Linije - razno 2011.

Autor conecto, Siječanj 01, 2011, 12:14:34

221

Što mislite, da li bi nekim APD linijama trebalo promijeniti broj u 1XX, jer ih je APP skoro u potpunosti preuzeo?  :)evil :)evil

tramvajac 92

Ne trebalo bi Dubravu rasteretiti linije 107 i vratiti je doma u Podsused.

421

Citat: 221  u Travanj 02, 2011, 14:01:43
Što mislite, da li bi nekim APD linijama trebalo promijeniti broj u 1XX, jer ih je APP skoro u potpunosti preuzeo?  :)evil :)evil
1xx su linije koje vozi APP
2xx su linije koje vozi APD
3xx su linije koje vozi APVG.
Što bi ti mijenjao? Jer APP ne vozi niti jednu APD liniju dok APD vozi liniju APP-107.
Ja bih više volio da APD pruzme linije 105, 106 ( Kaptol), 166 (Glavni kolodvor) jer su prirodno nalaze na APD teritoriju, a zauzvrat bih APP vratio liniju 107 koja je njihova i pridodao 222.
Ili bih ( postoji prijedlog koji nadležni razmatraju) 107 podijelio na slijedeći način:početno/završna za APP na stanici Jankomir, početno/završna za APD  na stanici Žitnjak/Dioki.Manje praznih km, manje prekovremenih, manje napora za vozače.
109 bi isto tako mogao imati koji početno/završni polazak iz Dugava, da oni polasci iz Črnomerca završe u Dugavama i voze do Glavnog kolodvora i put     garaže.
222 bi se također mogao organizirati na navedene načine: pola-pola. 
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

dean25

Tako je! Slažem se .Nešto slično kao tramvajska linija 11.

Shole

Citat: 221  u Travanj 02, 2011, 14:01:43
Što mislite, da li bi nekim APD linijama trebalo promijeniti broj u 1XX, jer ih je APP skoro u potpunosti preuzeo?  :)evil :)evil

Ako voze APP-ovi busevi, ne znači da ih je APP preuzeo.  Bitno je čiji vozači voze

igor 409

Citat: 421  u Travanj 02, 2011, 17:32:27

Ja bih više volio da APD pruzme linije 105, 106 ( Kaptol), 166 (Glavni kolodvor) jer su prirodno nalaze na APD teritoriju, a zauzvrat bih APP vratio liniju 107 koja je njihova i pridodao 222.
Ili bih ( postoji prijedlog koji nadležni razmatraju) 107 podijelio na slijedeći način:početno/završna za APP na stanici Jankomir, početno/završna za APD  na stanici Žitnjak/Dioki.Manje praznih km, manje prekovremenih, manje napora za vozače.
109 bi isto tako mogao imati koji početno/završni polazak iz Dugava, da oni polasci iz Črnomerca završe u Dugavama i voze do Glavnog kolodvora i put     garaže.
222 bi se također mogao organizirati na navedene načine: pola-pola. 

Prema kojem kriteriju su se dijelile linije između pogona? Ja već dugo pokušavam shvatiti razlog zbog kojeg 106 vozi APP a ne APD jer je po svemu dubravska linija.
Isto tako ne shvaćam po kojoj logici 166 vozi APP a 315 APVG budući da je 166 (uz 108 koju bi isto mogao/trebao voziti APD) jedina APP linija s Glavnog a 315 jedina APVG sa Savskog mosta.
Budući da se na zapadu (APP teritorij) ukidaju linije a na istoku bujaju mislim da bi 106 mogao preuzeti APD, 107 i 222 voziti po pola, a APP bi ovisno o razvoju situacije mogao preuzeti i 234. U tom slučaju 109 bi trebala ostati cijela APP-u zbog toga da se s nje može skinuti bus za zamjenu na 234.
166 i 315 bi bilo logično zamijeniti između APP i APVG ili da 166 preuzme APD ali budući da se Dubravi gomilaju linije mislim da je bolja zamjena APP-APVG.

Kakva je na kraju situacija s goričkim linijama od kojih je/će  ZET odustao i kako je završila priča s 311 do Pokupskog i povratkom ZET-a na to područje?

Portos

Citat: igor 409  u Travanj 02, 2011, 22:25:04
...315 jedina APVG sa Savskog mosta.
Ona je OSTALA jedina APVG linija sa Savskog mosta, uz nju su APVG nekada držale i 314, 326, 327 i 328. 314 sada pokriva Autoturist a 326, 327 i 328 su sada 160, 161 i 162.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

221

Uuufff, koliko reakcija.... :D  Nisam tako mislio.
Shole je bio najbliži onome što sam zapravo htio reći. Toliki APP busevi voze na linijama iz Dubrave......zašto se onda ne prenumeriraju te linije?
Naravno da je to šala...ali zgodno za primjetiti.  :P

421

Shole je ipak GM *****, a ja običan kočijaš koji vozi  bus123 bus123. :P
Nemoj se više tako šaliti! good_boy >hammer<
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Zar nebi imalo više smisla da  bus123 iz garaže ide prvo na B.T. pa onda redovno dalje a ne da nabija prazne km?

manoplan

Iz današnjeg Jutarnjeg lista

MAN19464

Shole

Ako je Autoturist jeftiniji po zonama (pitanje dal su zone iste veličine), da li njih općine sufinanciraju više nego ZET ?

A ako već gledaju na uštede najprije bi mogli smanjit masu praznih kilometara koji se prave.  Šta fali prigradskom prometu u Rijeci? Npr linija za Lijevi Štefanki ide ujutro prazan tamo i pravi X kilometara (neko će znat koliko je točno) i navečer isto tako se vraća prazan u garažu.  Nađi 3 vozača koji žive tamo ili blizu i daj im nek to voze i navečer nek bus ostavljaju doma.  Napravio si npr 50km manje, vozačima nemoraš plaćat put jer im je bus doma, i ušparaš im još i na plaćenim satima.  Sve Goričke linije bi se dale tako rješit ako ima dovoljno vozača koji žive po tim selima.

Tomek

Autoturist pak parkira u Velikoj Gorici ili čak u Samoboru pa im se svejedno isplati. Mislim da će ovo sve ZET izgubiti jer tu je i politika kao i uvijek.

MAN19464

Citat: Shole  u Travanj 06, 2011, 19:25:35
Ako je Autoturist jeftiniji po zonama (pitanje dal su zone iste veličine), da li njih općine sufinanciraju više nego ZET ?

A ako već gledaju na uštede najprije bi mogli smanjit masu praznih kilometara koji se prave.  Šta fali prigradskom prometu u Rijeci? Npr linija za Lijevi Štefanki ide ujutro prazan tamo i pravi X kilometara (neko će znat koliko je točno) i navečer isto tako se vraća prazan u garažu.  Nađi 3 vozača koji žive tamo ili blizu i daj im nek to voze i navečer nek bus ostavljaju doma.  Napravio si npr 50km manje, vozačima nemoraš plaćat put jer im je bus doma, i ušparaš im još i na plaćenim satima.  Sve Goričke linije bi se dale tako rješit ako ima dovoljno vozača koji žive po tim selima.
linija 311 od garaže do tamo 40 km na tom podrčju žive 2 vozača da dobro kaže shole ima na svakoj goričkoj liniji nekoliko vozača koji bi mogli doma parkirat al za zet je to nemoguće jel politika firme je da moraju svi biti na noćnom pregledu, a što se tiče autoturista poznato je da vozači doma parkiraju i da zato nemaju privatnog života jel moraš biti stalno na raspolaganju i kad neko ostane u kvaru ti moraš ići makar si tek došao doma jel ti je bus od prozorom, stalno ima se događa da na takav način ostanu neplanski do 23 sati na poslu a već ujutro u 4 moraju na liniju naravno protiv zakona o sigurnosti u prometu, zato i jesu jeftiniji jel što u zet-u odrade 3 vozača to u autoturistu odradi 1 vozač.