Rashodovanje autobusa

Autor maky, Studeni 21, 2007, 08:59:00

Paško

Uff, što ne volim pisati ovakve postove. Bez puno priče evo tri Neoplana, #133, 161, 173. Ostao je još samo #162, a pitanje je hoće li i taj voziti idući tjedan.











Zauvijek je stala i ova legenda #138. 38 godina? Nije loše.

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

sniff

U normalnoj državi bi sad bili već 5-6 godina u muzeju u tip-top stanju.S obzirom na održavanje,čudi me da se pred par godina nisu raspali... ::|

netko

I ja isto mislim da je to zbog pojačane kontrole policije ovog tjedna. Možda su se "spasili" oni koji te dane nisu bili u prometu (65, 122, 154, 162). Ne izgleda baš logično da G&S još uvijek vjerovatno ima tablice, a da će prije njega odmah skinuti tablice sa Neoplana i poslati ih u otpad.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Paško

Nije se nitko od tih "spasio" stajanjem jer su svi vozili taj dan. Jednostavno se događa nešto što se trebalo dogoditi odavno, a to je da se povlače ovi najstariji autobusi.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Shole

To je najnormalniji potez, ali u slučaju kad su u dolasku novi.  A nije baš prilika da će u Promet bilo šta doć narednih pol godine

markost

Ne mogu uzet ni polovne, a ne nove autobuse. Čeka nas pravi kolaps koji več pomalo počinje jer se več dosta linija ukida , a opet se ne mogu pokrit svi polasci. Jadni oni koji ovise o javnom prijevozu u Splitu i okolici.

RegioBus

Šta se priča da dolaze neki autobusi iz Zagreba? Oće li doć ili su to samo neke priče?

man323

#217
Trebalo bi doći 3 MAN NL263 iz 1999.

Citat: markost  u Svibanj 22, 2016, 18:55:54
Ne mogu uzet ni polovne, a ne nove autobuse. Čeka nas pravi kolaps koji več pomalo počinje jer se več dosta linija ukida , a opet se ne mogu pokrit svi polasci. Jadni oni koji ovise o javnom prijevozu u Splitu i okolici.

Promet je uzeo kredit kod EBRD-a. Tako da, kad-tad će se kredit i iskoristiti, a samim kreditom će se financirati 28 niskopodnih autobusa.

markost

Problem je šta to kad- tad ( ili ko zna kad??) ne drži vodu jer novi autobusi tribaju odma inače će se javni prijevoz u Splitu raspast.

man323

Dok se raspiše natječaj, prođu svi zakonski rokovi, dok se autobusi proizvedu..., prođe ti oko 5-6 mjeseci.

danny

Planiraju odjavit sve buseve starije od 25 godina kad dođe tih par zagrebačkih. To nije pametno sad kad nemamo uopće autobusa!

josipgrgin

Bok svima zovem je Josip i uvijek gledan i pratim stanje na forumu i u Prometu , ali sad kad sam vidija da g.b.138 odlazi u povijest pomislio sam da bi ipak legenda mogla jos trajati samo u nekom drugom izgledu.Kako je Libertas obnovio dvi stare avtomontaze za turiste tako bi se i u nas moga obnovit koji bus kao 138 ili jos koji oltimer jer ti su busevi rijetkost a lipo ih je vidjeti na cesti.
Da se nade neki zainteresirani koji bi ulozio koju kunu u obnovu starih buseva i oni bi sigurno bili atrakcija za turiste po gradu i okolici.Meni je zao tih buseva jer iako su za otpad oni se jos mogu spasit i popravit samo treba novaca i vremena.Posto Promet nema volje za to mozda neka druga firma zeli to napravit,pa bi bilo lijepo da legende jos voze .
Ja se nadam da ima jos neko  koji se slaze  samnom .

Kolega garažer

Slažem se s ovim što piše u postu poviše.Meni je također žao legendi kojih u prometa zasada još ima ali sutra više ne budu tu.
Među njima se mogu naći neki vrlo rijetki busevi,kod nas i u svijetu(NEOPLAN N416 M ili MANAS #152)a sve je manje i autobusa kao što su #65,122,154                                ali i nešto mlađi Mercedes 0 407 (#179).Što se tiče #138,ja bih volio da on negdje u voznom stanju dočeka svojih 40 godina.
PROMET Split

Kolega Ćole

Citat: Kolega garažer  u Lipanj 11, 2016, 11:52:39
#138,ja bih volio da on negdje u voznom stanju dočeka svojih 40 godina.
Nažalost to se najvjerojatnije neće desit dok je u vlasništvu Prometa,a ako bi ga neka druga firma otkupila od Prometa i obnovila vjerojatno bi dočekao 40 godina,ako ne i više.

Majstor

Pitanje za lokalce
motori i mjenjaci rashod vozila jel ima opcija da se otkupe / automatici /
Samo mi sudite pošteno !