ATP Šibenik - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:07:28

staypp83

"The difference between stupidity and genius is that genius has its limits." - Albert Einstein

TAM

Citat: Avtomontaža  u Kolovoz 05, 2013, 10:30:55
Citat: staypp83  u Kolovoz 03, 2013, 14:04:46
http://dnevnik.hr/vijesti/crna-kronika/u-sudaru-vlaka-i-autobusa-ozlijedzeno-vise-osoba---297165.html
Po ovome šta vidim, ovi jadnik će vjerojatno u rashod.
Ma pusti sada autobus najvažnije je da se svi oporave, pogotovo ona što se bori u Splitskoj bolnici.
Dani ponosa i slave!

JureP

sad motor ubaciti u jednoga od rashodovanih narančastih steyra.... :D

TAM

Danas sam bio kod garaže. Evo sve što sam uslikao.
Bijeli Steyr (ŠI 147-CP) nakon što je dovezen u garažu

Mjesto udarca. sada možete zaključiti kolika je bila silina udarca.

Možemo se oprostiti od zadnjeg MB O305 (ŠI 531-AM) on se više neće vraćati već je počelo čerupanje

Ali zato TAM 260A116 P (ŠI 368-DZ) čeka da ga se vrati u promet

Bova Futura

Sada s unutarnje strane:

Prvi rashodovani Eurobus AV120 (ŠI 877-BF)

Čupićev Drogmoller

Eurobus AV120 (ŠI 593-EA) kao da je motor goria

Jedna iz radione u njoj se nalaze Eurobus AV120 (ŠI 554-ER), Temsa Safari HD (ŠI 100-DB), Volvo 8700 EG (ŠI 668-EG) i visoka avtomontaža (ŠI 464-FE) koja se svaki dan kvari sigruno zbog vrućina kao što je peron24 već prije rekao.

U ATP je došla Bova Futura od Gaje (RI 522-NF) u najam. Samo mi nije jasno kao su oni došli do njega.

Primjetio sam da od svih autobusa jedino nedostaje zeleni Eurobus (ŠI 685-FC) kojeg nema ni u radio ni u prometu.
Dani ponosa i slave!

Servis

Koje groblje od firme, nevjerojatno. Sve razbiti, sve satrati. Vidi mehaničarskih veleumova šta se skupilo oko te sirote Bove u najmu, možemo staviti kladionicu kad će je netko razbiti ili pokvariti. Nije za njih ništa bolje od TAM-ina, ostali su na toj razini.

peron24

Pohvala za slike,neke od njih bi bilo dobro staviti u temu "Groblja autobusa"
Nadam se da vlasnik Bove Future zna šta je napravio i iskreno mu držim fige da se njegov bus za par mjeseci čitav i ispravan vrati u Križpolje.
Ovaj slučaj iz Siverića je još dobro završio,jer nesmijem pomisliti što bi se dogodilo da je umjesto prastare vagon-lokomotive koja se kreće oko 40km/h naišao nagibni vlak. Mogla se dogoditi nezapamćena tragedija i to sve zbog nečijeg nemara u HŽ-u koji će nažalost kao i ATP uskoro otići u legendu.
Sad će trebati znati iskoristiti djelove za preostala tri siva Steyr Volva. ŠI 147 CP je ex. VŽ 538 EU i došao je u ljeto 2003 iz AP Varaždin u sklopu tadašnje dokapitalizacije. Uz 4 Steyr Volva došla su i 4 narančasta Steyra i 2 Eurobusa AV 120.
Čudi me da rashoduju 305-icu ŠI 531 AM jer je još u upotrebljivom stanju,tako su prije vremena rashodovali 305-ice iz Hamburga.
Za Avtomontaže i Eurobuseve ima nade jer to su busevi sa ovih prostora,dosta su česti pa je lako naći djelove za njih za razl. od Stayra i Aabenri

TAM

Hvala za prijedlog već sam stavio. :) Sada znamo da Volvo 8700 nije prodan kao i Temsa Safari HD jer kad si mi ti spomenia da je Volvo možda prodan odmah sam pomislio da je i Temsa prodana jer je dugo nije bilo u prometu. Zašto oni ne poprave ove Eurobuseve umjesto toga uzimaju tuđe autobuse u najam. Još sam primjetio da se niske avtomontaže vrlo dobro nose s ovim vrućinama dok se visoka svako malo kvari. Jako mi je žao bijelo Steyra jer je prije nesreće izašao iz radione sa popravka. Ali šta je tu je barem će njegova braća imati djelove.
Dani ponosa i slave!

tramvajac 92

Steyera po Hrvatskoj ima dosta, to nije baš rijedak bus, za razliku od B10BLE, koje kod nas imaju još samo u APVŽ, u regiji Lasta Beograd, možda još netko. Šteta za eurobusa, kak su ga uspjeli srediti..

TAM

Danas bijeli Steyer nije bio na svojem mjestu već je bio u radionici. Nemojmo nagliti s njegovim rashodom već pričekajmo da vidimo  što će ATP-ovi mehaničarski veleumovi napraviti s njime. Tko zna možda ga i poprave, a i tramvajac 92 je spomenuo da neće faliti dijelova za njega.

Dani ponosa i slave!

peron24

Za bijelog Steyra baš i nema nade,šteta je ogromna a i šasija je otišla. Bilo bi gore da je stradao Regio ili Temsa. Steyra inače ima posvuda ali ovo je Steyr Volvo HUA 360,takvih ima AP Varaždin odakle su i stigla ova 4,ima još par komada u Slavonskom Brodu i možda još nešto u BiH. Aabenre voze još i u Mariboru.
Da li Bova od Gaje može ići na inozemne linije? Onda bi blo dobro sivi Volvo 9900 prebaciti na dalje međugradske,jer Eurobusi više nisu za dosta duge linije. Budući da imaju jake klime bili bi sada idealni za Knin npr. ŠI 221 ET. Aabenre voze po gradu gdje im je i mjesto. Penzioneri se u njima voze ionako besplatno pa nemaju razloga grintati. Gradska vožnja guta gorivo,rijetki su putnici koji plaćaju kartu,prihodi su minimalni,rashodi rastu i ratu itako unedogled kao začarani krug... Gradski prijevoz je kao rupa bez dna i kako bi rekli u NMK "nema ekonomske računice"
Ove buseve iz radionice moralo bi se popravit do početka školske godine jer će nastati kaos,ili će morati staviti u pogon cijeli Praženov vozni park,što bi putnicima najviše i odgovaralo. Neka se barem Volvo 8700 što prije vrati.

altenator

Sve se može popravit samo jeli se ekonomski isplati.Takav autobus govorim od prilike ne vrijedi više od 10 000  € i to je puno.Ako imaju istog onda imaju hrpu rez dijelova.

bonaparte12

Kod odmorista Janjce cestari ogradili bovu od gaje (crkla)
POLAKO I SIGURNO

Servis

Eto, nije trebalo dugo čekati da se pokvari.

lukas auto

Neznam je li već netko napisao, ali na njihovoj web stranici, http://www.atpsi.hr/hr/, pod korisne linkove naveden je i link našeg foruma! Lijepo od njih!  ;)