Croatia bus - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:00:52

Marek

I na Kotoriba-Zagreb je jučer bila Hercova mala Cobra.

fakincic

Danas na Humu na Sutli 3333CB.

bre

a gdje su im busevi? Cijeli tjedan vozil Herc jutarnju Kotoribu, a u četvrtak išla njihova 8-ica. Danas na jutarnjoj Kotoribi Pajserov starliner.

bonaparte12

Po raznim izletima a nesto  na servisu
POLAKO I SIGURNO

Scarface

Nedavno sam pričao sa jednim njihovim šoferom i pitam ga koliko kilometara imaju stari translineri i kaže mi on oko 3 milijuna  :o, pa jel to moguće? Mislim da su stari 13-14 godina.

bonaparte12

Najmanje 3 a poneki i preko 4 milijuna. Autobusi kod njih su stalno u pokretu.
POLAKO I SIGURNO

NP-549

Riječki Autotrans radi oko milijon u 5 godina, ali otprilike na toj kilometraži daju buseve u perfierne poslovne jedinice  (Krk, Istra, Brač, Korčula,Cres)  koje ne rade toliko puno kilometara na godišnjoj razini  tako da im s vremenom kilometraža sporije raste.  Za sljedeći milijon je potrebno još oko 10 godina.  Neki drugi prijevoznici voze i 15-20 godina stare autobuse na jakim linijama i izletima tako da je moguće da u 15 godina naprave oko 3 do 3,5 milijona.

200D

sve je stvar veličine voznog parka ako ima više auta manje prelaze npr. setre apz-a u 8 godina prešle su oko 2,5 milijuna

NP-549

To mi je malo too much, pogotovo poznavajuć njihovo održavanje.  A vozači autobusa su vam inače obrnuto proporcionalni prodavaču auta,  uvijek vole nadodati kilometre u odnosu na ono koliko je bus zaista prošao.  Ne kažem da si izmislio podatak, vjerovatno si ga negdje čuo. Ajde probaj saznat o kojoj se točno Setri radi, a onda možemo po registraciji saznat koliko je imala svake godine na tehničkom pregledu.

200D

ona zagrebačkih tablica mislim da je 2150-AZ al poznavajući njih ne bi me čudilo

tramvajac 92

Ta je 2004.
2 500 000/8,5=295 000 km/god. , oko 25 tkm na mjesec.

Dreamwalker

Možda je mali off topic, ali kad se već priča o tome, zanima me koliki je neki prosjek izdržljivosti motora jednog autobusa??? Tri milijuna kilometara je puno, vjerujem da je mašina mijenjana.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Bosnaexpres Doboj

Valjda bi motor trebao izdržati barem 2 miliona...zatim se radi generalka ili se ubacuje novi motor po potrebi.

Tlimfocit

Jeli ovo CB jučer dobio novog vlasnika???

travego33

Pretpostavljam da se radi o Tomislavu Sajku ili je ipak netko drugi u pitanju