Linije - razno 2011.

Autor conecto, Siječanj 01, 2011, 12:14:34

MAN19464

linija 310 glavni kolodvor-petrovina.
na toj liniji više nesmije (po nalogu centa) biti raspoređen autobus marke M.A.N. (kako novi tako ni stari) radnim danom osim za vrijeme školskih praznika. da pojasnim.
nakon prijave vozača da je veliki problem u jutarnjim satima kada idu školarci i radnici na posao bilo je gotovo nemoguće primiti sve putnike jel nisu mogli svi ući u bus koliko je bio pretrpan, jednostavno premali kapacitet autobusa, nakon prijave vozača izlazi linijski kontrolor na tu liniju u provjeru i naravno u službenom vozilu (umjesto da se vozi u busu) i donosi slijedeći zaključak:
njegov je prijedlog da bi na tu liniju trebalo disponirati samo mercedes jel on misli da bi se u mercedesa moglo još 5 putnika nekako nagurat jel je veći od MAN-a tj. ima više prostora za preopterećenje, kao prvo vidi se da nije upućen jel na man-u vozač može otvoriti sva vrata a na mercedesu samo prva i druga i tu je problem na mercedesu ostaje poluprazan prostor kod zadnjih vrata jel se svi nabijaju na prva i druga vrata dok se na manu ravnomjerno nabijaju na sva vrata i tu je velika prednost na man-u kada ga već žele preopteretiti. linijski kontrolor predaje izvješče svom šefu koji odlučuje i šalje službenu zapovjed u garažu velika gorica
na liniju 310 vozni red 1 i 2 obavezno disponirati autobus marke mercedes zbog prekomjernog broja putnika na navedenoj liniji.
mene zanima tko smije službenim dopisom zapovjediti da se krši zakon o sigurnosti prometa na cestama, kao što znamo autobus smije primiti samo broj putnika koji piše u prometnoj knjižici gdje je lijepo naveden broj sjedećih i stajačih mjesta, a on je stim dopisom naredio da se krši zakon, pošto je bio obavješten da je broj putnika prekomjeran mogao je samo donjeti odluku da se uvede bus za ispomoć kao na liniji 305 a ne da blagoslovi pretovar što je kažnjivo po zakonu, dal sa tim dopisom preuzeo odgovornost ako se nešto dogodi zbog pretovara?
mislim da je ovo vrlo loša odluka samo da bi sebi smanjili muke a za putnike i vozače nije ih briga neka se naguraju kako znaju i umiju.
danas je na liniji 310 vozni red 1 bilo dvije zamjene nakon što je ujutro vozio mercedes gb. 817 zbog kvara zmjenjen je sa mercedesom gb. 815 nakon odvežena 2 kruga zbog kvara zamjenjen je m.a.n.-om gb. 878 zbog pomanjkanja ispravnih mercedesa uz blagoslov centra dopušteno je da se pošalje na zmjenu m.a.n gb 878 na zamjenu kako bi se završila služba linje 310 vozni red 1.
eto samo sam htio navesti smješne, tragikomične i aljkave odluke koje se donose samo da se nebi moralo napraviti nešto pametno pa rasteretiti autobuse i olakšati putovanje našim putnicima. oprostite na preopširnom pisanju.

Shole

Ako nemate kombinaciju i izlaza i ulaza na zadnje 2,3 stanice, već samo ulaz,  jednostavno nemojte stat pa nek ljudi ostanu.  Kad se budu  žalili možda nekome dođe do mozga, al teško

421

@ MAN 19464
Ako postoji pisani dokument za ovaj slučaj tad je to odlična stvar!
Jer, za sve što se dogodi, odgovarat će potpisnik dokumenta.
Slikaj ga, ukradi, samo ga pokušaj dobiti u svoj posjed da ne dobije noge prije vremena.
Što radi žabac?
@Shole
U Pravilniku nam piše da vozač odlučuje o prekapacitiranosti busa , pa si tu 100% u pravu, a vozač amnestiran.
Ja na pojedinim linijama, uopće ne stajem AKO sam jedva zatvorio vrata na prethodnoj stanici...Normalno, ako nema izlaza do krajnjeg stajališta.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Citat: marin  u Studeni 11, 2011, 21:18:09
Danas sam se prvi put vozio na liniji 232 i nisam išao do kraja nego sam izašo na stanici Čret- Melinišće i prešao na 227 do Svetica i sad kolko još stanica ima do kraja linije 232 i kamo ona ide kad prođe stanicu Čret- Melinišće??? jedino što sam vidio da je liniji 227 sljedeća stanica Svetošimunska- trgovina koju linija 232 prođe još prije Čreta, mislim zbunjeno mi je to kruženje te dvije linije. Vjerujem da bi to znao Conecto, ali dakako mogu i svi drugi forumaši napisat.

Nekad smo se okretali na Melinišću, kod VW servisa Kovačević, ali se odustalo od toga što je to bio (pre)riskantan  i nazakonit pothvat.Niti sad nije bolje jer ljudi ne shvaćaju da dolaskom 227 na  stanicu Melinišće skrećemo ulijevo do krajnje stanice, a oni tamo obično pretiču (preko pune crte na kolniku i ucrtane zebre na samom stajalištu!).
232 od Melinišća ima još tri stanice do okretišta-vidi  http://www.zet.hr/media/45877/dubrava.jpg
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

marin

Piše Melinišće samo u smjeru Dubrave ?? Zapravo se početno- krajnja stanica linije 227 zove Čret- Melinišće!

221

Citat: MAN19464  u Studeni 14, 2011, 23:13:39
...da se uvede bus za ispomoć kao na liniji 305...

Kako to funkcionira? Dođu 2 busa zaredom za određeni polazak?

tramvajac 92

Shole

Da,  baš sam mislio napisat čovjeku da vjerovatno BIS ima kraću dionicu, i od tuda nadalje redovni više ne staje nego mu ovaj kupi

MAN19464

jedan ide normalno do kraja i počne kupit a ovaj što vozi ispomoć dođe na pola trase (kuče most) i počne kupit tako da svaki pokupi pola linije i zajedno dođu u veliku goricu.

conecto

hahaha, kak su to uspjeli zaključiti da u Mercedes 12 x 2,5 stane više putnika nego u MAN 12 x 2,5 m   >hammer<

Možda prema podacima iz prometne dozvole? A prema istima naši solo Citari su registrirani na 65 putnika (čini mi se, a sigurno je tu negdje), to je čak istaknuto i na natpisu naprijed (iako za isti bus proizvođač navodi kapacitet oko 100 putnika što je i normalno).

Po pravilniku koji ja imam a izdan je prije gotovo 30 godina vozač neće dozvoliti putnicima ulazak ako je autobus popunjen, čak je definirana i službena izjava vozača, samo ne znam kako to u praksi izvesti. Samim time, ako se što dogodi uslijed preopterećenja busa zna se tko je odgovoran, onaj tko i uvijek, naravno vozač, a gospoda su se lijepo (i papirnato) ogradila.

A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Mirta

Linija 109 u prekidu zbog lančanog sudara 6 automobila u Aveniji Dubrovnik kod Zagrebačkog velesajma.
Ima više ozlijeđenih. (Radio Sljeme)
Nikad ne reci:"Nikad!".

tramvajac 92

Danas je vrlo zanimljivo na Ljubljanici. O čemu se radi? O tome da su NG 312 danas većina na terminalu..
Na 113 i 114 voze po jedan, na 116 su dva, na 115 sigurno 2, možda i 3 (dvokratni #4 je isto bio), a na 114 je još i 31..

Ivan

Sad ću malo personalizirati forum :) pa pričati o svojoj liniji 126.

Na 126 je sve više gužve i polazak ujutro u 7:30 gotovo uvijek se toliko prepuni da je nemoguće ući na pola linije, ljudi često moraju pješačiti, a ni polasci u 7:10 i 7:50 nisu puno bolji...
Dok je linija 127 koju su svojevremeno vozili isti vozni redovi skupa sa 126 nešto vremena poslije razdvajanja dobila u špici treći bus, a ima čak i jedan polazak četvrtog busa u 7:33, tamo nema praktički nikakve gužve, 126 je ostala sa srezanim voznim redom otkad autobusi voze odvojeno...

Moja ideja bi bila da u špici autobusi opet voze obje linije zajedno, dakle svih 5 sa krugom 75 / taktom 15 minuta, otkad je raskrižje Kustošijanska - Ilica sređeno nema više gužve zbog koje je bus zapinjao po preko 10 minuta, tako da je 75 za krug sasvim dovoljno.

marin

Ono skretanje sa Ilice u Kustošijansku (linija 126 i 135 ali sad govorim o 126) je zajebano jer postoji crta koja označuje do kuda auto može čekati semafor, a puno je bisera kaj se stanu na tu crtu i onda bus nema šanse da skrene pa se samo gubi vrijeme i promet sa Ilice mora zaobilazit bus (to se dogodilo jučer kad sam ja išao jedan krug do gore) !

dean25

Gle Ivane,ne želim polemizirati s tobom,ali ti si očito zaboravio da se moraš javiti u Mjesni odbor u Gornjoj Kustošiji vezano uz ponudu kapaciteta na liniji 126.Put predstavke je taj da građanin-putnik mora obavijestiti svoj Mjesni odbor u vezi s tim,nakon toga oni obaviještavaju Vijeće gradske četvrti Črnomerec,a oni Gradski ured za promet.Ovdje ne vrijedi pisati.Gle,ZET sam neće mjenjati vozni red kad nema službene zabilježbe.Vidiš kako su fino ukinuli posebne polaske do škole na 128,znači,može se sve.