Croatia bus - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:00:52

fakincic

vidio malog plavog ex Jozu neki dan prije 7 ujutro na kolodvoru u Pregradi, znači opet vozi  bus123
0004CB je postao standardan (umjesto Temse) na ostalim dvjema linijama za Hum na Sutli osim vikendom

Scarface

Jučer ujutro na liniji ZG-NG-PŽ putovao sam CB-om i ugodno se iznenadio kad sam vidio novog tourlinera na troj liniji, iako je bilo svega 20-ak putnika što je uobičajena brojka. Bus lijepo izgleda, pogotovo iznutra, sjedala su sasvim dobra jedino su nasloni za leđa malo tvrđi, no sve u svemu jako dobro. Meni jedino nije jasno zašto na takvu marginalnu liniju šalju svoj (po)najbolji autobus, a na nekakvu međunarodnu stare translinere  ???

fakincic

Zašto? Bus je od nekud rano ujutro došao i opet na tu svoju "bolju" liniju ide navečer. I da ne stoji, poslali su ga na tu kratku liniju u Požegu. Najgore je kad auto stoji.

Isto tako je subotom i nedjeljom s linijom za Stražu u 8.30. Vikendom se uvijek mogu vidjeti sve nove mrcine ovdje.

To mi je neko logičko objašnjenje.

vedran 811

CB ima jako dobre organizacijske sposobnosti sa autobusima koji imaju vrlo malo slobodnog hoda kada dolaze u " bazu". Npr. autobus koji je sinoć  u 19 sati krenuo iz Du za Zg, dolaskom u ZG odlazi na pranje i dnevnu kontrolu ispravnosti te nakon toga ga uzima druga posada i odlazi s njim na liniju za Bašku ( sezona) . Po povratku iz Baške autobus se opere i pregleda i u 19 sati opet kreće put Dubrovnika. Na taj način vozila su maksimalno iskorištena i u kratkom vremenu nabiju puno kilometara i još kad bi im financijske mogućnosti dozvolile da se svakih 5 godina kupuju nova vozila to bi ih vratilo na staru slavu. Nadam se da če im se to i desiti jer njihov slogan je " Nismo najveći ali smo najbolji" i već se vide određeni pomaci po tom pitanju barem što se tiče obnove voznog parka a i proširenja posla u povremenom prijevozu.

fakincic

Ja se sjećam vrlo česte kombinacije Murter - Straža dok sam ja putovao. Kad bi šoferi iz okolice Pregrade (sa 430, 433, 474, 497 i 494) vozili Murter, on je dolazio u 17.30 na AKZ, "predaja pošiljki" i već u 18 (bez odlaska u garažu) išao u Stražu. Dolazak drugi dan u 7 u ZG, priprema i u 10 za Murter. I tako mjesec dana.

Kombinirao se sa Stražom i Split u 8.40 (ako se dobro sjećam) koji je dolazio u 17 u ZG, ali puno, puno rjeđe.

Nikad busevi nisu stajali, dobro zbori vedran 811.

Degeneral

Jer busevi su najskuplji kad stoje u garaži jer ne zarađuju novac za firmu nego samo stvaraju gubitke na način da ne voze nego su parkirani. Tako vam je i u ostalim oblicima prijevoza (kamioni). Kad imaju praznog hoda (vremena) bolje je iskombinirati pa da voze druge linije (ovisno koliko imaju praznog hoda) nego da stoje na kolodvoru i nabijaju troškove peronizacije ili što se već plaća.  :)

vedran 811

Imali su dosta tih shema pa je Čakovec s polaskom iz Zagreba  u 5 ujutro vozio bus koji je pred samo jutro stigao iz Njemačke, te na povratku iz Čakovca " baci" koji tranfer iz kojega zagrebačkog hotela na Pleso, pa pranje i navečer opet ili za Njemačku ili gdje je već planiran. I još je jedna stvar bila dobro organizirana a to su trojne posade, takav sistem rada je bio izuzetno kvalitetan jer su trojica dužili bus i uvijek je jedan od njih bio na putu s tim busom i za svaku promjenu ili nedostatak na vozilu se znalo i pravovremeno odreagiralo. Bila je to firma pojam u bivšoj jugi, a i šire i ponosan na to što sam jedan dio života proveo vozeći u toj firmi.

fakincic

Citat: vedran 811  u Veljača 15, 2013, 23:16:26ponosan na to što sam jedan dio života proveo vozeći u toj firmi.

Onda si možda nekad i mene vozio ako si radio do 2003. :) i vozio ikad Stražu.

ONTOPIC Danas na Humu na Sutli Neoplan Cityliner N1116.

fakincic

Upravo za ZG prošao korz Pregradu Higer H92. Ujutro je kasnio pola sata.

Pozega

Danas na Požega-Zagreb novi Cityliner 3333,prekrasan uživo!Po meni najljepši bus CB-a trenutno!

tramvajac 92

Ovako nekako većina putnika doživljava Croatia bus.. Ovisno o tome kakve je tko sreće sigurno će doživjet nešto od navedenog..  ;D
http://www.srednja.hr/Novosti/Hrvatska/Lajk-nas-svagdasnji-Od-Splita-do-Zagreba-busom-ili-vlakom

fakincic

Bio sam redoviti putnik Croatiabusa više od 10 godina. Svaki dan Pregrada - Zagreb - Pregrada. Zadnji put sam se vozio s njima u srpnju 2004. od Pregrade do Podsuseda kad sam kupio auto kod Dojkića. Sve u svemu, ne mogu reći ni jednu lošu riječ o toj firmi. Ni o Hercegovcima, ni o Dalmošima - a to su bila tada dva suprotstavljena klana, ni o svojim Zagorcima, koji su se dio svrstali uz Hercegovce, a dio uz ove druge. I jedni i drugi bili su ljudine. Kako šoferi, tako kondukteri.

A bogme su se i onda niske dubrave kvarile. Ali 99 posto putnika nikad nije niš protiv govorilo. I ja sam gural s još 10 ljudi dubravu na zelenom valu kad je crkla (jer je nešto na zubu zapelo - ne razumijem se uopće u teniku), i nije mi kruna pala glave. Mi pogurali, Ljeljo upalio i sigurno nas dopeljao.

Ovaj tekst na tom linku mi se čini neko obično preseravanje.

bonaparte12

Ljudi bi se za 1oo kn vozili ni manje ni vise nego u setri serije 5 od st do zg,  Iz clanka se da zakljuciti da je bolje ici sa skupljom kartom PROMET MAKARSKE kojoj su busevi gori od Croatiinih. Nemoze  nikako i ovce i novce
POLAKO I SIGURNO

STEFI- GRAF

Citat: tramvajac 92  u Ožujak 14, 2013, 17:20:42
Ovako nekako većina putnika doživljava Croatia bus.. Ovisno o tome kakve je tko sreće sigurno će doživjet nešto od navedenog..  ;D
http://www.srednja.hr/Novosti/Hrvatska/Lajk-nas-svagdasnji-Od-Splita-do-Zagreba-busom-ili-vlakom
Ovo je napisao neki redikul,debil iliti ga idiot ili kreten umisto da bude sritan šta može jeftinije od Splita od Zagreba on piše gluposti i još ima primjedbu na glazbu u busu  a šta misli da će neko još njegove želje ispunjat.

STEFI- GRAF

Croatia bus je u stečaju ali vozni park im je za 5+ busevi su uvik čisti i oprani i ja se ne sićan kad san kojeg vidija pokraj ceste u da je u kvaru malo su jeftiniji i to je to a kome se nesviđa nek ide u drugih pa šta misle da će in ispunjat glazbene želje kako da ne.