Brioni, Pula – razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 12:03:53

gorgoroth

Nabavili su četiri nova busa, vjerovatno MAN

S ponosom javljamo da smo naš vozni park obogatili za četiri nova autobusa opremljena s rampom koja omogućava ulazak u autobus osobama koje se kreću u invalidskim kolicima.
Sva četiri autobusa biti će raspoređena na frekventnijim linijama na kojima prometujemo kako bi olakšali prijevoz osobama s invaliditetom.
Ovim putem zahvaljujemo se svim prisutnima koji su došli 13.listopada 2022. na predstavljanje ove vrlo značajne investicije.

https://www.facebook.com/BrioniPula

gorgoroth

Za osobe smanjene pokretljivosti
Tvrtka Brioni predstavila nove autobuse s ugrađenim rampama. Vozit će za Zagreb i natrag

Ovakvi su autobusi gotovo uvijek na raspolaganju na liniji Pula-Zagreb u 7 ujutro i Zagreb-Pula u 16 sati. To je važno jer na tim linijama imamo najviše putnika iz Istre koji najčešće biraju tu liniju za posjet liječniku. Tu su i studenti tako da mislimo da smo time pokrili najveći krug putnika, rekla je Loredana Matić
14.10.2022 18:00 | Autor: Doria Mohorović
(snimio Danilo Memedović)



Na parkiralištu tvrtke Brioni održana je prezentacija pristupačnih autobusa prilagođenih osobama smanjene pokretljivosti. Uz novinare, demonstraciji nove rampe ugrađene u autobusima prisustvovali su i članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre koji su tom prilikom i testirali kako ona funkcionira.
TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

    [Sponsored Content]
    Bez vlage i plijesni uz Lunos sustav ventilacije. Jednostavna montaža, bez velikog troška
    [Sponsored Content]
    Od četvrtka 13.10. do subote 15.10. Tower Center Rijeka postaje pravo kockasto gradilište

Sponsored by Midas

Loredana Matić, voditeljica marketinga i prodaje tvrtke Brioni, kazala je da tvrtka raspolaže s četiri takva autobusa. Iako je njima nemoguće pokriti sve linije na kojima tvrtka prometuje, kazala je da će autobusi biti raspoređeni na frekventne linije.

- Ovakvi su autobusi gotovo uvijek na raspolaganju na liniji Pula-Zagreb u 7 ujutro i Zagreb-Pula u 16 sati. To je važno jer na tim linijama imamo najviše putnika iz Istre koji u najvećem broju biraju tu liniju za posjet liječniku. Tu su i studenti tako da mislimo da smo time pokrili najveći krug putnika. No, uvijek kad netko ima namjeru putovati, može nam se javiti ranije i mi smo tu na raspolaganju da to putovanje i omogućimo, napomenula je Matić i objasnila da ugradnja rampe u autobus povećava njegovu cijenu za oko 10 tisuća eura.

Predstavljen je autobus s ugrađenom rampom brenda Man iz 2019. godine. Riječ je, pojasnila je Matić, o troosovincu, dužine 13-metara. Karakteristično je što sjedišta, koja se mogu pomicati, imaju nešto širi razmak no inače, kao i to što prvih deset sjedala imaju naslon za noge, što omogućava udobniju vožnju. Tvrtka raspolaže s još jednim takvim primjerkom, kao i s dva autobusa marke Mercedes.
- Nadamo se u dogovoru s našim vlasnicima, slovenskom firmom Nomago, da će sljedeće godine, kad budemo opet ulagali sredstva u nove autobuse, određeni autobusi isto tako biti opremljeni rampama. Uvijek osluškujemo naše putnike i pokušavamo biti dostupni svima, tako da u ovom smjeru želimo nastaviti dalje, da svi naši putnici mogu putovati s nama gdje god oni željeli, rekla je Matić i napomenula da organiziraju školski, linijski i povremeni prijevoz putnika.

Zuzana Hoti-Radolović iz Društva osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre istaknula je da je ovo primjer dobre prakse i društveno odgovornog poslovanja kojim su stvorene jednake mogućnosti za sve.

https://www.glasistre.hr/pula/tvrtka-brioni-predstavila-nove-autobuse-s-ugradenim-rampama-vozit-ce-za-zagreb-i-natrag-824032

tramvajac 92

Vidim, to je MAN #137 iz 2019.  ;D Vjerojatno ima rampu i #136 i još 2 takva busa. Ljudima kojima treba će sigurno pomoći, no mene zanima koliko dugo traje dok se rampa izvadi, pripremi sve, pa da se onda putnik smjesti. Ne vjerujem da je to brz postupak.

Frik85

10 do 15 minuta ako je vozač izvežban. Neki dan se je taljan na Hackerbrücke mučil 55minut

sniff




tomekk

72,85,89 i 106 prodani u Makedoniju.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

sniff

129 s dodatnom naljepnicom

gorgoroth

 ZAGREB - SPLIT ]
Tražite pouzdano, udobno i sigurno putovanje između Zagreba i Splita? Nemojte tražiti dalje! Brioni Pula je ovdje da vam pruži vrhunski doživljaj putovanja autobusom.
Od danas putujte sigurno i povoljno sa našom novom sezonskom linijom‼️🚌
Za više informacija 👉🏻 https://www.brioni.hr/PRIJEVOZ-PUTNIKA/RELACIJE/Zagreb-Split
https://www.facebook.com/BrioniPula