Croatia bus - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:00:52

mile6

Profa, radnika nema previše, samo je vozača u proteklih godinu dana otišlo 50-ak...i Mačak je legenda

PROFA

Citat: mile6  u Studeni 03, 2009, 13:22:51
Profa, radnika nema previše, samo je vozača u proteklih godinu dana otišlo 50-ak...i Mačak je legenda

Ja i Macak se znamo samo iz firme stvarno nemam nista lose reci za njega i ponos je Hrvatske tada bio sa MEGALINEROM  cijeli svijet je taj bus gledao !
Ali ja i njegov rodjeni brat smo bili dobri onaj sto je vozio novog katnog u Livnobus jer oni su odozgor,a kum mu je picka oprosti onaj Anto Marian bivsi  direktor !
A ja sam tu jako uvijek nadrljao pa kad sam se svadio za strajk jer su tada bile dvije grupe radnika:Antini i Leonovi!
A u vrijeme strajka Leonovisu strajkovali i blokirali garazu,a Antini su vozili aki bez karata nije bilo kontrole mada sam i bio Leonov prijatelj nisam tamo bio dobro dosao pasam napustio.
A  tvrtku bi rado kupio mada nema ni jedan bus dobar sve je groblje ali samo u vlasnistvo ,kako mi se cini govorio sam i sa upraviteljicom stecaja tu mi nije nista jasno ali sa ovim bussevima su na kraju kariere!

mile6

pričaš mi sve što već znam, ta upraviteljica je već uništila croatiaturist tako da, ne bi bilo čudno da i CB ode u prošlost

PROFA

Sta se moze kad je tak!
Vijerovatno ce nesto bit ,ali ako TVRTKA propadne jer to je bilo ogledalo Hrvatske po kolodvorima!
Jesi i ti u tvrtki tamo!=?

PROFA

A ovo za CROATIATURIST nije uopce cudo da su propali kupili su nova vozila ,a nisu imali linije nego kao turizam,pa su poslije otvorili Sarajevo,2 Tuzla,3 Bratislava!
Bratislava je bila prazna ko putuje iz Hrvatske za Bratislavu !
Sarajevo je bilo puno stvarno katna SETRA  serie 2 je imala sudar pred Sarajevom na mostu sreca nisu proletili nebi niko prezivio-putnici nisu bas vise isli posle sa njima jer krivica vozaca zaspao na mostu na SFOR punktu se to besilo!
Na Tuzli je imao putnika ali i tamo onu 315 su sav joj pod poderali na skeli sve su skoro tamo klinci bili soferi,za boravio sam ime direktora ali sijetit cu se!

conecto

5 tisuća DM je bilo i za prve Neoplane, a tada je to (osobito u našim krajevima) bila ogromna lova (govorimo o 1988. i teško bi to danas bilo za usporedit i s 5 tisuća eura).
Bilo je u CB puno legendi u pravilu prema zavičajnom ključu (zato sam i pričao da nisam htio ni u primisli tamo radit iako su me neki poznanici zvali).
A Croatiaturist je nekad bila također u sastavu Zagrebačkih transporta kao turistička agencija. Još dok su ZGT postojali tamo negdje 1989. se pojavio prvi katni Skyliner u bijeloj boji i s natpisom Croatiaturist (za razliku od tadašnjih ZGT Neoplana imao je već okomite stražnje lampe). Kasnije se to odvojilo iz ZGT kao i hrpa drugih firmi među kojima i CB. Uz spomenutog katnog Neoplana imali su prvu u HR Setru 315 HD, kasnije katnu 200-tku, pa 3 nova O-404, sjećam se još rabljenog MAN SR 280... Direktor je bio bivši sindikalista ZGT iz isto tako bivšeg političkog sustava.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Što se tiče "ogledala Hrvatske u Europi" imala ih je Hrvatska dosad dosta. Nisu to bili samo autobusi ZGT i CB, nego i Čazmatrans, Autotrans i još hrpa bivših prijevozničkih tvrtki koje su vozile za Njemačku i sl. Bilo je tu puno i kamiona, ali nakon što su propali ZGT, otišao je i teretni Čazmatrans, a pojavili se novi poput RALU i Pevec koje još uvijek se često može sresti diljem Europe. Pevecovi izgleda neće još dugo iako je upravo on uhljebio dosta vozača kamiona Čazmatransa koji je tako tiho nestao možda upravo zbog toga.
Isto tako, ne treba zaboraviti da su ZGT prije Neoplana vozili po Europi trulim Dubravama i navodno je Touring tražio da se to promijeni. Najbolja je bila jedna povišena Dubrava (još s okruglim farovima), a bilo je još dosta starih Mercedesa O-302 i valjda jedan O-303 (napravljeniu TAZ-u ili bivšoj Autokaroseriji - stari naziv). A Neoplane nije kupio samo tadašnji OOUR putnički jer je ZGT već tada bio u komi, zarađivala ih je još i hrpa kamiona. I nakon prvih Neoplana još je kupljena jedna serija TAZ Dubrava 1989. na šasiji TAM 190 A 11 (to su valjda bile prve Dubrave na toj šasiji) kao i oni neuspjeli TAZ-Neoplani.
A GDJE JE POANTA?

PROFA

Ma nisam mislio samo na CB ali cazma je jako ne uredna svaki bus druga farba ja znam tamo sam bio!
Ali stvarno meni su naj ljepsi po izgledu!
1 CROATIABUS
2 Samoborcek
3Panturist

A Ap-Varazdin,Cazmatrans, pa to su gigant firme a vozni park kao USKRSNA jaja su ofarbani svi razliciti,a ima ji jos !
A TAZ NEOPLAN nije bio los samo je imao slab motor,a karuseria teska!
Nji je napravljeno samo 14 kom,10 Croatiabus i 4 Cazmatrans.
Bijo je bolji od visoke DUBRAVE ,kocnice su bile na sisten pakne kao kod fice nista sire pa kad se zaleti nema vise stajanja!
Pa sijecas se kad je Cazmanac kod Salzburga u povratku iz Munchena komplet kolonu stijerao u GRABU jako su bile lose!=?

conecto

Što se boje tiče, nekad nije bilo tako i svaka je firma (pa i ove koje si naveo) je imala svoje prepoznatljive boje. Kupovali su se novi busevi koji su cijeli vijek odradili u istoj firmi (nisu su preprodavali). Kasnije se kupuju rabljeni u raznim bojama, a često se i prodaju dalje pa je kod novih najpopularnija neutralna bijela, a ostalo rješavaju folije. Malo je nezgodno kad danas razni prijevoznici voze u bojama Croatia-busa - samo fali natpis.
A za dizajn se mogu složiti da su ipak najljepši od firmi koje si naveo.
TAZ-Neoplan imao je dosta nedostataka, u samom razvoju imao je problema s čvrstoćom karoserije koja često pucala praktično po pola. Situacija u TAZ-u je već bila loša pa zato ovaj projekt i nije zaživio unatoč volji Nijemaca za suradnjom. Mnogi su krivili za to tehnologa iz Neoplana koji je kontrolirao cijeli projekt jer je bio Srbin, ali očito ovi auti nisu valjali, pogotovo da bi nosili logo Neoplan. Čazmatransove su navodno završili njihovi mehaničari...
A GDJE JE POANTA?

PROFA

Ma ne svi su u TAZ napravljeni,samo su bili lijeni i to je prvi bus DUBRAVIN sa  telmom ali u to vrijeme su bili pojam,u Cazmatransu su vozili naj bolje linie!
Ali sad je to proslost ni je vise interesantno!
Ali za sve ove situacie u Hrvatskoj stecaja su krivi fondovi za  to sto firme nisu jednom  vlasniku prodate ,a ne sto gazda jedna tvrtka!

Tomek

Starlineru je već 10 godina na leđima tako da će ovako nešto se i češće događati:

http://www.24sata.hr/sport/pokvario-im-se-autobus-u-catez-su-morali---taksijem/144113/

fakincic

Citat: fakincic  u Studeni 02, 2009, 22:15:17
s www.croatiabus.hr

Cijenjeni putnici,
Obavještavamo Vas da od dana 02.11.2009. godine (ponedjeljak) naša međužupanijska linija Zagreb - Murter - Zagreb prometuje po izmijenjenom režimu prometovanja, odnosno skraćeno do Novog Vinodolskog:
sa polaskom iz Zagreba u 11:00 sati,
te sa povratkom iz Novog Vinodolskog slijedeći dan u 12:27 sati

Obavještavamo Vas da od 02.11.2009. godine (ponedjeljak) do daljnjega ne prometuju naše međužupanijske linije:
Zagreb - Čakovec - Zagreb 15:30 sa zadnjim polaskom iz Zagreba 01.11.2009. godine (nedjelja) u 15:30 sati, te sa zadnjim polaskom iz Varaždina 02.11.2009. godine (ponedjeljak) u 06:30 sati,
Zagreb - Čakovec - Zagreb 17:30 sa zadnjim polaskom iz Zagreba 01.11.2009. godine (nedjelja) u 17:30 sati, te sa zadnjim polaskom iz Čakovca 02.11.2009. godine (ponedjeljak) u 05:05 sati.

Malo putnika ili?

Ukinuti i Straža u 5.30 i noćni Rovinj.
Izvor: www.croatiabus.hr

Insideri - što je uzrok?

mate

Uzrok je stanje u kojem se CB nalazi, ako poduzece bude imalo kunu minusa u 11.mjesecu ode CB u likvidaciju, tako da se reze di se stigne, kako sam cuo oko 120 ljudi je vec ostalo bez posla

mile6

fakincic

Za Hum na Sutli kroz Pregradu u 19.30 prošao 513