Rashodovanje autobusa

Autor maky, Studeni 21, 2007, 08:59:00

neopran

Citat: STEFI- GRAF  u Prosinac 15, 2012, 11:52:47
Ma nije mi jasan kriterij rashoda ovi Neoplana zar su 132 i 166 bili u gorem stanju od 127

127 je i u dobrom stanju u kakvom je 173

Shole

Bitna je šasija i rešetka karoserije, a ne vizualni izgled kojeg mi vidimo

netko

Citat: Shole  u Prosinac 16, 2012, 19:29:04
Bitna je šasija i rešetka karoserije, a ne vizualni izgled kojeg mi vidimo
Čisto sumnjam da se to kod nas ovdje u Splitu gleda.Da se to gleda tvrdim 100% da bi dan danas na ulicama vidjeli neke autobuse koji su davno popilani od 2003.
66 je pukla rešetka kod 2 stakla.Dio između 1 i 2 vrata pleše kada prelaziš preko rupa.Ali on i dalje vozi i vjerovatno će voziti.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Shole

vjerovatno donekle imaš pravo, što se tiče tehničkih pregleda, ali ti sigurno nemožeš znat da je pukla rešetka karoserije.  Ono što si ti vidio je puknuo lim koji ide preko rešetke.  Naravno, rešetka se može i povariti, ali to s ene radi na starim autobusima jer je najčešće trulo tamo di je puklo pa ni nemaš za šta zavariti.  Osim šasije,  problema sa hrđom bude i oko nosača jastuka.

Paško

#139
http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/189904/razrezano-sedam-prastarih-splitskih-buseva

Citat:
Razrezano sedam prastarih splitskih buseva
'usitnjene' karampane           
'Promet'   se na elegantan način riješio dijela starih autobusa, čiji popravci više nisu imali smisla, i pritom zaradio 20 tisuća kuna

Ono što su djelatnici tvrtke "Sabirač" iz Šibenika učinili sa sedam "Prometovih" autobusa, zasigurno su i sami priželjkivali brojni putnici koji su cijelo ljeto "žugali" da se voze u starim karampanama od autobusa. E, pa one najgore karampane, čiji popravci više nisu imali smisla jer su im troškovi popravaka kvarova i održavanja premašili vrijednost, rashodovane su i pretvorene u hrpu željeza.
Prevalili po dva milijuna kilometara

Kako nam je pojasnio Željko Vuko, voditelj tehničkog sektora "Prometa", riječ je uglavnom o autobusima starijima od 20 godina.

-Važno je napomenuti da se ne radi o najstarijim autobusima, jer u voznom parku ih ima nekoliko čija je starost između 24 i 28 godina, ali su u dobrom stanju, s novim dijelovima i dobro očuvani – napominje Vuko.

"Promet" je, nakon traženja ponuda za ovaj posao, potpisao ugovor s tvrtkom "Cian", koja jedina od ostalih ponuditelja ima dozvolu za rezanje bez otvorenog plamena. "Cian" je zatim angažirao podizvođača, tvrtku "Sabirač" iz Šibenika, čiji su djelatnici hidrauličnim kliještima presudili starim, istrošenim autobusima, koji su u prosjeku u svom životnom vijeku prevalili između 1,5 i čak dva milijuna kilometara!
46 tona otpada

- Prethodno smo, naravno, iz vozila ispraznili sve opasne tekućine, poput ulja, goriva, a ostatak se izrezao. Sav otpad nastao rezanjem izvagan je i razvrstan prema kategorijama, uz sve potrebne prateće listove i dokumentaciju. Iznimno smo zadovoljni obavljenim poslom, koji je bio gotov za samo tri dana, s tim da je najviše vremena otišlo na transport dizalice iz Šibenika i pripremu – pojašnjava nam naš sugovornik.

Do sada je, nastavlja Vuko, izvagano 46 tona raznih vrsta otpada, a prema "Cianu" će biti fakturirana, na osnovi težine i pratećih listova, cijena od 40 lipa po kilogramu, što znači da će za spomenuto vaganje "Prometu" biti isplaćeno oko 20 tisuća kuna. Javni prijevoznik se tako na elegentan način riješio starih autobusa i pritom zaradio. Starost voznog parka rashodovanjem starih i nabavom novih autobusa u ovoj i sljedećoj godini smanjit će se sa sadašnjih 13 na pet do šest godina.

Nikolina LULIĆ
Ugovor sa 'Zelenim servisom'

Kako nam je kazao Vuko, "Promet" je nedavno potpisao ugovor s tvrtkom "Zeleni servis", koja se bavi konzaltingom u ekološkim pitanjima i za "Promet" će obavljati sve poslove koji se tiču ekologije i zaštite okoliša.

Odnosno; 89, 100, 104, 118, 119 132, 166 -- ostale olupine su još u garaži (uključujući i 679, 680, 685 i 686 koji se polako čerupaju više od 3 godine)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Josip-Split

Izgleda da nas 128 pozdravlja  :'(  R.I.P.

Josip-Split

#141
Citat: Josip-Split  u Lipanj 07, 2013, 19:36:10
Izgleda da nas 128 pozdravlja  :'(  R.I.P.

a i danas san vidija i gb 163 bez tablica stoji pored njega  :'(  R.I.P.


Paško

Citat: Avtomontažafan  u Svibanj 18, 2013, 18:35:50
239 će najvjerojatnije ostati za dijelove
239 bye bye, krenulo čerupanje
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

XDonald

Tako mlad , a već nas napušta  :'(  :'(  :'(  :'(

BrunoE30

Citat: Avtomontažafan  u Srpanj 18, 2013, 14:28:38
Citat: Avtomontažafan  u Svibanj 18, 2013, 18:35:50
239 će najvjerojatnije ostati za dijelove
239 bye bye, krenulo čerupanje
Jel to onaj šta je doživija nesriću u kninu  :(

koordinator


Urbino LE

Avtomontaže su čini se otplesale svoje, tablice skinute.

STress

Citat: Urbino LE  u Kolovoz 23, 2013, 16:01:49
Avtomontaže su čini se otplesale svoje, tablice skinute.

...i tako odoše zadnji busevi u kojima san se još intenzivno vozija prije nego san upa u auto... zapravo, peglicu...  :(

Prekinuta je još jedna veza s mladošću...  :'(

Paško

A koje si točno Avtomontaže vidio bez tablica? Neke bi ih još trebale imati (npr. 684, njemu je registracija 15.09.)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Urbino LE

Rekao sam ti već da ne znam, ali i nisam ovih dana vidio iti jednu na cesti...