Linije - razno 2011.

Autor conecto, Siječanj 01, 2011, 12:14:34

sokre

Ako nemaju novaca da plate ZET-u, kako misle platiti nekom drugom prijevozniku?

Ivan

Citat: MAN19464  u Listopad 02, 2011, 22:16:43
Citat: marin  u Listopad 02, 2011, 20:34:12
Do kad će linije 311 i 322 ići do Cerovskog Vrha? Danas sam bio na Kravarskom na vikendici i na Ključič Brdu, tamo vozi 302 i 303 jelda, ne znam kako se ta glavna cesta zove i nisam se vozio busom, ali je vrlo zanimljivo i bilo bi lijepo da se za Kravarsko napravi linija!
linija 311 i 322 vozit će do cerovskog skroz dok autoturist nepreuzme cijelu liniju, a to bi moglo biti za novu godinu
Znači govori se o dok ne, a ne ako? Autoturist sigurno preuzima linije na teritoriju V. Gorice? Otkud informacija, nešto službeno ili se samo priča?

Ivan

Citat: sokre  u Listopad 03, 2011, 01:45:14
Ako nemaju novaca da plate ZET-u, kako misle platiti nekom drugom prijevozniku?
Ne moraju gotovo ništa platiti, neki drugi prijevoznik može voziti po komercijalnim cijenama umjesto ZET-a koji ide izvan Zagreba samo ako dobiva debele subvencije; trenutno se drugima ne isplati linija do koje bus treba proći preko 20 km da bi odvezao turu od 5 km sa tako malo putnika, očito jedino linija u komadu može funkcionirati.

sokre

Imam prigovor na kvalitetu asfalta na Staroj karlovačkoj, na dijelu od Remetinca do skretanja u Ježdovec ..

Danas sam se slučajno provozao linijom 168 Savski most Prečko i shvatio kako je cesta u jako lošem stanju.

Svašta pretrpe ti naši autobusi.

dean25

Citat: Ivan  u Listopad 03, 2011, 04:27:00
Citat: MAN19464  u Listopad 02, 2011, 22:16:43
Citat: marin  u Listopad 02, 2011, 20:34:12
Do kad će linije 311 i 322 ići do Cerovskog Vrha? Danas sam bio na Kravarskom na vikendici i na Ključič Brdu, tamo vozi 302 i 303 jelda, ne znam kako se ta glavna cesta zove i nisam se vozio busom, ali je vrlo zanimljivo i bilo bi lijepo da se za Kravarsko napravi linija!
linija 311 i 322 vozit će do cerovskog skroz dok autoturist nepreuzme cijelu liniju, a to bi moglo biti za novu godinu
Znači govori se o dok ne, a ne ako? Autoturist sigurno preuzima linije na teritoriju V. Gorice? Otkud informacija, nešto službeno ili se samo priča?
Molim sve cijenjene kolege forumaše,da prilikom rasprave pokušaju izbjegavati političku dimenziju u gradovima/općinama u kojima ZET vozi.
Inače,danas u Jutarnjem (tiskano izdanje) veliki članak o redukcijama ZETa na prostoru cijele Zagrebačke županije.
Također,političke igre u Velikoj Gorici,gledano iz kuta HNSa Velika Gorica možete pročitati na sljedećem linku:
http://www.hns-vg.com.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=352:propao-bariiev-plan-ukidanja-zet-ovih-linija&catid=1:latest-news

tramvajac 92

Nakon određenog vremena na 119 su se ustalili zglobni autobusi što je divno, krasno, i prekrasno, ali mi ne ide u glavu kako su se 2 zglobna bus123 našla za 119 (možda zato što vozi do garaže, pa da ima puno mjesta za one koji idu na Črnomerec nakon odlaganja busa u APP) a na 114 i dalje gledam 2 solo autobusa.
Koliki je pritisak putnika na 119 ne znam, ali znam da je na 114 i 115 vrlo velik, pogotovu u špicama. Drugi problem je da ako se treba voziti zamjena za tramvaj ide 114, jer se putnici mogu koristiti ln. 115 i 116, što je opet u redu. Pa bih molio ovim putem, ako nema dovoljno zglobnih autobusa za popunu 2 vozna reda na 114 i 2 na 119, da se disponira po 1 solo i jedan zgl. na obje linije. Na kojem voznom redu je  potrebniji na 119 ne znam, ali znam da 114/2 uvijek puniji od 114/1.
Također, još jedan problem je da popodne na 115 često izlazi solo MAN Lion's City (sva sreća da je onaj s 3 vrata) koji je prepun, a kad je on prepun bude prepun i solo na 114 i onda dosta putnika ne može uopće ući u vozilo, što ni u kojem slučaju nije dobro.

marin

Na 119 su preko ljetnih praznika bili sami Lionsi, ali su vidjeli da tako ne ide jer je zglobni znao biti pun, pa su stavili zglobne kao što je i navedeno na forumu za najčešći tip busa na 119. A vezano za 115 i Lions City, to definitivno nije bus za tu liniju, ali kada je manjak zglobnih dobro da i ti još ima!

tramvajac 92

Jasno mi je da autobus tu i tamo bude neispravan, ali mi je čudno kako ujutro obično ima svih 5 zglobnih Citara, a popodne uletavaju razni igrači..

Westin

Pošto su se radovi ovaj vikend u Novom zagrebu odgodili znači APP neće subotu i nedjelju voziti suptituciju ,a u nedjelju tramvaji ne voze od Heinzlove do Savišća od 8-13 h radi radova na transformatorskoj stanici Žitnjak pa voze busevi . Da li to vozi APD ili APP pošto su već vjerovatno vozači bili raspoređeni za NZ

marin

Danas oko 18:00 na peronu linije 109 je bilo cca. 300 ljudi, jer busa nije bilo dobrih pola sata... ... i dolazi onda gbr. 204 s te linije krcaat sa natpisom na displayu "autobus u kvaru" iskrca ljude mijenja se smjena i priča ovaj vozač koji je došo drugome da mu se nekaj desilo da je stoput zvao centar i da mu se nije javljo i zamjenili se oni, gbr. 204 je otišo u garažu, a iza njega dolaze 202, 184, 209 i jos ona tri iza nisam vidio... ... i dobro pitam ja vozača iz 184. sta je bilo, a on mi kaze da je vozni red 9 i 10 prešao u 8 ili tako nesto jer mu se nesto desilo itd..., uglavnom došlo ih je šest za redom  :o , 202 je pokupio pola putnika, 184 pola, a ovi ostali su stajali.!!

marin

Danas sam se prvi put vozio na liniji 232 i nisam išao do kraja nego sam izašo na stanici Čret- Melinišće i prešao na 227 do Svetica i sad kolko još stanica ima do kraja linije 232 i kamo ona ide kad prođe stanicu Čret- Melinišće??? jedino što sam vidio da je liniji 227 sljedeća stanica Svetošimunska- trgovina koju linija 232 prođe još prije Čreta, mislim zbunjeno mi je to kruženje te dvije linije. Vjerujem da bi to znao Conecto, ali dakako mogu i svi drugi forumaši napisat.

aka-88

Citat: marin  u Studeni 11, 2011, 19:05:35
Danas oko 18:00 na peronu linije 109 je bilo cca. 300 ljudi, jer busa nije bilo dobrih pola sata... ... i dolazi onda gbr. 204 s te linije krcaat sa natpisom na displayu "autobus u kvaru" iskrca ljude mijenja se smjena i priča ovaj vozač koji je došo drugome da mu se nekaj desilo da je stoput zvao centar i da mu se nije javljo i zamjenili se oni, gbr. 204 je otišo u garažu, a iza njega dolaze 202, 184, 209 i jos ona tri iza nisam vidio... ... i dobro pitam ja vozača iz 184. sta je bilo, a on mi kaze da je vozni red 9 i 10 prešao u 8 ili tako nesto jer mu se nesto desilo itd..., uglavnom došlo ih je šest za redom  :o , 202 je pokupio pola putnika, 184 pola, a ovi ostali su stajali.!!

Hahahahahaha baš me zanima kako su se u Dugavama nagužvali na onu stanicu...  ;D

marin

Ne znam ni ja, ali znam da sam vidio da šest autobusa za redom dolazi na Črnomerec  ::|

STIB

Citat: Westin  u Studeni 11, 2011, 10:20:36
a u nedjelju tramvaji ne voze od Heinzlove do Savišća od 8-13 h radi radova na transformatorskoj stanici Žitnjak pa voze busevi .
Tramvaji ne voze do Savišća u  nedjelju od 5 - 13.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tramvajac 92

Citat: marin  u Studeni 11, 2011, 21:18:09
Danas sam se prvi put vozio na liniji 232 i nisam išao do kraja nego sam izašo na stanici Čret- Melinišće i prešao na 227 do Svetica i sad kolko još stanica ima do kraja linije 232 i kamo ona ide kad prođe stanicu Čret- Melinišće??? jedino što sam vidio da je liniji 227 sljedeća stanica Svetošimunska- trgovina koju linija 232 prođe još prije Čreta, mislim zbunjeno mi je to kruženje te dvije linije. Vjerujem da bi to znao Conecto, ali dakako mogu i svi drugi forumaši napisat.
Ide ravno do raskrižja Jazbina-Korana, gdje se okrene vožnjom unatrag. Odi jednom do kraja, i popni se na nasip, odakle možeš lijepo uslikati bus dolje.
Pa dobiješ ovako nešto: