Linije - razno 2011.

Autor conecto, Siječanj 01, 2011, 12:14:34

conecto

Malo manje taštine ne bi škodilo mnogima na ovom forumu, tj. ne treba se odmah naći uvrijeđen kad netko iznese svoje mišljenje koje je možda drugačije.
I najveći kriminalci imaju pravo na pretpostavku nevinosti dok im se ne dokaže suprotno, ali ne i vozači ZET-a. No dobro, kad se sagledaju sve činjenice krivca smo pronašli, tj, onog koji je ionako uvijek kriv za sve. Sad tako možemo dalje dok se opet nešto slično ne ponovi, a čuli smo ovdje da ovo nije prvi put da se tako nešto dogodilo na spomenutoj liniji.
Jer naravno, nikom od silnih dipl-ingova u Centru i dalje neće pasti na pamet da eventualno naprave nekakve izmjene u voznom redu jer im je lakše elegantno se ograditi klauzulom naziva "spoj". Ako je ovaj spoj tako knapiran, postoji li možda mogućnost da polazak spornog tramvaja prema Črnomercu bude nekoliko minuta ranije ili polazak busa za Zaprešić umjesto 3:45 bude pomaknut na 3:50?
To se inače u struci koju su diplomirali zove "Usklađivanje voznih redova".
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Tomek

Autobus je nekad išao u 3.30, ali je upravo zbog tog spoja pomaknut na 3.45 jer je tramvaj redovito dolazio u 3.40.

conecto

Onda se ne možemo tako skoro nadati nekoj novoj promjeni s obzirom na novonastalu situaciju jer njima za svaku izmjenu treba "100 godina".
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Mirta

Citat: tramvajac 92  u Lipanj 27, 2011, 22:55:53
E sad ako taj ATRON nije radio, a vozač npr. nema mobitel onda teško da je netko mogao doći u kontakt s njim (jedino da ga je netko pričekao u Podsusedu pa mu rekao da se okrene.. E sad, jel ide solo ili zglobni na noćnu liniju? Ako je solo onda ga se vjerojatno može smotati Al. selj. bune-Podsusedski trg-Susedgradski vidikovec-Al. Bolognje, zglobni bi vjerojatno morao do Jareka (jel se kaže Jareka ili Jarka  ???)


Težak – Babić, Gramatika hrvatskoga jezika: "...u mnogim nazivima naseljenih mjesta na kajkavskom području mjesto nepostojanog a nalazi se nepostojano e:
Belec – Belca, Čakovec – Čakovca... ,,

Prema tome, bilo bi: Jarek - Jarka
Nikad ne reci:"Nikad!".

Shole

A da se zove JARAK (ne Andrija), do kuda bi onda vozila linija, do ??????

Mirta

#185

do Jarka (nepostojano a - ali u prezimenima može to a i ostati, npr. Jarnjak - Jarnjaka).
Nikad ne reci:"Nikad!".

Ivan

Citat: tramvajac 92  u Lipanj 27, 2011, 22:55:53
E sad ako taj ATRON nije radio, a vozač npr. nema mobitel onda teško da je netko mogao doći u kontakt s njim (jedino da ga je netko pričekao u Podsusedu pa mu rekao da se okrene.. E sad, jel ide solo ili zglobni na noćnu liniju? Ako je solo onda ga se vjerojatno može smotati Al. selj. bune-Podsusedski trg-Susedgradski vidikovec-Al. Bolognje, zglobni bi vjerojatno morao do Jareka (jel se kaže Jareka ili Jarka  ???)

U zadnje vrijeme ide stalno solo, iako bi vikendom dobro došao zglobni.

Hm, ne kužim ovaj dio o motanju, radi čega zglobni ne bi mogao proći ova raskrižja ili se okrenuti na okretištu 122? Sve je to prilično široko.


I ponavljam, mislim da za novim usklađivanjima voznih redova (apsurdno je pričati da u regularnim uvjetima noćni 31 koji krene sa Trga u 03:24 ne stigne do 03:45 na Črnomerec kada se to u špici prelazi za 15-ak, a noću može i za 7, iako je 9-10 uobičajeno) ima puno manje potrebe nego za disciplinom vozača. Nisam od vas koji ste ne forumu očekivao tako zaštitinčki odnos prema kolegama koje ne rade posao kako treba, bilo da je greška problem njihove obijesti ili nedovoljne upućenosti.

conecto

A ovaj polazak iz Zaprešića u 4.10 (kraj kojeg isto piše "S", iako ne znam s kojim se tramvajem spaja u Zaprešiću) je isto njegov?
25 min baš se i ne čini mnogo vremena, a vjerojatno tamo pak putnici očekuju na krene na vrijeme (inače oni "kasne zbog njega").
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

#188
To je spoj u 4:35 na Črnomercu..
Ovo s motanjem kažem jer ne poznam dovoljno Podsused da bi znao može li se tao okrenuti zglobni..

marin

Ako sam dobro shvatio da pričate o Podsusedskom trgu da, tamo se može okrenuti zglobni.

Tomek

Citat: conecto  u Lipanj 29, 2011, 07:56:12
A ovaj polazak iz Zaprešića u 4.10 (kraj kojeg isto piše "S", iako ne znam s kojim se tramvajem spaja u Zaprešiću) je isto njegov?
25 min baš se i ne čini mnogo vremena, a vjerojatno tamo pak putnici očekuju na krene na vrijeme (inače oni "kasne zbog njega").

25 min čisto dosta, dođe on i za 16-17 min od Črnomerca od Zaprešižća po noći.

dean25

Polazak u 3:45 s Črnomerca se nemože korigirati na 3:50 s obzirom da je povratak iz Zaprešića već u 4:10.
Po pitanju "iz grada" tramvaj nl 31 u Črnomerec dolazi u 3:44,tako da nema potrebe mjenjati polazak u 3:45 kasnije.Ako tramvaj kasni u dolasku,na toplomjeru nl 172 piše:Obavezno čekati nadoilazeći tramvaj.Tako da ako tramvaj i kasni koju minutu,bus je dužan sačekati tramvaj.U ovom slučaju od četvrtka ujutro,vozač busa je sačekao nadoilazeći tramvaj,ali ne i putnike iz njega. ;D
Polazak iz Zaprešića u 4:10 ima spoj s tramvajem nl 31 na Črnomercu u 4:34-tramvaj kreće u 4:35.

tamlover

Opet voda u podvožnjaku Bolonja-Škorpikova pa busevi idu otežano i kasne, upravo javio ZET.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

221

Nakon dugo vremena opet doživio da bus s GK-a krene ranije. I to 6 minuta.

Gledam sat na prvom mobitelu pa na drugom, gledam sat na zidu, gledam atron na stupu...sve u redu....osim vremena kad je bus krenuo.

Nije bitno kada i koja linija...samo nije u redu.

Shole

Očito se vozač zeznuo.  Da je minuta, ili eventualno dvije onda možeš reć da je namjerno krenuo ranije, ali 6.... aj dont tink sou