimirskom, a u drugom smjeru Martićevom (prilažem isječak karte) što znači da, ako dobro tumačim, nijedna linija neće moći koristiti to okretište. Gdje će za vrijeme maratona te linije s Kvatrića okretati?

maraton trasa.jpg

Cjelokupna obavijest sa ZET stranice u citatu:
Citat:30. Zagrebački maraton održat će se u subotu, 1. listopada te će od 12.45 do 21 sat u tramvajskom i autobusnom prometu biti u primjeni izvanredna organizacija prijevoza putnika.

Tramvajski promet
 
Tramvajska linija 13 bit će u prometu samo do početka maratona, linija 14 prometovat će prije i nakon utrke, dok će sve ostale tramvajske linije, osim linija 9 i 15, voziti izmijenjenim trasama:
 

    Linija 2: Zapadni kolodvor - Glavni kolodvor - Žitnjak - Savišće
    Linija 4: Savski most - Glavni kolodvor - Borongaj
    Linija 5: Prečko - Ulica grada Vukovara - Žitnjak
    Linija 6: Zapadni kolodvor - Glavni kolodvor - Sopot
    Linija 7: Savski gaj - Zapruđe - Autobusni kolodvor - Branimirova – Trg žrtava fašizma
    Linija 11: Zapadni kolodvor - Glavni kolodvor - Trg žrtava fašizma - Borongaj
    Linija 12: Ljubljanica - Ulica grada Vukovara - Žitnjak
    Linija 17: Prečko - Vodnikova - Glavni kolodvor – Trg žrtava fašizma - Borongaj

Kako bi našim korisnicima omogućili što kvalitetniju uslugu prijevoza, a zbog opsežnosti preusmjeravanja i skraćivanja tramvajskih linija, bit će uspostavljene izvanredne autobusne linije koje će, umjesto tramvaja, voziti na prohodnom dijelu trasa.

Izvanredne autobusne linije na relaciji Dubrava - Borongaj i Kaptol – Mihaljevac,, koje će biti u prometu od 13 do 21 sat, te linija Črnomerec - Magazinska koja će prometovati od  15 do 21 sati.

Izvanredna autobusna linija Dubrava - Borongaj će polaziti s izlaznog perona (zapadno od  otpremničkog bloka), a s terminala Borongaj s privremenog stajališta ispred linije 231 te će prometovati trasom:

    Dubrava  - Mandlova - Branimirova - Krešićeva - Borongaj
    Borongaj - Ulica Divka Budaka - Branimirova - Mandlova - Dubrava

Izvanredna autobusna linija Kaptol - Mihaljevac polazit će s južne strane terminala Kaptol, dok će početno stajalište na terminalu Mihaljevac biti između postojećih stajališta linija 102 i 233. Linija će u oba smjera prometovati trasom:

    južna strana terminala Kaptol - Zvonarička - Degenova - Medveščak - Ksaver - Mihaljevac

Izvanredna autobusna linija Črnomerec – Magazinska polazit će sa Črnomerca s istočnog izlaznog perona (objekt ZET-a), a s Magazinske ulice sa stajališta linije 118 (u zoni raskrižja Magazinska/Adžijina) te će prometovati trasom:

    Črnomerec - Ilica - Zagrebačka - Prilaz baruna Filipovića - Selska - Zagorska - Magazinska - Nova cesta - Žajina - Adžijina - Magazinska
    Magazinska - Zagorska - Selska - Ilica - Črnomerec.


Autobusni promet

Autobusne linije 139 (Reljkovićeva - Jelenovac – Reljkovićeva) i 141 (Reljkovićeva - Vinogradi – Reljkovićeva) od 15 do 21 sat prometuju redovnom trasom, ali skraćeno do i od rotora ispred Vinogradske bolnice, gdje će se okretati te će na stajalištu Vinogradska 26 (između dva kioska) biti omogućen izlazak i ulazak putnika.

Linija 146 (Reljkovićeva – Malešnica – Jankomir) prometovat će od 15 do 21 sat skraćeno na relaciji Črnomerec – Malešnica – Jankomir. Autobusi će s terminala Črnomerec polaziti s postojećeg stajališta na Ilici, uz tramvajski terminal.

Linija 148 (Reljkovićeva - Hercegovačka - Bosanska - Reljkovićeva) neće prometovati za vrijeme trajanja privremene regulacije, od 14 do 21.45 sati.

Autobusna linija 150 (Tuškanac garaža - Gornji grad - Trg bana Josipa Jelačića) će od 13 do 21 sat prometovati od garaže Tuškanac skraćeno do Ilirskog trga.

Autobusne linije 201 (Kaptol – Kvaternikov trg), 202 (Kvaternikov trg – Kozjak), 204 (Kvaternikov trg - Horvatovac - Voćarska - Kvaternikov trg) i 207 (Kvaternikov trg - Rim - Kvaternikov trg) će od 13 do 21 sat prometovati skraćeno do rotora Petrova/Srebrnjak. U smjeru Kaptola i Kozjaka autobusi će sa stajališta u zoni raskrižja Petrove ulice i Ulice Srebrnjak, Ulica Srebrnjak 10 polaziti 5 minuta kasnije u odnosu na vremena polazaka koja se u rasporedu vožnje navedena kao polasci s Kvaternikova trga.
 
Autobusne linije 203 (Svetice - Vinec – Krematorij - Kaptol) i 226 (Kaptol - Remete – Svetice) će od 13 do 21 sat prometovati skraćeno djelomično izmijenjenim trasama. U smjeru Krematorija i Kaptola prometovat će redovnim trasama s privremenog početnog stajališta u zoni raskrižja Bukovačka/Crnčićeva, a u smjeru Svetica uobičajenom trasom do kružnog toka na raskrižju Bukovačka/Petrova, odakle nastavljaju Petrovom, Čikoševom te Crnčićevom ulicom (izlaz putnika u zoni raskrižja Crnčićeva/Bukovačka).
Autobusi će s privremenog polaznog stajališta na Bukovačkoj cest (kod benzinske postaje) polaziti 5 minuta ranije u odnosu na vremena polazaka koja su u voznom redu navedena kao polasci sa Svetica.

Linija 205 (Dubrava - Markuševec - Bidrovec) će od 13 do 21 sat prometovati djelomično izmijenjenom trasom:

    Bidrovec - redovnom trasom do raskrižja Markuševečka Trnava/Vida Ročića - Vida Ročića - Miroševečka - Sunekova - Dankovečka -  Ulica Rudolfa Kolaka - Ljubijska - Avenija Dubrava - terminal Dubrava
    s terminal Dubrava u smjeru Markuševca i Bidrovca autobus će prometovati redovnom trasom.

Na izmijenjenom dijelu trase autobus će koristiti sva postojeća stajališta na trasi.

Linija 227 (Svetice - Gornji Bukovac - Gračansko Dolje) će od 13 do 21 sat prometovati skraćeno, djelomično izmijenjenom trasom:

    privremeno stajališta u zoni raskrižja Bukovačka/Crnčićeva - redovnom trasom do DVD-a Bukovac
    Gračansko Dolje - istom trasom do kružnog toka u zoni raskrižja Bukovačka/Petrova - Petrova - Čikoševa - Crnčićeva do krajnjeg stajališta u zoni raskrižja Crnčićeva/Bukovačka

Linija 228 (Svetice - Rebro – Svetice), u smjeru Rebra će od 13 do 21 sat prometovati redovnom trasom s privremenog početnog stajališta u zoni raskrižja Bukovačka/Crnčićeva, a u smjeru Svetica redovnom trasom do raskrižja Petrova/Čikoševa te nastaviti desno Čikoševom i Crnčićevom ulicom (izlaz putnika u zoni raskrižja Crnčićeva/Bukovačka).
Autobusi će s privremenog polaznog stajališta na Bukovačkoj cesti (kod benzinske postaje) polaziti 5 minuta ranije u odnosu na vremena polazaka koja su u voznom redu navedena kao polasci sa Svetica.
 
Linija 230 (Dubrava - Granešinski Novaki) će od 13 do 21 sat prometovati djelomično izmijenjenom trasom:

    Granešinski Novaki - redovnom trasom do raskrižja Novačke i Ulice Rudolfa Kolaka - (lijevo)  Ulica Rudolfa Kolaka - (desno) Ljubijska - (desno) Ulica Dubrava - (desno) terminal Dubrava
    s terminala Dubrava u smjeru Granešinskih Novaka autobusi će prometovati redovnom trasom.

Za vrijeme provođenja ove organizacije koristit će se sva postojeća stajališta na izmijenjenom dijelu trase.

Autobusna linija 232 (Dubrava - Čret) će od 13 do 21 sat prometovati na skraćenoj relaciji: Dubrava - KB Dubrava i to redovnom trasom do stajališta KB Dubrava - (desno) Potočka - (desno)  Novačka - (lijevo) Ulica Rudolfa Kolaka - (desno) Ljubijska - (desno) Ulica Dubrava - (desno) terminal Dubrava

Korisnike ljubazno molimo za razumijevanje.

MAN19464

Na liniji 330 samo jedan autobus, egzodus neispravnosti voznig parka u gorici se nastavlja, Gorica će naplatit penale za neizvršen prijevoz po ugovoru.

Akropola

Stanovnici Horvata ( Grad Zagreb ) i Rakova Potoka ( Grad Samobor ) žele da autobus linija 164 stoji u Rakovom potoku jer ima je tamo trgovina,mesnica,pekara,ljekarna,.... i da ide preko Jadranske avenije.
Zna se da je problem kroz Blato ležeči policajci koji dosta usporavaju bus.
Za liniju sljedećih godina bi mogao biti problem kao i za liniju 132 zbog gradnje drugog kolosjeka i rekostrukcije postojećeg na dionici Hrvatski Leskovac - Karlovac. ( u Leskovcu će se raditi podvožnjak)
Pošto te dvije linije voze busevi s drugih linija s područja Savskog mosta i linije 118 mogao bi biti još veći problem.
[Moj Firtl Radio Sljeme ]
https://www.facebook.com/radiosljeme/videos/1146994829246495/


tramvajac 92

Ima smisla da ide preko Jadranske avenije. Također ima smisla i da staje u Rakovom potoku, iako je to drugi grad.

Subotom je na 132 jedan bus koji nema vremena za landranje okolo. Nedjeljama polaske u 11:00/11:50 i 21:30/22:10 vozi 161/2, radnim danom tu ima puno više miksanja.

Subotom na 164 taj bus isto vozi samo 164, nedjeljom nema svoj bus nego voze drugi, 133/1, 160/1, 168/1 i 111/1, radnim danom, iako su 2 busa, tu uletavaju i drugi, poglavito navečer.


smogovci.bbb2

162 treba produžiti do starog okretišta u Horvatima a u povratku kroz Ašpergere preko Gajana na Savski most
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

ChRiStIaN

Smogovec, nije loša ideja.  perfeto
@ Autobusi Hrvatska @

smogovci.bbb2

Već te vidim kako češkog talijana ganjaš do maksimuma od Ašpergera ispod AC kroz šumu ulicom Mokrice prema Horvatima yahoo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

...ostavljajući smogovca koji je zakasnio na stanicu blizu vikendice, kako ostaje u Adblue ispuhu talijanskog čeha.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln