Fotoškolica – kako poboljšati kvalitetu fotografija?

Autor sniff, Svibanj 13, 2016, 18:30:13

David Colak

740,761,826,814,708,776

Paško

Bus otkidan
donekle OK, ali opet nakrivo
mutno
mutno
mutno
mutno

Nije svaka fotka za forum.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

pehar_11

#152
Jedini savjet koji ti ja mogu dati je da koristiš okolinu kako bi slika ispala što ravnije, ali to jedino možeš postići ako mobitel ne pozicioniraš okomito (kako radiš cijelo vrijeme), već vodoravno. Za primjer, slike br. 3 i 4 na https://autobusi.org/forum/index.php?topic=25262.msg344843#msg344843 ispale bi odlično da je mobitel vodoravno, i onda poravnaš kut kamere sa npr. stupom od rasvjete ili direktno s autobusom (možda čak i znakom, autobusnom stanicom i slično). Ako ti je to teško, probaj na telefonu pod postavkama kamere upaliti "grid" (mrežu) opciju, biti će ti lakše.

Ali da, zbilja jesi natrpao album. Probaj slikat par slika po savjetima koje su ti Paško i NP dali, pogledaj ako slike valjaju pa onda stavi na forum. Ako si probao i ne valjaju, ne stavljaš na forum nego slikaš dok ne dobiješ sliku koja valja, i onda staviš ovdje. Svima ovdje je trebalo nekog vremena, polako, nema žurbe.

Paško

Uvijek imam simpatija prema mladim članovima koji tek krenu fotkati i žele ostalima pokazati svoje radove, koji su često vrlo manjkavi, jer sam i sam bio takav – registrirao sam se kad sam imao 12 godina.

Međutim, onda bi bilo fer da se na takav pristup uzvrati s određenim razumijevanjem, ako ne i poštovanjem: nije u redu da se na savjete i dobronamjerne kritike reagira nastavljanjem "po svom". Ne može to tako.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!