Linije - razno 2011.

Autor conecto, Siječanj 01, 2011, 12:14:34

sokre

Citat: Westin  u Siječanj 26, 2011, 00:34:39
Danas na 221 gbr.186 na 220 gbr.180 i 182 (moguće više) ,na 234 gbr.188 i 190

..  i hrpa kockica i starijih Citara na tim linijama.

Smiješno je voziti se linijom 221 u kockici, a pokraj nas prođe najnoviji Citaro na 268.

Nekada, u `normalnija` vremena, u doba MAN SG / MB O305, kada je na 268 vozila kockica, ljudi iz tog kraja su `slavili`.

Citaro par godina tu liniju nije niti vidio.

Danas je obrnuto. 268 elita. Slično je i sa 109.

Pa se pitam, zašto i prije nije bila takva raspodjela? Tada su tamo vozili isključivo najgori busevi, a sada najbolji. Nemam ništa protiv toga, kockice su daleko od smeća, ali ovo ide iz krajnosti u krajnost.

Westin

Slažem se sa sokrom danas je ista situacija i glupo je da novi Citari (APD) nabijaju kilometražu na Gorici dok  kockice voze ostalo ,a na 268 svega jedna . Danas manje Citara (APP) na Glavnom kolodvoru ili ih nisam vidio (vidio 2)

Westin

Linija 129 B skraćena do starog okretišta na Vrhovcu
Od 12,00 sati zbog puknuća vodovodne cijevi u Ulici Vidovčica skraćena je autobusna linija 129 B Mandaličina - Vrhovec.

Do završetka radova autobus se okreće na starom okretištu Vrhovec.

Uspostava prometa punom trasom očekuje se nakon saniranja prijekopa i kolnika, u petak, 28. siječnja u poslijepodnevnim satima.
http://www.zet.hr/vijesti/novosti/linija-129-skracena-do-starog-okretista.aspx

Tek sutra poslijepodne uspostava što trebaju tako dugo raditi

tramvajac 92

Noć muzeja 2011.

Dva minibusa vozit će svakih 15 minuta od Muzeja Mimara na Gornji grad, trasom Frankopanska - Mesnička - Matoševa - Jezuitski trg - Opatička - Ilirski trg - Opatička - Markov trg - Mesnička - Frankopanska - Muzej Mimara.

Autobus će voziti i na liniji od Muzeja Mimara do Muzeja suvremene umjetnosti, trasom preko Ulice grada Vukovara, Hrvatske bratske zajednice, Damira Tomljanovića - Gavrana (Bundek), SR Njemačke i Avenije Dubrovnik.

Ivan

Citat: tramvajac 92  u Siječanj 27, 2011, 17:49:18
Noć muzeja 2011.

Dva minibusa vozit će svakih 15 minuta od Muzeja Mimara na Gornji grad, trasom Frankopanska - Mesnička - Matoševa - Jezuitski trg - Opatička - Ilirski trg - Opatička - Markov trg - Mesnička - Frankopanska - Muzej Mimara.

Autobus će voziti i na liniji od Muzeja Mimara do Muzeja suvremene umjetnosti, trasom preko Ulice grada Vukovara, Hrvatske bratske zajednice, Damira Tomljanovića - Gavrana (Bundek), SR Njemačke i Avenije Dubrovnik.
Kajgod, kao da se do prvog ne može doći uspinjačom, a do drugog 14-icom ili busom sa Gl.k...  ::|
Stvarno izmišljaju toplu vodu...

MAN19464

novosti na noćnoj liniji 268 od večeras vozit će novi autobusi koji se nalaze u pogonu autobusa velika gorica. gb. 342-347. razlog je što u noćnoj liniji pod obavezno moraju biti autobusi sa antivandalskom kabinom a tu kabinu imaju samo novi autobusi u pavg.

sokre

Pa i neka voze ovi na leasing.

To je i bila poanta operativnog leasinga - što se uništi, plaća vlasnik busa,

Shole

A kilometri ?  Plaćaju penale nakon 70 tisuća godišnje a šta ti je to napravit?  Ako bus dere cijelodnevnu smjenu i još ga se stavlja na noćne, ko od šale napravi 120 ili čak i više tisuća u godinu dana.

MAN19464

nije baš tako Shole poznato je da ti autobusi imaju manje od 70 000 km za skoro 2 godine tako da neće prelazit taj limit a u noćnoj bus napravi svega 150 km osim subote kada napravi 180 km jel prije noćne vozi jednu turu linije 305 i kad izračunaš da u dnevnoj napravi 180 km to je još uvjek puno manje nego citaro na dnevnoj liniji 268, a izmjenjivat će se svih 5 autobusa koliko ima gorica i da nezaboravim preko vikenda novi busevi stoje osim što će jedan ići u noćnu.

sokre

Citat: Shole  u Siječanj 28, 2011, 23:00:41
A kilometri ?  Plaćaju penale nakon 70 tisuća godišnje a šta ti je to napravit?  Ako bus dere cijelodnevnu smjenu i još ga se stavlja na noćne, ko od šale napravi 120 ili čak i više tisuća u godinu dana.

MAN19464 je dobro napisao. To sam i ja mislio kada sam komentirao. Ti busevi zapravo uopće pošteno ne voze. Ovim tempom ćemo ih imati 20 godina.

No, nije mi jasno da u Gorici baš tih 5 moraju stajati, umjesto da se mijenjaju sa ostalom braćom (Dubrava - Podsused, svejedno).
A kada voze tjedno samo 330, a vikendom stoje, u redu je da idu na noćnu liniju.

Uostalom, što će mu biti - noćna vozi svaki dan i sve je ok. Manji incidenti su normalni, prometna je to linija, svašta se vozi njome.

Shole

Da, zaboravio sam činjenicu da voze na 330, što i nije neka kilometraža dnevno. Sorry.  Nekako sam si zamislio da voze komplet goričke linije što nije točno

conecto

Da bi napravili 75 tkm za 365 dana dnevno bi trebali prelaziti oko 205 km, znači i ovako je to još uvijek manje. Osim toga u APVG je 5 novih MAN-ova, pa se mogu mijenjati na noćnoj.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

Al mi svejedno nije jasno zašto ih nakon pola godine na zamjene za 5 Podsusedskih ili 5 Dubravskih pa da njima smanje kilometre nego će se na nekon npr. 333 ili 458 nabrat preko 100 tisuća km, a ovi Gorički će imat 60

sokre

Zato što ih boli k..... Kao i za sve.

MAN19464

Citat: sokre  u Siječanj 29, 2011, 08:53:37
Citat: Shole  u Siječanj 28, 2011, 23:00:41

MAN19464 je dobro napisao. To sam i ja mislio kada sam komentirao. Ti busevi zapravo uopće pošteno ne voze. Ovim tempom ćemo ih imati 20 godina.

No, nije mi jasno da u Gorici baš tih 5 moraju stajati, umjesto da se mijenjaju sa ostalom braćom (Dubrava - Podsused, svejedno).
A kada voze tjedno samo 330, a vikendom stoje, u redu je da idu na noćnu liniju.

Uostalom, što će mu biti - noćna vozi svaki dan i sve je ok. Manji incidenti su normalni, prometna je to linija, svašta se vozi njome.
upravu si sokre, ovako će barem vozač biti koliko toliko zaštićen u svojo kabinici i neće se tamo neki pijani klinac izrigat po vozaču što je postala tradicija u noćnoj