Novi vozni redovi...2

Autor dean25, Siječanj 02, 2011, 13:05:07

tramvajac 92

Umjesto na dosadašnjem stajalištu Islandska/Turinina, autobus na liniji 166 (-> D. Dragonožec)  se zaustavlja na stajalištu SR Njemačke/Islandska.

Od utorka, 26. travnja od 8 sati do završetka radova koji se očekuju u ponedjeljak, 2. svibnja ujutro, zbog zatvaranja za sav promet i uređenja dijela Degenove ulice, autobusi na linijama 106 Kaptol – Mirogoj – Krematorij, 201 Kaptol – Kvaternikov trg, 226 Kaptol – Remete – Svetice i 238 Kaptol – Kozjak prometovat će izmijenjenim trasama.

Autobusi na linijama 106 Kaptol - Mirogoj - Krematorij i 226 Kaptol - Remete - Svetice prometovat će s Kaptola redovnim trasama do raskrižja Kaptol/Degenova - Nova ves - Vrančićeva - Mirogojska cesta i dalje do odredišta redovnim trasama.

Autobusi na linijama 201 Kaptol - Kvaternikov trg i 238 Kaptol - Kozjak prometovat će s Kaptola redovnim trasama do raskrižja Kaptol/Degenova - Nova ves - Vrančićeva - Mirogojska cesta - Mirogoj - Aleja Hermana Bollea - Bijenička i dalje do odredišta redovnim trasama.

U povratku na Kaptol linije će prometovati redovnim trasama do raskrižja Grškovićeva/Ribnjak – Ribnjak – Branjugova – Vlaška – Bakačeva – Kaptol.

Za vrijeme posebne regulacije prometa koristit će se postojeća stajališta na promijenjenom dijelu trase linija, dok će na Mirogoju biti uvedeno novo privremeno autobusno stajalište neposredno poslije raskrižja Mirogojske ceste s odvojkom na Mirogoj

STIB

Citat:Novi vozni redovi autobusnih linija
Od ponedjeljka, 16. svibnja, zbog krajnje otežanih uvjeta rada autobusnog prijevoznog podsustava primjenjivat će se novi vozni redovi
na autobusnim linijama 120 Črnomerec - Gajnice, 212 Dubec - Sesvete, 223 Dubrava – Trnovčica - Dubec, 224 Dubec - Novoselec, 269
Borongaj – Sesvetski Kraljevec i 279 Sesvete – Novi Jelkovec.
:o ::|

Izvor: Bilten ZETa
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

sokre

Što to znači - krajnje otežani uvjeti rada? Redukcije?

Samo da dodam, neki dan sam od Draškovićeve javnim prijevozom (tramvaj, bus, bus) išao u Sopnicu - Jelkovec. Trebalo mi je sat i pol.

Koliko će trebati sada, kod otežanih uvjeta rada.

Možda ovo: kupili smo hrpu autobusa koje nemamo gdje puniti, pa zato ne možemo ostvariti sve polaske.

A zašto smo kupili toliko autobusa koje ne možemo nigdje puniti - zato što na više kupljenih komada imamo veću proviziju.

Da smo mogli, kupili bi i 1000 autobusa na plin, para nikada dosta.

Moje objašnjenje ovog glupog izgovora. Žešće sam iznerviran ZET-om ...

conecto

Ne znači nužno redukcije. Izgleda da se na 212 vraća četvrti vozni red, ali se npr. na 224 drugi vozni red uključuje samo ujutro, ali ne i popodne.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

dean25

Ovako:za prvu ruku i ukratko:
-dnevna 212-radnim danom se vraća vr 212.04,subotom i nedjeljom ostaje sve po starom.
-noćna 212-ostaje kompletna samo u noći subotu na nedjelju.Radnim danom i nedjeljom se ukidaju svi noćni polasci osim polazaka u 00:25 i 03:30 (sl.kola za D.Selo).
-223-radnim danom:dvokratni vr vozi samo prvi navrat.subotom nema promjena,nedjeljom vozi samo jedan bus.
-224-radnim danom:dvokratni vr vozi samo prvi navrat.ostalo sve po starom.

dean25

269-sitnije izmjene,jedino ukinuti pojedini prvi polasci ujutro iz Borongaja za S.Kraljevec zbog prekratkog voznog vremena.Sad bus iz APD ide direktno u S.Kraljevec ujutro(vjerojatno od Mlinara uzima putnike na prijevoz duž traze linije).
120-korekcije polaznih vremena,neki polasci ukinuti.Navečer radnim danom ostaje do kraja samo 1,a subotom 2 i nedjeljom 2 navečer.(Radnim danom zadnji u 22:50,subotom u 23:20,nedjeljom u 00:15).

dean25

Ostaje za vidjeti 230-vjerojatno nešto se mjenja sa dvokratnim vr-om,te ostaje za vidjeti na 279 što je promjenjeno.Za 176 i 177 su napisali prioćenje na Zet.hr

dean25

Ispravak netočnog navoda:Na liniji 230 nema izmjene voznog reda.
Uz ovo sve rečeno,zanima me zbog čega nema komentara i kritika ovdje na forumu(pozitivnih i negativnih) na činjenicu da se ukida noćna 212 osim subotom???Ljudi,pa ide vam ukidanje kompletnog noćnog prijevoza na mala vrata ukoliko neće biti reakcija...Tek toliko da znate...

Tomek

Svim danima vikenda koliko znam su noćne linije pune, a i radnim danima se nađe putnika.. Dali se možda ovime ide na ruku novoj taksi usluzi u ZGB-u tj. jel netko pobrao proviziju da ukine noćni prijevoz?

dean25

Da je netko dao/primio proviziju,jest teško dokazivo.Nego,ako se nekome da zezat,neka se ovih dana zaleti do Vijeća gradke četvrti Sesvete-odjela za promet,pa neka mjerodavne upozna s činjenicom da više nema nl 212 osim subotom,pa ćete vidjeti da oni o tome pojma nemaju,a imaju sve instrumente u svojoj nadležnosti.I prema Gradskom uredu za promet i prema Skupštini,i prema Zet-u.

dean25

Nevolim naklapati i pisati neprovjerene i poluinformacije,ali brijem da će se noćni prijevoz ukidat etapno i potiho...Skužit će da na 116 nema nikog,pa će reći da Zaprešić i/ili V.Gorica nemože plaćati noćne kilometre itd.....pa polako slijede tramvaji...

conecto

Noćna 212 preko tjedna ne vozi doslovce nikoga (osim njezinog prvog polaska u 0.50), posebno otkad tramvaj vozi u Dubec (preko 10 godina).
Tko ima kakve "instrumente" za pritiske prema ZET-u ne znam, ali svi znamo koliko se ZET-u od strane istih duguje novca, pa bi shodno tome zahtjevi mogli postati malo skromniji (što će se vjerojatno i dogoditi). Korištenje raznoraznih sličnih instrumenata potrošilo je godinama mnogo novca, kao npr. onaj donedavni bezvezni polazak u 1.15 za Vidovec, Čučerje i Jalševec. Sad su pak došla vremena da se ukidaju i brojni dnevni polasci.
Što se tiče 230, vjerujem da se i tu radi o sličnom, tj. da se ukida onaj suludi polazak u 0.35.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

dean25

Ne,ne,krivo sam napisao.Na 230 se ne ukida ništa(bar ne zasad).

Shole

Mene zanima kako kod vas funkcionira to sa ukidanjem polazaka u smislu obračuna sati vozača.  Npr taj 01:15 za Viovec/Čučerje/Jalševec, ko je to vozio ?  Dal je to zadnji krug na nekoj smjeni, dal pričuva to odvozi.....  I šta sad kad se to ukine, kako to utječe na broj sati za taj dan za tu određenu smjenu (koja je to vozila) ?  Recimo nek je počinjala u 18:00, u 1:15 je išao spomenuti krug odvozit i vratio se u garažu u 2 i pol.  Koliko mu onda sad nosi ta smjena ako više nema te vožnje !?

dean25

Nešto ovakvo ti je bilo:Vozač primi smjenu navečer oko 22:00 u Dubravi na terminalu,i vozi 2 ili 3 kruga na liniji 205.Nakon toga,odlazi u garažu,i u 01:10 izlazi van za polazak u 01:15,ide u Vidovec,G.Čučerje,Jalševec i nazad za Dubravu i garažu (dolazak u garažu oko 02:50)..U 03:20 ponovo izlazi iz garaže za Markuševec po Zet-ove djelatnike,iz Markuševca u 03:40 za garažu i u 04:00 je gotov u garaži.Znači,sve zajedno jedva nekih 6 sati efektive.Nedjeljom dolazi u 5 u garažu.