Croatia bus - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:00:52

Konj

I ja sam isto jedan od onih koji ne žele da odu sa scene,
a da onda neki deseti zauzmu njihovo mjesto.

8) 8)

Karabaja

Ljudi,Croatia Bus nikada neće nestati sa scene,vjerujte mi na riječ!Znamo da su i druge veće tvrtke bile u sličnim problemima pa su isplivale iz njih,tako će i Croatia Bus isplivati iz svega ovoga!Na kraju svi ćemo se složiti da je ta tvrtka to i zaslužila,ipak se radi o nekome tko ima svoju povijest,svoj brand i puno staža na Hrvatskoj sceni!!!  ;) ;)

erobuss

Samo lud čovjek može priželjkivati gašenje Croatia Bus-a. Za ovu tvrtku je najbolje da je preuzmu radnici. To je uradila Čazma pa danas solidno posluje i kupuje autobuse. Raznorazni mešetari i zašto otvoreno ne reći ratni profiteri poput Zovke gledaju samo svoj osobni interes, briga njih za povijest i za ugled. Takvim ljudima treba poželjeti sretan put, nek negdje drugo mešetare, a ovu tvrtku nek prepusti onima koji je uistinu vole i zaslužuju, a to su ljudi koji su svoj život uložili u nju.

conecto

Kako je nestalo više od 500 kamiona bivših Zagrebačkih transporta, i kako je uopće Croatia Bus došla u vlasništvo tipa poput Zovka, isto tako može i propast.
O čemu se ovdje priča? O nekom uskrsnuću Čazmatransa i neuništivosti Croatia Busa?! Pa čim dođe EU pitam se koja će uopće prijevoznička firma u HR opstat. Autotrans u vlasništvu čovjeka čije izručenje traži Hrvatska od Njemačke? Ili AP VŽ u vlasništvu Zovka? Ili Makarska koja guta male firme po Dalmaciji, a vozače plaća dva soma mjesečno da ni kuće ne vide?
Lova će biti na stranim računima tih lopova, a radnici nemaju kud, dok imovinu tih tvrtki ionako nisu oni stekli svojim radom pa ih baš briga.
A imali smo i jake teretne prijevoznike nekad, a gdje su sad? I nikome ništa!!!

Za koju godinu mi ćemo na ovim stranicama moći brijat samo o raznim Veoliama i slično, i još biti sretni ako budemo i njima zanimljivi...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Kočijaš

Citat: conecto  u Travanj 29, 2009, 19:21:37
Kako je nestalo više od 500 kamiona bivših Zagrebačkih transporta, i kako je uopće Croatia Bus došla u vlasništvo tipa poput Zovka, isto tako može i propast.
O čemu se ovdje priča? O nekom uskrsnuću Čazmatransa i neuništivosti Croatia Busa?! Pa čim dođe EU pitam se koja će uopće prijevoznička firma u HR opstat. Autotrans u vlasništvu čovjeka čije izručenje traži Hrvatska od Njemačke? Ili AP VŽ u vlasništvu Zovka? Ili Makarska koja guta male firme po Dalmaciji, a vozače plaća dva soma mjesečno da ni kuće ne vide?
Lova će biti na stranim računima tih lopova, a radnici nemaju kud, dok imovinu tih tvrtki ionako nisu oni stekli svojim radom pa ih baš briga.

Za koju godinu mi ćemo na ovim stranicama moći brijat samo o raznim Veoliama i slično, i još biti sretni ako budemo i njima zanimljivi...
A ja ipak priželjkujem ćim prije EU-možda će Zovko ili neki drugi profiter prodati firme nekom strancu,al će možda sinuti profićima da nemogu voziti 50-tak ljudi po cijele dane za sitnu lovu(sad mogu jer se dodvoravaju boljim linijama,busevima,zaradi na crno itd...)želim reći da se nadam da će biti reda.NADAM SE!!
travego  :-)

steyr1985

Citat: Kočijaš  u Travanj 29, 2009, 19:39:48
Citat: conecto  u Travanj 29, 2009, 19:21:37

A ja ipak priželjkujem ćim prije EU-možda će Zovko ili neki drugi profiter prodati firme nekom strancu,al će možda sinuti profićima da nemogu voziti 50-tak ljudi po cijele dane za sitnu lovu(sad mogu jer se dodvoravaju boljim linijama,busevima,zaradi na crno itd...)želim reći da se nadam da će biti reda.NADAM SE!!
Apsolutno se slažem sa vama međutim mislim da trenutno ima previše prijevoznika koji se bave linijskim prijevozom putnika. Svi forsiraju te svoje linije  nitko ne odustaje ni od jednog jedninog polaska ( makar on bio totalno nerentabilan )   i na kraju dolazimo do rezultata kakav je danas u CB.  Da bi se to izbjeglo neke firme će se morati preorjetirati na ugovoreni prijevoz ili turizam  dok će samo jaki ostati u utrci u linijskom prijevozu putnika.   

conecto

Kad dobiješ liniju dužan si ju održavat. A nije liniju lako ni dobit pa ju je onda teško i pustit.

A previše prijevoznika ima otkad je Hrvatske, previše privatnika došlo s jeftinim krampovima, spustili cijene ispod izdržljivih i povukli za sobom nekad jake firme koje su još i tajkuni pljačkali. Osim toga privatnici koji voze linije uzeli samo najjače i najrentabilnije, a one za razna sela s tri putnika održavale i dalje velike firme
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

zvone13

Treba postroziti zakon o prijevzu putnika tako da samo najjci i najveci prijevoznici prezive a ove "kiki-riki" prijevoznike treba zatvoriti sta s nekim 20 godina starim autobusom preko veze vozi najbolje linije

erobuss

Citat: zvone13  u Svibanj 01, 2009, 13:18:34
Treba postroziti zakon o prijevzu putnika tako da samo najjci i najveci prijevoznici prezive a ove "kiki-riki" prijevoznike treba zatvoriti sta s nekim 20 godina starim autobusom preko veze vozi najbolje linije

Zvone, kriminal i kriminalci su  CB doveli na niske grane.
Ovo 'najveći i najjači' ni po čemu više ne možemo vezivati za CroatiaBus, osim u prošlom svršenom vremenu, a kiki-riki prijevoznik - je realnost za ovu tvrtku.

Kutlići, zovke i slični njima su kao vampiri, ispiju krv i odu, a poslije njih što ostane? Blago rečeno ništa!  :'(

steyr1985

Sve ovo što smo napisali smo u pravu svi, međutim  CB odnosno cijeloj AP Varaždin grupi  treba hitno prestukturiranje  inače neće nažalost dugo.  <Uzmite ovako iz Dubrovnika u Zagreb imate polaske u 06,00 sati APVataždin, u 07,00 CB u 18,00 sati AP Imotski, u19,00 sati CB i u 21,00 sati CB. Pogledajte vremena pa će te vidjeti da su oni sami sebi konkurencija a tek polasci iz Splita to da ne pričamo.  Inače moje mišljenje auto cesta je najviše zlo koje se moglo dogoditi prijevoznicima na relaciji Split - Zagreb( mislim da AP Varaždin grupa ima ih najviše linija ) , međutim sami su sebi skočili u stomak.

Tlimfocit

Citat: steyr1985  u Svibanj 01, 2009, 16:25:11
Sve ovo što smo napisali smo u pravu svi, međutim  CB odnosno cijeloj AP Varaždin grupi  treba hitno prestukturiranje  inače neće nažalost dugo.  <Uzmite ovako iz Dubrovnika u Zagreb imate polaske u 06,00 sati APVataždin, u 07,00 CB u 18,00 sati AP Imotski, u19,00 sati CB i u 21,00 sati CB. Pogledajte vremena pa će te vidjeti da su oni sami sebi konkurencija a tek polasci iz Splita to da ne pričamo.  Inače moje mišljenje auto cesta je najviše zlo koje se moglo dogoditi prijevoznicima na relaciji Split - Zagreb( mislim da AP Varaždin grupa ima ih najviše linija ) , međutim sami su sebi skočili u stomak.

pa valjda su se oni to na razini grupacije mogli dogovorit....očito nema volje ili sposobnih ljudi na odgovornim mistima koji će donit takvu odluku.....

mate

sposobni i odgovorni ljudi u CB-u su jedino radnici koji unatoc svemu su jos tu u firmi, koji jednostavno nece dati da se ode u stecaj, svi koji su na visokim polozajima u drugim firmama su potekli u Croatia Busu...
a ja se nadam kao i svi vi ovdje na forumu da ce u Croatiu doci jedna ili vise normalnih osoba koji ce firmu vratiti na mjesto koje joj i pripada...a to je jedan od vodecih prijevoznika u RH...

Tlimfocit

Citat: mate  u Svibanj 01, 2009, 20:39:58
sposobni i odgovorni ljudi u CB-u su jedino radnici koji unatoc svemu su jos tu u firmi, koji jednostavno nece dati da se ode u stecaj

slažen se 100%.....nadajmo se da će se nać rješenje....pošto nisan upućen potpuno u priču o croatii može li mi neko reć kako je firma iz državnog vlasništva (pretpostavljam da je CB bio državni) prešao u privatno vlasništvo? i šta je sa sulićima koji su bili aktualni prije nekoliko godina u novinama i na TV? jesu li oni bili vlasnici ili samo upravitelji?

tomekk

Citat: Tlimfocit  u Svibanj 01, 2009, 22:40:10

i šta je sa sulićima koji su bili aktualni prije nekoliko godina u novinama i na TV? jesu li oni bili vlasnici ili samo upravitelji?
Leon Sulić je bio većinski vlasnik i direktor Croatia busa koji je oštetio tvrtku za 15,5 milijuna kuna te je dobio 7 godina zatvora (kao što vidite tamo mu nije loše:http://www.24sata.hr/news/clanak/sulic-uzivao-u-komforu-na-koji-nema-pravo-u-zatvoru/112809/)

btw Ap Varaždin kupio je u lipnju 2005 Croatiu za još uvijek nepoznat iznos
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

mate

slazem se s tomekkom...sulic je bio direktor CB-a i sve dok mu drzava nije doskocila ostecivao je tvrtku (to se radilo konstantno nekoliko godina i vidi se danas posljedica svega toga)...cak ja mislim da mu je 7 godina zatvora i premala kazna...al sto cemo takva nam je drzava...sulic i takvi slicni su unistili jedan od simbola hrvatskog autobusnog prijevoza sto po mom misljenju Croatia Bus i je...