Nesreće i oštećenja Prometovih autobusa

Autor maky, Studeni 30, 2007, 22:18:57

XDonald

#273

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/otvarao-vrata-sudar-auta-i-prometovog-autobusa-zbog-parkiranja-na-stanici/200861?fbclid=IwAR3kmN__gKo0h994KflXKWukTlL2lnrSOy1TuPJF5x_0qJoIvDQBp4uIai0

OTVARAO VRATA Sudar auta i Prometovog autobusa zbog parkiranja na stanici

U gradskoj firmi apeliraju da prestane praksa nepropisnog zaustavljanja na stajalištima

U Ulici Domovinskog rata poslijepodne sudarili su se automobil i Prometov autobus. Nije bilo ozlijeđenih, nastala je samo materijalna šteta. Prometna nesreća dogodila se, kako nam je rekao glasnogovornik Prometa Hrvoje Mlikota, zbog nepropisno zaustavljenih automobila na stanici. 

- Nesreća se dogodila prilikom izlaska autobusa na liniji 3A sa stajališta, i to na način da je sudar skrivio jedan od čak dva  automobila koji su nepropisno bili zaustavljeni na jednom od najfrekventnijih autobusnih stajališta - opisao je.

Vozač automobila je, naime, otvarao vrata u trenutku kada je autobus polazio sa stanice.

Još jednom je upozorio sve sudionike u prometu da je zabranjeno zaustavljati se ili parkirati na autobusnom stajalištu. 

- Ovakve situacije znatno otežaju rad našim vozačicama i vozačima, a putnicima narušavaju kvalitetu dobivene usluge - apelira Mlikota u ime Prometa.

Ispričao se i putnicima iz autobusa koji su neko vrijeme ostali bez usluge prijevoza.


XDonald

#901
#103. Kažu "s potpuno novog MAN-a"  yahoo

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/prometovom-novom-autobusu-u-ducama-otpao-par-kotaca-u-voznji-putnici-ostali-u-soku-1393064?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0rp-GO9PpSTg1pr1BpMCU3G46CV1KqCLd5Gr3qYNiyvh0L6c3pgOKewS0_aem_AcT8E7XTQQH-q3i5UaRod6cesFHZPGLS51bhg8yiI5fA0dllPPwQX-V1ZEuxClpoefVxMxEj8MfOVyIhjUkAV6lW

'Prometovom' novom autobusu u Dućama otpao par kotača u vožnji; putnici ostali u šoku

S potpuno novog MAN-ova zglobnog "Prometova" autobusa u Dućama kraj Omiša u vožnji je otpao par kotača.

Vozač je, kaže, osjetio neobičnu vibraciju samo desetak metara prije nego što se autobus prosjeo, a on i malobrojni putnici na liniji br. 60 ostali šokirani treskom.

Na sreću, sporo se vozilo i nema ozlijeđenih, no svakako treba očekivati pojačanu gužvu na inače prometnom dijelu Jadranske magistrale.
Policija je izvijestila da se zbog prometne nesreće na D8 u mjestu Duće  oko 8.20 sati, u kojoj je sudjelovao autobus  i nema ozlijeđenih osoba,  promet se odvija naizmjenično jednim kolničkim trakom uz regulaciju policijskih službenika na terenu.

Pokušali smo dobiti više informacija od glasnogovornika "Prometa", zasad bez odgovora.


Kolega garažer

Kotači su na svom mjestu
PROMET Split

Paško

A evo člančića i o povratku:
https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/zlatne-ruke-prometovih-mehanicara-autobus-koji-je-ostao-bez-straznjih-kotaca--popravili-na-licu-mjesta/205101

Citat:ZLATNE RUKE PROMETOVIH MEHANIČARA Autobus koji je ostao bez stražnjih kotača popravili na licu mjesta

Bio je problem sa šlepanjem
Prometov autobus danas je u Dućama ostao - bez stražnjih kotača. Došlo je do pucanja željezne mase na osovini autobusa, zbog čega se odvojio desni par pogonskih kotača. U trenutku kvara u autobusu je bilo svega dvoje ljudi. Nitko nije ozlijeđen.

Kako doznajemo od Prometovog glasnogovornika, Hrvoja Mlikote, riječ o kvaru koji se događa, ali ne tako često.

'Važno je napomenuti da vozilo u posljednjih nekoliko mjeseci nije imalo kvarova u tom području, što jasno ukazuje da incident nije rezultat lošeg održavanja ili greške našeg servisa. Također, želimo istaknuti da je vozač autobusa bio pribran, vozio je propisno i pravilno reagirao u ovoj situaciji, čime je dodatno doprinio sigurnosti putnika.

Najvažnije je da u ovom incidentu nije ugrožena sigurnost putnika i ostalih sudionika u prometu. Iskreno se ispričavamo putnicima na neugodnosti koju su doživjeli i zahvaljujemo na njihovom razumijevanju', dodaje Mlikota.

Međutim, kvar je bio takav da se autobus nije mogao šlepati. Stoga su Prometovi mehaničari iz svoje radionice u Splitu na mjesto na kojem se autobus zaustavio donijeli dijelove i alat te autobus popravili na licu mjesta te ga sigurno prebacili do garaže.

Ž.Š.Ž. | 01. 06. 2024. | 16:58h
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/naglo-kocenje-ozlijedena-tri-putnika-u-prometovom-autobusu/205220

Citat:NAGLO KOČENJE Ozlijeđena tri putnika u Prometovom autobusu

Oko 8.50 dogodila se nesreća u Kaštel Sućurcu, u blizini Cemexa.

Autobus tvrtke Promet Split naglo je zakočio. Pritom je troje putnika ozlijeđeno, intervenirala je Hitna pomoć.

Na terenu je i policija. 

A. A. | 03. 06. 2024. | 09:44h
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

man323

Zapalio se jedan Iveco:

https://slobodnadalmacija.hr/split-i-zupanija/split/horor-na-asfaltu-zapalio-se-prometov-autobus-na-jednoj-od-linija-u-okolici-splita-sve-sluzbe-u-akciji-spasavanja-1401589

Citat:Autobus splitskog "Prometa" zapalio se jutros tijekom vožnje.

Vatra je planula na vozilu marke "Iveco", na županijskoj cesti u mjestu Blizna Gornja u trogirskom zaleđu. Riječ je o jednom od trenutno starijih autobusa u "floti" gradske tvrtke.

- Nažalost, jutros je došlo do incidenta s jednim od naših autobusa proizvedenih 2012. godine. Vozilo koje je sinoć ostalo u kvaru u Blizni Gornjoj, zapalilo se prilikom premještanja vozila na sigurno mjesto za otklanjanje kvara.
Želimo naglasiti da u trenutku požara nitko od putnika nije bio u autobusu, te da sigurnost ostalih sudionika u prometu nije bila dovedena u pitanje. Početna istraga pokazuje da je uzrok požara najvjerojatnije kvar na elektroinstalacijama.

Važno je napomenuti da se ne radi o ljudskoj pogrešci, već isključivo o tehničkom kvaru.

Naša tvrtka kontinuirano radi na održavanju i sigurnosti vozila. Iako su ovakve situacije iznimno rijetke, neki kvarovi su neizbježni. Još jednom naglašavamo da autobus nije bio na liniji te kako nitko od putnika nije bio u autobusu, no svakako nije prizor koji je reprezentativan te se ovim putem ispričavamo zbog neugodnosti - naglašavaju iz "Prometa".


Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

XDonald

#907
Šteta. Ali ako je već nešto gorilo, po meni bolje da je to neki stariji Crossway nego zglobnjak ili neki od novijih. Crosswaya imamo dovoljno u voznom parku, čak i manji dio novijih su u rezervi. Ovi su se kroz godine pokazali dobrima, vozili su svašta, od grada vikendon do daljeg prigrada. Sigurno je pravilno održavanje zakazalo otkad je priša u Trogir...

U zadnje vrime od buseva koji su gorili većina su trogirski - 237, 245, 247 i sad ovaj. A nekad davno 153 i jedan Neoplan

U članku piše da je osta u kvaru večer prije, i da se to dogodilo u vrime popravljanja, odnosno premještanja busa. Jeli bio problem u popravljanju čim je tako brzo planio i izgorio?


Evo i slika njega izgorenog iz garaže. Iz ovog je članka, u njemu ništa drukčije od prethodnog osim par slika izgorjelog busa.
https://slobodnadalmacija.hr/split-i-zupanija/zagora/evo-kako-izgleda-autobus-koji-je-jutros-planuo-u-blizni-kraj-trogira-vjerojatno-ga-vise-necemo-vidati-na-cesti-1401808?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1mYvJo77zCadXReDnubMCJdnvQpqLW_7yT359fOe7qYn0QRnqbQNsNX9k_aem_WmkBag43Hk2wSqj1bc-Ukw

Paško

#003 sudjelovao u nesreći.
https://slobodnadalmacija.hr/split-i-zupanija/split/prometna-nesreca-pokraj-jezurka-motociklist-se-zabio-u-prometov-autobus-hitna-pomoc-ga-odvela-u-bolnicu-1403754

Citat:Prometna nesreća pokraj 'Ježurka': sudarili se motocikl i Prometov autobus, vozač motocikla odvezen u bolnicu
PIŠE SPLIT SD
14. srpnja 2024. - 00:29

Oko ponoći je došlo do prometne nesreće u Ulici Domovinskog rata u kojoj su sudjelovali motocikl i Prometov autobus.

Nesreća se dogodila pokraj pješačkog prijelaza u Ulici Domovinskog rata, u blizini autobusne stanice i fast fooda Ježurko, a od siline udarca na autobusu je puklo vjetrobransko staklo.

Prema prvim informacijama, nitko od putnika iz autobusa nije ozlijeđen, ali je vozač motocikla nastradao te ga je hitna pomoć odvela na daljnju obradu u bolnicu.

Težina ozljeda vozača motocikla u ovom trenutku nije poznata, a okolnosti nesreće se još uvijek utvrđuju.

https://slobodnadalmacija.hr/split-i-zupanija/split/detalji-prometne-kod-jezurka-motociklist-stao-propustiti-pjesake-prometov-vozac-ga-udario-ide-mu-prekrsajna-prijava-1403793

Citat:Detalji sinoćnje prometne u Splitu: motociklist stao propustiti pješake i završio u bolnici, Prometov vozač ga udario
PIŠE MARKO DIDIĆ
14. srpnja 2024. - 10:31

Dosta interesa i polemike izazvala je prometna nesreća koja se dogodila u subotu navečer u Ulici Domovinskog rata (kod Ježurka) u Splitu otprilike 15 minuta prije ponoći.

Kako doznajemo iz policije, motociklist je od udarca zadobio lakše tjelesne ozljede, a za nesreću je kriv vozač Prometa koji nije pravovremeno zaustavio vozilo i ide mu prekršajna prijava.

Svjedoci prometne nesreće hvale pažljivog motciklistu koji je išao propustiti pješake na pješačkog prijelazu i prozivaju nestrpljivog vozača Prometa koji ga je prednjim dijelom udario u stražnji dio motora.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!