Tipovi autobusa na linijama 2011.

Autor conecto, Siječanj 01, 2011, 12:17:23

lovac27

i jučer je na liniji 217 bio gbr. 108 i 104

conecto

Ništa neobično, ali zgodno - 231 na 231
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ljubicasti

Danas na 217 za struge 518 i 555. Već skoro dva mjeseca nisam vidio Citaro G II na njoj, ali zaslužuje ga, jer je nedavno cesta popravljena i čini se boljom nego u mnogim mjestima u gradu, ali koliko ce to potrajati...

sokre

Na 221 su danas vozili svi tipovi zglobnih autobusa ..

tramvajac 92

Uključujući i najstariji bus u voznom parku gb 501..
Nek se elita vozi i u starim vozilima  :)evil

sokre

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 21, 2011, 09:19:35
Uključujući i najstariji bus u voznom parku gb 501..
Nek se elita vozi i u starim vozilima  :)evil

Primjećujem drastičan pad kvalitete javnog prijevoza na liniji 221.

Ali kao svaka prava elita, šutimo i trpimo u nadi da će odgovorni uvidjeti taj propust.

Iako, nemam ništa protiv O405. Ipak je to pravi stroj.. Rađe oni nego Citelisi.

221

Da smo prava elita (mi putnici 221), onda bi imali svoje garažne brojeve. ;D  Sjećam se kad sam bio mali i kad su vozili SG MAN-ovi, liniju 220 su vozili busevi numeracije 57x, a liniju 221 busevi numeracije 58x. Uglavnom se do toga držalo.

A što se tiče jučerašnjeg dana, moram priznati da mi je bilo osvježenje provozati se u 501. Bus ide kao beba.

tramvajac 92

Pa i imate, obično si to numeracije 53X  :D

conecto

Citat: 221  u Prosinac 21, 2011, 11:34:30
Da smo prava elita (mi putnici 221), onda bi imali svoje garažne brojeve. ;D  Sjećam se kad sam bio mali i kad su vozili SG MAN-ovi, liniju 220 su vozili busevi numeracije 57x, a liniju 221 busevi numeracije 58x. Uglavnom se do toga držalo.

A što se tiče jučerašnjeg dana, moram priznati da mi je bilo osvježenje provozati se u 501. Bus ide kao beba.

Ne znam kad si ti to "bio mali", ali na 221 (kao i na 220) se baš nisu navozili busevi 57x kao ni 58x. Do pojave prvih niskopodnih buseva u APD (koji su btw došli godinu kasnije nego u APP) na 221 su uglavnom vozili Ikarusi iliti 65x-71x. Građani Travnog su se sredinom 90-ih s pravom pobunili na kvalitetu prijevoza (s pravom bi se pobunili i drugi, ali ovi su bili najglasniji i najorganiziraniji) jer su se Ikarusi stalno kvarili, čak je organiziran i sastanak s direktorom ZET-a Pevalekom koji im je tom prigodom unaprijed obećao nove autobuse najesen jer je već znao da dolaze. I tako je prvih pet niskopodnih O-405 GN bilo isključivo na liniji 221 koji su u to vrijeme bili u ZG kao spejšatl, upravo ti 501-505 na koje se sad netko nađe požaliti. Inače, prije toga SG220 i SG 240 iz APD su uglavnom bili na linijama 264, 268, 222, 225 i još ponekoj (pošto ih je u APD bilo daleko manje nego u APP), a mnogo rjeđe na 220 ili 221.
A 501 je još dan-danas jedan od najboljih buseva u APD, iako jedan od najstarijih iz 95-e.
A GDJE JE POANTA?

221

Mislio sam na drugu polovicu 80-tih i početak devedesetih. Koliko me sjećanje služi, istina, bili su periodi kada su samo MAN-ovi vozili i kada su samo Ikarusi vozili. Koji su bili dulji, ne znam ali imam osjećaj da su MAN-ovi periodi bili dulji.
Ali, niskopodni sigurno nisu naslijedili Ikaruse. APD ih je srezao prije APP-a (mislim da je zadnji bio 230 ili 231). Do dolaska niskopodnih, vozili su SG 220 ili SG 240 (jesen '95., taman prije dolaska Mercedesa).

EDIT: OK, ispravljam se, našao na forumu informaciju da su zadnji Ikarusi u APD izrezani '95., a u APP-u '96.

GT-R

Sinoć sam oko pola 8 navečer vidio gbr. 224 kako ide Vukovarskom u garažu Dubrava, a danas je na 220.
Kolko ih je trenutno posuđeno u APD?

Ivan

Citat: conecto  u Prosinac 21, 2011, 17:58:39
Citat: 221  u Prosinac 21, 2011, 11:34:30

Ne znam kad si ti to "bio mali", ali na 221 (kao i na 220) se baš nisu navozili busevi 57x kao ni 58x. Do pojave prvih niskopodnih buseva u APD (koji su btw došli godinu kasnije nego u APP) na 221 su uglavnom vozili Ikarusi iliti 65x-71x. Građani Travnog su se sredinom 90-ih s pravom pobunili na kvalitetu prijevoza (s pravom bi se pobunili i drugi, ali ovi su bili najglasniji i najorganiziraniji) jer su se Ikarusi stalno kvarili, čak je organiziran i sastanak s direktorom ZET-a Pevalekom koji im je tom prigodom unaprijed obećao nove autobuse najesen jer je već znao da dolaze.
Slažem se. Koliko se ja sjećam (iako sam i ja bio mali i nisam živio u Novom Zagrebu, no povremeno bih bio i tamo), dubravski Ikarusi su bili u gorem stanju nego podsusedski, baš ih se najbolje sjećam na 221 i praktički je bilo pravilo da se vrata ne zatvaraju i da mjenjač krči i zapinje... Sve se to događalo i u APP, ali ipak dosta rjeđe, rekao bih na 1/4 dok je na ovima to bilo 3/4; i nešto što u Podsusedu nije bio baš čest slučaj, stalno sam ih viđao bez jednog ili čak oba brisača...

221

OT:
Kad si već Ivane spomenuo vrata, imali su Ikarusi jedno ''super'' tehničko rješenje za otvaranje vrata: samo podigneš poklopac kutije iznad vrata i dočeka te veliki gumb. Naravno da su neki putnici to obilato koristili. Ta vrata su ostala otvorena a vozač ih je zatvarao na stanici jer, naravno, nije znao da su bila otvorena.

buSHunter795

Petak u Dubravi je izgledao ovako...
631 na 232
430 na 230
101 na 210
470 na 208
502 na 206 (nije nešto naročito neobično, ali bilo je lijepo vidjeti jedan od najstarijih O405GN na 206)

conecto

Nakon što se napuni većina plinskih autobusa preko vikenda uz daljnju nadopunu to još nekako izdrži do srijede, četvrtak, a naročito petak već su kritični i potrebna su brojna krpanja. Svakako je u redu kad nema škole da se uključuju školski busevi na redovne linije koji rade jako malo km, pa na taj način uštede dio km ostalima, naročito lizingašima, ali na žalost to je praksa samo u krajnjoj nuždi (vjerojatno će ih biti u vrijeme Snježne kraljice)
A GDJE JE POANTA?