Linije - razno 2011.

Autor conecto, Siječanj 01, 2011, 12:14:34

conecto

Ako je forum postao mjesto za prijave onda ćemo otvoriti temu "Prijave".
Kao što "plavi ZET-ov..." reče - nije to prvi put (vjerojatno govori iz vlastitog iskustva), samo što je prvi put da je stiglo do Centra.
Ne znam za linije APP, ali, postoji li u voznom redu naznačeni "spoj tramvaja i autobusa". Ako postoji, onda je vozač kriv, ako ne postoji (vjerojatno, iako ja stvarno ne znam) onda nije greška vozača koji je krenuo po voznom redu, već greška onih koji pišu vozne redove.
Da samo napomenem za neupućene - "spoj" kao naznaka u voznom redu zaista postoji u ZET-u i to upravo u noćnom prometu, ali u pravilu na pojedinim raskrižjima u gradu (uglavnom kod službenih kola), a ne na krajnjim stanicama (zbog toga pretpostavljam da ni ovdje "spoja" nema, iako, ponavljam, zaista ne znam i ne tvrdim da je tako).
A rukovodeći kadar u ZET-u već je navikao svoju nesposobnost prikrivati preko leđa vozača, Centar je jedan od vodećih u toj disciplini.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Tomek

Do nedavno je pisalo u voznom redu da je spoj tj. da tramvaj čeka autobus.
Jel netko tu napomenu maknuo ili je vozač žurio kući pjevajući?

conecto

Citat: dean25  u Lipanj 24, 2011, 16:26:12
U četvrtak ujutro u 3:45 po dolasku tramvaja nl 31 na Črnomerec,autobus na noćnoj liniji 172 (polazak u 3:45) krenuo s terminala točno u sekundu,i izgubio se "spoj noćnog busa i tramvaja".Da je pričekao 10 sekundi putnici bi stigli na njega.Znači,ignorirano je to što tramvaj taman dolazi.Kako sljedeći polazak ide tek u 5:20,a dežurni u Centru nije mogao ga vratiti natrag na Črnomerec po putnike,poslan je iz garaže zamjenski bus koji je već u 4:05 bio na Črnomercu,pokupio putnike i odvezao ih prema Zaprešiću.

Zašto ga "dežurni u Centru nije mogao vratiti natrag po putnike" kad se radilo od "10 sekundi", a "već u 4:05" je na Črnomerec iz garaže mogao stići "zamjenski autobus"  ??? ??? ???

Dakle, u vremenu između 3:45 i 4:05 (u samo 20 minuta) stigla je dojava do Centra i stigao se organizirati zamjenski autobus iz garaže Podsused, koji je u tom kratkom vremenu već bio na Črnomercu.
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Dobro, ako se zvalo odmah kad je autobus pobjegao nije problem jer od Podsuseda do Črnomerca u to doba ima 10 minuta ;)

Shole

Da upravo sam mislio pitati ovo što je Tomek rekao.  Kod nas u Rijeci uvijek piše autobusima u tablici (vi to zovete toplomjer) da ima VEZU.  Ona se obavezno mora čekati, a ako je slučajno nema 2 minute nakon naznačenog vremena onda zoveš tog vozača gdje je. Ukoliko neznaš tko to vozi, što je najnormalnije jer nije na tebi znaš ko šta vozi, onda zoveš prometnika te ga on nazove u čem je problem i onda tebi javi.

conecto

Citat: Tomek  u Lipanj 24, 2011, 21:58:32
Dobro, ako se zvalo odmah kad je autobus pobjegao nije problem jer od Podsuseda do Črnomerca u to doba ima 10 minuta ;)

Mala rekonstrukcija:

3:45 odlazi autobus, putnici izlaze iz tramvaja
3:46 poziv Centru, odmah dobijena veza
3:47 Centar zove APP (kad prije?)
3:48 prometnik "diže" vozača u pričuvi
3:49 vozač odlazi po bus na parking
3:50 vozač u busu koji naravno ima zraka
3:51 bus prelazi portu gdje uzima pribor
još ima 4 min fore, a prometnici u Centru i APP dobijaju istog jutra ponudu F-1 team Ferrarija kako bi njihov box bio odrađen brže od RedBulla

I naravno, ovo je mnogo jednostavniji način nego vratiti postojeći bus preko svemogućeg Atrona pošto je vozač jedan od one dvojice u ZET-u koji nemaju mobitel
A GDJE JE POANTA?

plavi ZET-ov bus volim

Citat: Tomek  u Lipanj 24, 2011, 21:24:29
Zar ne piše na voznom redu da je taj polazak konekcija sa noćnim tramvajem i da bus mora čekati da tramvaj dođe?

Da, pisalo je i još uvijek piše. http://www.zet.t-com.hr/media/130454/172%20.pdf
Ovdje, kao što vidite, su svi noćni polasci spoj tramvaja i autobusa, ali sjećam se da su prije postojali polasci koji nisu podrazumijevali spoj (mislim da je takvih samo radnim danom bilo). Izgleda da ih sada po ljetnom rasporedu nema.
Uglavnom, da, imam iskustva baš sa situacijama kada je po voznom redu trebao postojati spoj, a nije.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

Tomek

To sam i mislio što se tiče spoja. Molim sada mišljenje od 421  ;D
Što se tiče ove F1 kako kažeš conecto organizacije, za 2 poziva trebaju manje od dvije minute, a bus možda i ima zraka, možda se već spremao za jutarnji izlaz ili pak je stigao s neke druge noćne ture

421

Na krucijalno pitanje nitko nije odgovorio:
položaj i vidljivost autobusa u odnosu na tramvaj!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Tomek

Kroz vozački prozor vidiš tramvaj. No, piše u voznom redu da autobus mora čekati tramvaj. Točka i uskličnik. Kaže plavi ZET-ov bus volim da se to često ne događa, a nitko za to ne odgovara očito kad se i dalje ponavlja. Sve u svemu, osim u upravi mislim da bi dobro čišćenje da je ZET normalna firma bilo i u vozačkim kadrovima.
Druga stvar polako je opet vidljivo da u APP-u opet neka ekipa ima 'svoje' linije tako da se očito i od toga odustalo tj. od sprečavanja mita,korupcije,nepotizma i ostalog.
Živjela RH!

421

@ Tomek
gdje stoji NL 172? Gledam google-stajalište 109? Kod Srbina? Ili prekoputa?
Deset sekundi: bus izlazi iz terminala, crveno na semaforu (dopunski radi) skretanje u Ilicu, poziv iz centra da se vrati.
Dakle Zagrebačka- baruna Filipovića- Cankareva - Ilica -terminal.Cca 5 minuta i linč vozača.NE!
Solucija 2 (ako ima pričuve) -navedena  utrka kroz noć do terminala i vožnja bez karata radi zadovoljavanja forme uz manje pitanje ili bez pitanja- svi zadovoljni uz dupli trošak. Do 1.srpnja!  DA!
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Tomek

NL172 stoji preko puta tramvaja točnije kraj mjesta gdje stoje i Samoborček i Autoturist samo s druge strane nogostupa. Vozač vidi tramvaj i kroz vjetrobran zapravo jer treba pogledati naprijed lijevo.
A to što je autobus uopće otišao nema opravdanja, ako mora čekati tramvaj onda mora. Nema on kamo krenuti pa se vračati i sl. Nije ovo linč vozača, ovo je upozorenje da se treba raditi po pravilima, a ako ćeš braniti one koje svjesno(jer ovo je očigledno) rade greške onda gubiš kredibilitet i kad braniš one koji nisu krivi.

sokre

Ako mora čekati, onda mora. Greška vozača.

Bilo bi dobro čuti i vozačevu stranu priče. Možda se negdje žurio?

421

"Ne poznam dovoljno terminal ČR, znam samo kako tramvaj dolazi, poziciju NL 172 ne znam ( okrenut čelom prema NL 31, gleda dolazak tramvaja kroz ogledalo itd..) pa shodno tome ne donosim zaključke."

Ako netko stalno vozi NL 172  i nije dočekao / ne čeka dolazak tramvaja onda je postupio/postupa  vrlo neprofesionalno i za to treba biti sankcioniran s punim pravom! Upravo to što stalno vozi mu je otegotna okolnost.
Jedina NL koja ima spoj s tramvajem je upravo 172 što piše i u voznom redu: S spoj s noćnim tramvajem linije 31 na Črnomercu.
Činjenica je da nam je ŽP uvijek govorio da je zadnji polazak svetinja i da je bolje krenuti kasnije nego prije.
Međutim vuk će pojesti magare:dokazi su na strani vozača busa  jer je ATRON evidentirao  polazak na vrijeme za što ne može snositi odgovornost, a nitko ne spominje vozača tramvaja koji je kasnio zbog kratkog voznog vremena, odlaska na WC, čišćenja tramvaja od smeća, čekanja da se makne vozilo Čistoće  ili nekog drugog razloga o čemu vozač busa nema pojma jer nije vidoviti Milan.
Jedina pomoć vozaču busa može biti displej gdje piše dolazak tramvaja(ako ga vidi), jer ja još uvijek ne znam poziciju stajanja NL 172 na terminalu ČR!
Moj kredibilitet je obrana posla vozača busa o kojem dosta forumaša nema pojma jer sve gledate kroz prizme nezadovoljstva kao putnici koji se bore protiv svega, a sami malo ili nikako ne doprinose poboljšanju na obostrano zadovoljstvo.
Nešto poput ovoga:http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/tuku-nas-skoro-svaki-dan-a-psovke-ni-ne-brojimo_311879
Obrati pažnju na srednji uokvireni članak!

Tomek

Ali 421, moraš znati da treba praviti razliku kad braniti, a kad ne, jer ovaj koji je otišao ne čekavši obavezu napisanu voznim redom dovodi na loš glas sve ZET-ove vozače. Nažalost to je tako, zbog raznih prekovezaca i sl. koji je ponašaju kao da voze krumpire u šumadiji ZET-ovci jesu na lošem glasu. To se da ispraviti, ali osudom ovih koji rade greške(namjerne naravno), koji su nepristojni i sl., a takvih nažalost ima.