ATP Šibenik - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:07:28

Servis

Pitaš pitanja na koja ti nitko u ovom trenu ne može dati odgovor. :)

TAM

Ja sam cijelo ovo vrijeme mislio da su na bijelom Volvu 9900 (ŠI 460-DM) promijenili staklo nakon što mu je prije 9 mjeseci napuklo, grdno sam se prevario uopće ga nisu promijenili nego su pošto je dvodjelno staklo, razbijeno su razbili do kraja malo nabacali silikona, a ovo su mislili da nitko neće primijeti. Nisu ni počistili komadiće stakla. Ovo je žalosno.  >:(

Dani ponosa i slave!

Teutonic

A jadni li su...taj Volvo to ne zaslužuje,zaslužuje voziti za Zagreb  >:( a ne za neku pripizdinu (pardon na rječniku) stvarno su ga uništili i ne želim da se sivome dogodi isto.

lions

Sivi Volvo Steyr na liniji za Drniš u 20:00 ostao u kvaru kod doma zdravlja u Šibeniku.

TAM

Danas sam se vozio u Eurobusu (ŠI 221-ET) i jako sam razočaran. Autobus klapa, škripi, cijelim putem se tresao mislio da će se raspasti, nesnošljiva vrućina u zadnjem dijelu autobusa, osjeti se dim u unutrašnjosti, škripanje getribe tijekom promjene brzine. Uništili su ga do besvijesti.  >:( Ovome se Eurobus bliži kraj. Pitanje je koliko će još izdržati. Otkako ih je kupio Čazmatrans stanje se nije ništa popravilo. Još je i gore. Vozni park im je svakim danom sve manji. Samo jedan žuti Steyr vozi (ŠI 792-CP) taj je u tragično stanju, a i stalno se kvari. Steyr (ŠI 139-CP) ima već 3 mjeseca da stoji na istom mjestu. Tko zna hoće li ga uopće popravljati. Visokoj avtomontaži (ŠI 464-FE) nema ni trag tko zna što su učinili s njom, a ne zna se ni što je sa niskom avtomontažom (ŠI 754-U) nema je jako dugo. Autobusi kasne svaki dan, kvare se, jedino se Aabenre ne predaju iako su u tragičnom stanju isto vrijedi za Eurobus MAN-ove. Voze bez prestanka i ne kvare se puno. Iako su ih dosta uništili i dalje su u boljem stanju od Aabenra. Gradski promet je nepromijenjen. Sve je ostalo isto. Bojim se da od ovoga što ih je Čazmatrans kupio neće biti ništa.
Dani ponosa i slave!

Teutonic

Promjene se ne događaju preko noći.
Slažem se u vezi Eurobusa (misliš na sivoga) i ja sam mislio da će se raspati vozio sam se u njemu danas.

TAM

Evo već dugi niz vremena Teutonic i lions stavljaju komentare koji je autobus na kojoj liniji vozio i koji se brišu. Ja nemam ništa protiv vas i protiv  toga da vi pišete koji je autobus vozio na kojoj liniji. Bilo bi bolje da ih slikate. Jer ovako možemo do unedogled. Ovim putem predlažem moderatorima da naprave temu ATP Šibenik - linije u podforumu Šibenik JGP i neka se tamo piše o linijama i koji ih autobusi voze jer je uglavnom riječ o prigradskim linijama. Ova tema je vezana za zbivanja u ATP Šibenku, o međugradskom prijevozu, o crnoj kronici itd. Već je rečenu u par postova prije. Nadam se da se spomenuti forumaši nisu naljutili.
Dani ponosa i slave!

Servis

tomekk

Citat: TAM  u Veljača 11, 2014, 19:08:48
Evo već dugi niz vremena Teutonic i lions stavljaju komentare koji je autobus na kojoj liniji vozio i koji se brišu. Ja nemam ništa protiv vas i protiv  toga da vi pišete koji je autobus vozio na kojoj liniji. Bilo bi bolje da ih slikate. Jer ovako možemo do unedogled.

Eto, sve si rekao.Kad bi smo svi pisali svaki dan koji i čiji autobus je bio na kojoj liniji i to u svakoj temi zatrpali bi cijeli forum s bespotrebnim informacijama.Ovako možete upratit tokom tjedna ili mjeseca pa napisat, a ne svaki dan pisat...
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Teutonic

Istina,no mi smo očito "casual" zanimatelji u autobuse i bilo bi glupo da nas netko vidi s fotoaparatom kako slikajemo autobuse-no čim si kupim smartphone početi ću.
Nisam se naljutio ne brini  thumbs

TAM

Pregledavajući dokumente sa stranice grada šibenika naletio sam na ovaj dio za prijevoz učenika osnovnih škola. I sve ih obavlja ATP osim dvije koje dijeli s Praženom i Antonio turs. Kako je moguće da ih je sve ATP dobio? Pražen koji je nabavio autobuse baš za prijevoz djece dobije samo jednu koju dijeli s autotransportom. Ovo je sve namješteno. Ovdje ATP ubere velike novce i di taj novac na kraju završi?
Dani ponosa i slave!

tramvajac 92

A pošto ATP nema dosta buseva unajme od Pražena ili nekog drugog bus i njemu plaćaju..

VISEON

O kvaliteti autobusa, redovitosti polazaka, koncesiji za gradski i županijski prijevoz Ivan Rude:

Ivan Rude, stečajni upravitelja ATP-a, tvrdi će se taj problem biti riješen kada Čazmatrans Nova d.o.o preuzme šibenski  ATP.
Koncesija za obavljanje javnog gradskog prijevoza u Šibeniku krajem 2013. dodijeljena je ATP-u nakon raspisivanja javnog natječaja, a mali autobusni prijevoznici, poput vlasnika Krka prometa, ističu kako je taj natječaj bio skrojen za ATP jer jedino oni imaju dovoljno veliki vozni park, dok su ostali prijevoznici potpuno zakinuti. Upitali smo Gradsku upravu Šibenika misli li nešto poduzimati po tom pitanu te dobili sljedeći odgovor:  ,,Na javni natječaj mogli su se javiti svi koji su ispunjavaju uvjete; jasno da je Grad Šibenik, a na osnovu činjenice da je gradonačelnik nezadovoljan  dosadašnjim načinom javnog prijevoza, odredio uvjete koji se isključivo odnose na broj linija, njihovu učestalost, vanjski izgled i starost autobusa što je uobičajeno i normalno i funkcionira i u svim drugim gradovima.  Onaj ponuditelj koji je ispunio naveden uvjete sklopio je ugovor s Gradom. Pored toga, ugovor je sklopljen na svega 30 mjeseci, što ukazuje na ozbiljnu namjeru Grada da ustraje  na poboljšanju svih uvjeta koji su bili iskazani kroz natječaj."
Potpisivanje ugovora o Čazmatransovom preuzimanju ATP-a trebalo bi se dogoditi u roku od slijedeća dva mjeseca, a obnovu voznog parka korisnici javnog gradskog prijevoza trebali bi dočekati do kraja ove godine. Ivan Rude ističe kako je dio uvjeta o preuzimaju bio i obnova postojećeg voznog parka: ,,ATP očekuju radikalne promjene. Novi autobusi biti će kvalitetniji i ekonomičniji."

Izvor: Šibenski Portal mok.hr
http://mok.hr/vijesti/item/14623-atp-dobio-koncesiju-gradani-negoduju-zbog-derutnih-autobusa

zlepur1

Ovo šta priča Rude su obične P..............Pazi uvjet za preuzimanje je bija i nabava novih autobusa.Pa naravno da triba dovesti nove kad se sadašnji raspadaju i nisu u stanju izdržati jednu smjenu.Čekam samo dan kad će prometna policija reči dosta(Kao i prošle godine) tako da neće imati više šta voziti. Triba pogledati samo krug garaže koliko je rashodovanih autobusa koji su još mogli voziti, a obnavljaju se starci od 30 i više godina(bar nešto)odnosno pojavljuju se niotkud sa smišnim načinom bojanja, smrdljivom unutrašnjosti, šupljim krovovima i podovima i još uz to i voze dicu koju po zakonu ne smu voziti busevi stariji od 5 godina , bez naslona i pojaseva itd...........Ali kako ih održavaju i paze (čast iznimkama) ne triba im dati ništa nego otkaze.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.