Promet Makarska - razno

Autor miky, Prosinac 18, 2007, 15:31:43

podgora

Citat: nidjoo  u Listopad 13, 2023, 11:43:43Pozdrav,

Ima li netko informacije o prometnom elaboratu i uvođenju kružne linije na područje grada Makarske koje je usvojeno na prethodnoj sjednici?

https://makarska-danas.com/najavljen-skori-kruzni-javni-prijevoz-u-makarskoj-paunovic-pozvao-politicare-da-ga-javno-podrze/

Što sam gledao, nisam nigdje našao nekakve detaljnije informacije.
Dobila gradska tvrtka Makarski komunalac
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Paško

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/tuzno--momka-s-down-sindromom-i-njegovu-majku-izbacili-iz-autobusa-prometa-makarska-za-zagreb/207118

Citat:TUŽNO: Momka s Down sindromom i njegovu majku izbacili iz autobusa Prometa Makarska za Zagreb!

Sramotan čin se odvio jutros
Protekli vikend udruga Adonis, na čelu s predsjednicom Inom Barić Požnjak, organizirala je modnu reviju za osobe s Down sindromom iz cijele Hrvatske. Djeca su guštala, puna lijepih dojmova. Sve je trebalo biti zaokruženo povratkom doma, no, majka i njen 26-godišnji sin s Down sindromom su izbačeni iz autobusa za Zagreb.

U neslavnoj ulozi opet se našla tvrtka Promet Makarska, u vlasništvu Mate Jujnovića. U posljednje vrijeme puni stupce zbog loših stanja autobusa u kojima se voze sinjski učenici.

Majka i sin su izbačeni kraj bivše Jugoplastike. Vidno potresena do sada nedoživljenim poniženjem nije bila u stanju mnogo reći, osim da su izgurani. Kratko nam je rekla da se sin nije u trenutku mogao smiriti za sjesti. Stoga nam je detalje otkrila Barić Požnjak.

- Sramotno! Radi se o momku koji je i neverbalan i teže komunicira. Jasno mi je da po njihovom pravilniku mogu uskratiti prijevoz nekome, ali bez fizičke sile. A on je izguran! - rekla nam je predsjednica udruge.

O nemilim scenama poslali smo upit direktoru tvrtke, čim pošalje odgovor, objavit ćemo i njihovu verziju događaja.

Za utjehu, majka i sin su drugim autobusom krenuli nešto kasnije iz Splita za Zagreb.

Živana Šušak Živković | 24. 06. 2024. | 14:16h
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

tramvajac 92

Na drugom portalu sam čitao da su putnika izbacili jer se nije htio pomaknuti od vozača.  ???