Croatia bus - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:00:52

fakincic

I dok 0004CB odmara na Humu od petka navečer, jučer nas je posjetio bijeli Probus, a danas Vatreni Neoplan Starliner N516 SHD.

Tomek

Ako se priče koje sam čuo budu realizirane više nećete imati prilike vidjeti Temse Safari u Pregradi  8)

fakincic

Tomek, budi malo konkretniji!
Odlazi samo Temsa, linije ostaju nadam se?  buljimir

Tomek

Je, pa nisam napisao za Neoplane, samo za dvije Temse koje još imaju :)

Marek

"Majke iz 'Bedema ljubavi' krenule su u Bruxelles,Bonn,Frankfurt i Munchen da probude savjest Zapadne Europe".

Skyliner

Izvor : Ratni zločini protiv Hrvatske,Večernji list,1991.

fakincic

Danas je na Humu na Sutli bila mrcina 5544 CB - Neoplan Cityliner N1116/3HC.

bonaparte12

POLAKO I SIGURNO

fakincic

Danas na Desiniću bio 0003CB koji je parkiran sada na AK Pregrada.
Znači ujutro iz Huma za Zagreb kreće u 5.00 sati 0004CB, a u 7.30 0003CB.

Malo povijesti: Zašto Desinić prije nikada nisu vozili neoplani, nego samo dubrave? Postoje dva razloga.
1. Prije nekoliko godina kraj Tuheljskih Toplica napravljen je kružni tok i izmještena trasa ceste. Stara trasa linije prema Tuhlju/Sopotu/Vinagori/Desiniću prolazila je tamo ispod podvožnjaka magistrale prema Kumrovcu, a kako je podvožnjak bio jako nizak, mogla je proći samo dubrava.
2. razlog. Tu je liniju godinama vozio isti šofer R. G., koji je dužio jednu dubravu. Blistala je izvana i iznutra. Čovjek je to stvarno održavao.

Tomek

A dvije preostale Temse Safari prodane, novi vlasnik Herc Tours!

bonaparte12

0013 već je dugo nema u prometu
POLAKO I SIGURNO

fakincic

Danas u 10 nije kroz Pregradu prošao 0004CB. Šaraju znači na veliko. Samo sam uspio vidjeti da bus otraga ima dvije osovine. Znalci će znati koji je to.

martin

Stiže još jedna proninova TOURLINER EX PRAŽEN   :o
SETRA Fahrzeuge Omnibusse mit Stil

nidi

Nije neko veselje, ako se ne varam to je ex zadar bus, znam vozaca koji ga je duzio u zb, zamjenili su ga jer je prokisnjavao tj. nekud je ulazila voda nije ni ovlasteni servis uspio otkloniti a jos tu ima puno stvari. Mislim da su vani mogli uzeti puno bolje cak i za bolju cijenu buduci da je u nas sve precjenjeno...
*****  V     O      L       V       O   *****

Scarface

U petak sam putovao sa Croatia Busom za Zagreb iz Nove Gradiške i to sa citylinerom (0024) kojeg prvi put vidim na toj liniji, uobičajeniji je transliner ili ponekad probus. Bus dosta dobro izgleda, kako izvana tako i iznutra, jedina zamjerka su malo tvrđa sjedala, no za 1h 40 min vožnje su ok. Njaveća prednost CB-a je cijena, a s obzirom da je hž podigao cijene vlaka odlučio sam sad putovat s njima.

Inače, u razgovoru između šofera sam čuo da je za Sarajevo za vrijeme ovih praznika išlo 9 biseva na njihovoj jutarnjoj liniji za Sarajevo  :o

tomekk

Citat: nidi  u Siječanj 06, 2013, 11:22:16
Nije neko veselje, ako se ne varam to je ex zadar bus, znam vozaca koji ga je duzio u zb, zamjenili su ga jer je prokisnjavao tj. nekud je ulazila voda nije ni ovlasteni servis uspio otkloniti a jos tu ima puno stvari. Mislim da su vani mogli uzeti puno bolje cak i za bolju cijenu buduci da je u nas sve precjenjeno...

Da, Tourliner je ex Zadar bus, al.su ga trampili s Prazenom za Iliade i Tourismo te ga je Zadar bus trebao otplacivat, a nije pa ga je uzeo leasing...Prazen ga je htio otkupit od OTP leasinga, al se nisu mogli dogovorit oko cijene tako da se iz toga vidi da bus kod njega nije imao problema...
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga