Jeste li za uvođenje glasovne najave stajališta u autobuse Autotroleja ?

Autor Čelični, Siječanj 17, 2023, 00:35:30

Čelični

Otvaram ovu anketu da vidim što korisnici usluga KD Autotrolej misle o ovom prijedlogu.

NP-549

Definitivno ne. Pod obavezno uspostavit 100% ispravnu najavu na unutranji displej na svim autobusima, a glasovnu ne.

Čelični

Citat: NP-549  u Siječanj 17, 2023, 08:09:26Definitivno ne. Pod obavezno uspostavit 100% ispravnu najavu na unutranji displej na svim autobusima, a glasovnu ne.

Mogao si onda u anketi glasati protiv. Napiši razloge zbog kojih si protiv. Ne znam po čemu je Rijeka specifična da nema glasovnu najavu poput Zagreba, Osijeka, pa ako hoćeš i Beograda ? Osim toga jedan naš član ima slijepoga oca i tvrdi da bi mu glasovna najava dobro došla. Neću ga imenovati, ali (iako) možda i znaš o kome se radi.

pehar_11

S obzirom na stanje u Autotroleju, displejima u vozilima koji već dogledno vrijeme postoje a ne funkcioniraju, nisu ispravni i nisu pouzdani, ne mogu zamislit da se uvodi glasovna najava stanica s obzirom na nefunkcioniranje postojećeg sustava. Budućnost? Zašto ne. Ako se to napravi kako treba onda će imati smisla.
vrijeme je novac?!?

Čelični

Citat: pehar_11  u Siječanj 17, 2023, 11:17:37S obzirom na stanje u Autotroleju, displejima u vozilima koji već dogledno vrijeme postoje a ne funkcioniraju, nisu ispravni i nisu pouzdani, ne mogu zamislit da se uvodi glasovna najava stanica s obzirom na nefunkcioniranje postojećeg sustava. Budućnost? Zašto ne. Ako se to napravi kako treba onda će imati smisla.
Vrlo realan i pametan odgovor !

pehar_11

Bez obzira na moj prijašnji odgovor, u cijeloj priči postoji jedan ključan, ali i vrlo bitan problem. Autotrolej posjeduje masu vozila, a većina njih nema postavljene unutarnje displeje ili bilo kakvi oblik najave stanice. Glasovna najava stanica ne može i ne smije postojati sama, tj. uz nju mora biti i teksutalan prikaz stanice. Jedina vozila koja su trenutno opremljena displejima za najavu stanica jesu prigradski i niskopodni Crosswayi (750 i nadalje i 780 i nadalje) i MAN Lion's Cityji u solo i zglobnim verzijama (dizelaši/plinaši). Plinski Crosswayi imaju ugrađene displeje, no oni nikada nisu radili i tamo su godinama za ukras, Urbanwayji se raspadaju i pitanje je koliko njih ima funkcionalan displej (koji nije otpao ili je razvaljen kao i cijeli autobus), Conecti i stariji Mercedesi nemaju ugrađene displeje (i nema ih smisla u njih stavljati jer je to ogroman trošak) i tako u nedogled. Jednostavno nema smisla da se uvodi jedno kada drugo ne postoji.

Onda se postavlja pitanje koliko autobusa ima mogućnost da se uvede glasovna najava. Što ako nema? Pljuni keš pa dodaj. Pa onda nemaš tko da posudi glas, nekada ne radi, nekada radi, tiho je, vozači isključuju itd. Pogledajte Split. Uveli su nešto takvo i idu dobrim putem, a tu su naravno i problemi s kojima se idalje suočavaju. Možda griješim i ispravite me ako je tako, no Split je dao puno više truda i cijeli sustav modernizirao u kratko vrijeme i sve promjenio pa si je i takve dodatke, poput najave stanica mogao i uspio omogućiti. Da se danas takva najava uvodi u autobuse, pola (i više) ih to nebi imalo, što znači da za to apsolutno nema smisla. Rijeka je daleko od glasovne najave, ima tu još posla. U ovom trenutku osobno mislim da je pomisao na nešto takvo čista ludost.

vrijeme je novac?!?

Čelični

Ja sam glasao za: zasad ne, a u dogledno vrijeme da.
E sad se Autotrolej navodno ima jedan od najnovijih voznih parkova u Hrvatskoj, što bi trebalo ići na ruku da se u dogledno vrijeme uvede glasovna najava stajališta, ne tražim hitno, ali za 10-ak godina zašto ne ? Vozio sam se često ZET autobusima i oni imaju neke starije autobuse pa su si dali truda i ugradili u sve njih tekstualne najave, a u većini uz tekstualnu tamo ide i glasovna najava. Za glasovnu najavu su se vješto snašli i prva najave je izgovarala TV spikerica Karmela Vukov Colić, dok nisu našli stanovitu Mirelu koja je čak morala ići na govorne vježbe pravilnog izgovaranja naziva stajališta.
Dugoročno ne vidim ako je mogao ZET i Promet Split zašto ne bi mogao i Autotrolej, samo treba vremena i keša koji ne treba ulagati dok se ne stvore uvjeti za to.

rzri05

Po meni bi u neko dogledno vrijeme glasovna najava dobro došla, nakon što se osposobe postojeći unutarnji Bustec/Novatronic displeji (a ona čuda u Citarima i 730-739 ne računam, funkcionalnost im je 0). Ako bi se već trebalo negdje ugraditi te unutarnje displeje, onda jedino u Conecte 730-739 jer nisu previše stari, definitivno se slažem da u Citare i Conecte 652-665 to ne treba stavljati jer imaju preko 15 godina. Pretpostavljam da ipak u novijim autobusima ne bi trebalo biti prevelikih problema napraviti zvučnu najavu kad već imaju ugrađene zvučnike, no zasigurno ima posla oko toga u svakom slučaju.

citaro

"Autotrolej posjeduje masu vozila, a većina njih nema postavljene unutarnje displeje ili bilo kakvi oblik najave stanice."

OK,i? Sustav se prvo ugradi u one autobuse u kojima vec postoje unutarnji displeji. U starije autobuse, koji ce kroz koju godinu u rashod, nema smisla ugradjivati ista.


"Glasovna najava stanica ne može i ne smije postojati sama, tj. uz nju mora biti i teksutalan prikaz stanice."

Zasto ne?


"Jednostavno nema smisla da se uvodi jedno kada drugo ne postoji."

Zasto ne?


"Onda se postavlja pitanje koliko autobusa ima mogućnost da se uvede glasovna najava. Što ako nema? Pljuni keš pa dodaj. Pa onda nemaš tko da posudi glas, nekada ne radi, nekada radi, tiho je, vozači isključuju itd."

Ako nema, nema. Zasto bi svi autobusi odjednom trebali imati i glasovnu i tekstovnu najavu? Moze se prvo krenuti s autobusima koji imaju unutarnje displeje i zvucnike, a na starije, ako ce jos voziti dulje vrijeme, se cijela prica moze instairati kasnije. Isto tako ne znam zasto bi bio problem naci nekoga tko zeli posuditi glas i zasto bi moralo biti tiho, glasnoca se moze podesiti i tako blokirati, da vozaci nemaju mogucnost smanjivanja ili iskljucivanja. U 2023 godini smo, sistemi za najavu stajalista stvarno nisu rudimentarni kao prije 20 godina.


"Da se danas takva najava uvodi u autobuse, pola (i više) ih to nebi imalo, što znači da za to apsolutno nema smisla."

I dalje ne kuzim zasto nema smisla postepeno uvesti neki sistem i zasto bi se to trebalo sprovesti odjednom? Iako ni to vjerojatno ne bi bio problem buduci da EU financira svasta, a glasovna najava stanica cini javni prijevoz ukljucivijim za slijepe i slabovidne.

citaro

Citat: NP-549  u Siječanj 17, 2023, 08:09:26Definitivno ne. Pod obavezno uspostavit 100% ispravnu najavu na unutranji displej na svim autobusima, a glasovnu ne.


Jedini zamislivi razlog (koji to zapravo nije) mi je, da ti se najave ne slusaju tijekom cijele smjene.

421

Citat: Čelični  u Siječanj 17, 2023, 14:26:52Za glasovnu najavu su se vješto snašli i prva najave je izgovarala TV spikerica Karmela Vukov Colić, dok nisu našli stanovitu Mirelu koja je čak morala ići na govorne vježbe pravilnog izgovaranja naziva stajališta.
"Stanovita Mirela" ima svoj CV i malo više respekta prema njoj ne bi bilo naodmet. Slobodnog tumačenja također.

Ona je glas koji nas 'vozi' gradom u tramvaju i autobusu
Bezbroj puta čuli smo koja je sljedeća postaja i kamo idemo. Mirela Matković otkriva da to i nije baš lako izgovoriti. Profesionalna je spikerica i najpoznatiji glas ZET-a, koji je drilala na HRT-u, a prati nas i u dokumentarcima, reklamama i u dizalima Sljedeća je postaja Trg bana Josipa Jelačića. Rečenica koju smo svi čuli na tisuće puta. Dok se vozimo tramvajem, najave sljedećih stanica gotovo ne primjećujemo. Jednostavno za izgovoriti, zar ne? No iza njih stoji desetogodišnji rad. Mirela Matković, profesionalna spikerica, dobro se potrudila da joj glas zvuči baš tako.
– A i puno ljudi koji su me drilali da progovorim kako treba. Učila sam govoriti iz inata. Kada sam se tek počela baviti novinarskim poslom, jedan me urednik na HRT-u, gdje sam radila, zamolio da više ne čitam. Rekao je da sam talentirana, ali da to jednostavno nije slušljivo – kaže Mirela Matković, najpoznatiji glas ZET-a. I ne samo te gradske tvrtke.
Prošla sam dobru školu Njen glas pratit će nas i tijekom dokumentaraca koje je "odabrao Đelo Hadžiselimović", no i u raznim reklamama i dizalima, službi za korisnike pojedinih telekompanija, gdje će vrlo rado ljude staviti na čekanje ili ih obavijestiti da nisu podmirili račun. Da bi se glas usavršio, najbitnije je, kaže Matković, proći dobru školu. Upravo je takva "Služba za jezik i govor", koju je vodila Jasmina Nikić-Ivanišević, postojala na HRT-u kada je Mirela ondje učila skupa s Marinkom Lešom, Melitom Hrengek i Doroteom Lazanin. Kad smo snimali u ZET-u, najdulje je trajalo da dobijemo potvrdu gradskih četvrti o načinu izgovora njihova mjesta Nije zvučala urbano
– Iz malog sam mjesta Kruševa u zadarskom zaleđu, možete misliti kako sam zvučala. Uglavnom, nije bilo ni urbano, a ni po hrvatskom standardnom književnom jeziku – tvrdi Matković. Riječ "večeras" znali su tijekom jedne večeri izgovoriti i po stotinu puta, a kada je dobila poziv iz ZET-a da naslijedi Karmelu Vukov-Colić, rado je pristala.
– U prvoj rundi snimili smo nekoliko tisuća tramvajskih postaja, a tek onda na red su došle autobusne. Zadnje sam snimala za slijepe i slabovidne smjer tramvaja. Kad smo krenuli, najdulje je trajalo da dobijemo potvrdu gradskih četvrti o načinu izgovora njihova mjesta – kaže Matković, trenutačno glavna urednica projekata u maloj produkcijskoj kući Alpha Info koja proizvodi program za Z1. Uz to je urednica autorske emisije "Isti smo", namijenjene osobama s invaliditetom, kao i emisije "Svakodnevno". Danas više gotovo i ne percipira svoj glas dok se vozi ZET-om, no zna, kad joj zazvoni mobitel, a zove je netko s kim se nije dugo čula, da je sigurno u tramvaju.

https://www.vecernji.hr/zagreb/ona-je-glas-koji-nas-vozi-gradom-u-tramvaju-i-autobusu-1053968
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

mivano

Bio sam u Ljubljani prije 15 godina i tamo je tad bila najava stajališta. I jedva se od buke motora išta moglo razumjeti.

Čelični

Citat: 421  u Siječanj 17, 2023, 15:46:49"Stanovita Mirela" ima svoj CV i malo više respekta prema njoj ne bi bilo naodmet. Slobodnog tumačenja također.

Ona je glas koji nas 'vozi' gradom u tramvaju i autobusu
Bezbroj puta čuli smo koja je sljedeća postaja i kamo idemo. Mirela Matković otkriva da to i nije baš lako izgovoriti. Profesionalna je spikerica i najpoznatiji glas ZET-a, koji je drilala na HRT-u, a prati nas i u dokumentarcima, reklamama i u dizalima Sljedeća je postaja Trg bana Josipa Jelačića. Rečenica koju smo svi čuli na tisuće puta. Dok se vozimo tramvajem, najave sljedećih stanica gotovo ne primjećujemo. Jednostavno za izgovoriti, zar ne? No iza njih stoji desetogodišnji rad. Mirela Matković, profesionalna spikerica, dobro se potrudila da joj glas zvuči baš tako.
– A i puno ljudi koji su me drilali da progovorim kako treba. Učila sam govoriti iz inata. Kada sam se tek počela baviti novinarskim poslom, jedan me urednik na HRT-u, gdje sam radila, zamolio da više ne čitam. Rekao je da sam talentirana, ali da to jednostavno nije slušljivo – kaže Mirela Matković, najpoznatiji glas ZET-a. I ne samo te gradske tvrtke.
Prošla sam dobru školu Njen glas pratit će nas i tijekom dokumentaraca koje je "odabrao Đelo Hadžiselimović", no i u raznim reklamama i dizalima, službi za korisnike pojedinih telekompanija, gdje će vrlo rado ljude staviti na čekanje ili ih obavijestiti da nisu podmirili račun. Da bi se glas usavršio, najbitnije je, kaže Matković, proći dobru školu. Upravo je takva "Služba za jezik i govor", koju je vodila Jasmina Nikić-Ivanišević, postojala na HRT-u kada je Mirela ondje učila skupa s Marinkom Lešom, Melitom Hrengek i Doroteom Lazanin. Kad smo snimali u ZET-u, najdulje je trajalo da dobijemo potvrdu gradskih četvrti o načinu izgovora njihova mjesta Nije zvučala urbano
– Iz malog sam mjesta Kruševa u zadarskom zaleđu, možete misliti kako sam zvučala. Uglavnom, nije bilo ni urbano, a ni po hrvatskom standardnom književnom jeziku – tvrdi Matković. Riječ "večeras" znali su tijekom jedne večeri izgovoriti i po stotinu puta, a kada je dobila poziv iz ZET-a da naslijedi Karmelu Vukov-Colić, rado je pristala.
– U prvoj rundi snimili smo nekoliko tisuća tramvajskih postaja, a tek onda na red su došle autobusne. Zadnje sam snimala za slijepe i slabovidne smjer tramvaja. Kad smo krenuli, najdulje je trajalo da dobijemo potvrdu gradskih četvrti o načinu izgovora njihova mjesta – kaže Matković, trenutačno glavna urednica projekata u maloj produkcijskoj kući Alpha Info koja proizvodi program za Z1. Uz to je urednica autorske emisije "Isti smo", namijenjene osobama s invaliditetom, kao i emisije "Svakodnevno". Danas više gotovo i ne percipira svoj glas dok se vozi ZET-om, no zna, kad joj zazvoni mobitel, a zove je netko s kim se nije dugo čula, da je sigurno u tramvaju.

https://www.vecernji.hr/zagreb/ona-je-glas-koji-nas-vozi-gradom-u-tramvaju-i-autobusu-1053968
@ 421 Nemam ništa protiv gospođe Mirele, niti da loše najavljuje stajališta stoga ne vadi riječi iz konteksta, ali imam prijateljicu u Gornjem Vrapču koja mi se se potužila da krivo izgovara stajalište  linije 125 tj. da stajalište "Jalšina" se izgovara sa dugim i a ne kako gospođa Mirela najavljuje dugim a vidi, ja sam proveo malo više vremena u Zagrebu i vozio se tramvajima i autobusima ZET-a više nego što ti misliš i što si ti proveo u mojoj Rijeci. A ovo o govornim vježbama kod gospođe Jasmine Nikić Ivanišević nije moja izmišljotina već se o tome pisalo na raznim forumima između ostalog i autobusi.org i zeljeznice.net. a te su govorne vježbe bile na inicijativu sa malo veće distance.
Ili ZET-a ili Grada Zagreba.

421

Nesporazum.
Reagirao sam zbog toga što je Mirela Matković OSOBA sa svim svojim vrlinama i manama, za mene, nije stanovita što implicira (barem sam ja tako shvatio) da je nepoznata.
Za najavu stajališta "Jalšina" : >"Kad smo krenuli, najdulje je trajalo da dobijemo potvrdu gradskih četvrti o načinu izgovora njihova mjesta" dakle, nije zbog toga trebala ići na govorne vježbe, već je to bila redovita praksa na HRT u "Službi za jezik i govor", s Jasminom Nikić Ivanišević.
Dobar dio si slobodno protumačio i stavio mi na teret, što naprosto nije točno.
O&O
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

pehar_11

Odgovarati ću redom i pokušati biti jasan i kratak.

Citat: citaro  u Siječanj 17, 2023, 15:40:23"Autotrolej posjeduje masu vozila, a većina njih nema postavljene unutarnje displeje ili bilo kakvi oblik najave stanice."

OK,i? Sustav se prvo ugradi u one autobuse u kojima vec postoje unutarnji displeji. U starije autobuse, koji ce kroz koju godinu u rashod, nema smisla ugradjivati ista.
Ovdje spominješ displeje, a u citatu ispod ti nije jasno zašto ih ja spominjem. Dobro, nema veze. Činjenica je da u jedan Conecto koji za godinu ili dvije ide u rashod nema smisla stavljati displeje i omogućiti najavu stanice, ali onda to nije to, jelda? Koji je point najave stanica kada u nekim busevima ima, a u nekima nema? Hoćes li u gbr. 739 ili 733 stavljati razglas? Nisu novi, ali nisu stari. Koliko je trošak?

Citat: citaro  u Siječanj 17, 2023, 15:40:23"Glasovna najava stanica ne može i ne smije postojati sama, tj. uz nju mora biti i teksutalan prikaz stanice."

Zasto ne?
Mislim da bi imalo smisla da se kombinira teksutalna i glasovna najava (ako toga ikada bude). Uzmi za primjer da zvučna ne radi. Šteta, ali barem imam onda teksutalno napisano da je sljedeća stanica Opatija ili Rijeka. Mislim da je u ovom trenutnu, danas, dok ovo pišem, funkcionalnost i ispravnost svih displeja puno bitnija nego glas koji ih čita. Kombinacijom displeja (već postojećih i dodavanjem novih) i glasovnom najavom postiže se maksimalna efikasnost i najveći mogući smisao cijelog sustava, ali jedan drugom služe kao "fail safe" ukoliko drugi ne radi, bilo to zbog neispravnosti ili bilo čega drugog.

Citat: citaro  u Siječanj 17, 2023, 15:40:23"Jednostavno nema smisla da se uvodi jedno kada drugo ne postoji."

Zasto ne?
Naravno, ovo sam muislio pod uvjetom da se kombinira oboje. NP je sve rekao, apsolutno se slažem. Trebaju se srediti postojeće i nefukcionalne stvari, a onda kada se to riješi razmišljati o novim idejama i poboljšanju najave. Da bolje razumiješ odgovor na ovo pitanje pročitaj odgovor iznad.

Citat: citaro  u Siječanj 17, 2023, 15:40:23"Onda se postavlja pitanje koliko autobusa ima mogućnost da se uvede glasovna najava. Što ako nema? Pljuni keš pa dodaj. Pa onda nemaš tko da posudi glas, nekada ne radi, nekada radi, tiho je, vozači isključuju itd."

Ako nema, nema. Zasto bi svi autobusi odjednom trebali imati i glasovnu i tekstovnu najavu? Moze se prvo krenuti s autobusima koji imaju unutarnje displeje i zvucnike, a na starije, ako ce jos voziti dulje vrijeme, se cijela prica moze instairati kasnije. Isto tako ne znam zasto bi bio problem naci nekoga tko zeli posuditi glas i zasto bi moralo biti tiho, glasnoca se moze podesiti i tako blokirati, da vozaci nemaju mogucnost smanjivanja ili iskljucivanja. U 2023 godini smo, sistemi za najavu stajalista stvarno nisu rudimentarni kao prije 20 godina.
Opa, čekaj malo. Kako misliš "zašto bi svi odjednom trebali imat glasovnu najavu"? To ti je isto kao da pola Rijeke ima Rijeka City Card karticu, a pola nema, ali ona svima treba. Ili napraviš posao do kraja kako treba, ili ga ne radiš. Koji je smisao cijele ideje ako od (npr.) 150 autobusa njih 53 ima najavu? Relano gledajući, onda se može reći da u Rijeci postoji najava, jer zbilja postoji, no u koliko autobusa je ta najava? Pa kvragu, nemojmo radit stvari na pola čisto da kažemo da smo ih napravili. Ako se ide raditi, onda najava treba biti u apsolutno svim autobusima osim onima koji u skoro vrijeme idu u rashod. Cilj je staviti u sve autobuse u koje je izvedivo, jer onda to ima smisla. Ako ja uđem u gbr. žnj i ima najave a kasnije u gbr. žnj2 koji nema (ili ne radi), onda to nema smisla. Ili svugdje, ili nigdje.

Eto, ja idalje mislim da neide glas bez teksta. Ali dobro, moje mišljenje je takvo kakvo je, ne moraju se svi slagat s tim. Ono što me nervira je da se o nečemu govori, a ne postoje uvjeti ili plan kako i gdje staviti, koliko potrošiti i kako izvesti, nego se ide po metodi "stavi samo da staviš, čisto da bude". O tome što ljudi misle i kakvo je sadašnje stanje (tj. nestanje za uvođenje najave) govore ti i rezultati ankete. Nadam se da je jasnije.
vrijeme je novac?!?