Novi vozni redovi...2

Autor dean25, Siječanj 02, 2011, 13:05:07

dean25

Uskoro u primjeni novi reducirani vozni redovi na pojedinim autobusnim linijama (LJETO II).
Najveće ovogodišnje iznenađenje (u odnosu na prošlogodišnji LJETO II vozni red) su linije 124 i 118.
124: subotom samo jedan bus.
118: Po jedan bus manje svakodnevno - radnim danom samo 4 busa,subotom samo 3 busa i nedjeljom (i blagdanom) samo 2 busa.

U primjeni do početka školske godine na jesen (a možda i trajno ovo za vikend).

221

Kak to sve ide, još malo pa će ZET objaviti kolektivni godišnji za vrijeme ljeta...   :)evil

dominik,

Citat: dean25  u Lipanj 26, 2013, 18:28:59
Uskoro u primjeni novi reducirani vozni redovi na pojedinim autobusnim linijama (LJETO II).
Najveće ovogodišnje iznenađenje (u odnosu na prošlogodišnji LJETO II vozni red) su linije 124 i 118.
124: subotom samo jedan bus.
118: Po jedan bus manje svakodnevno - radnim danom samo 4 busa,subotom samo 3 busa i nedjeljom (i blagdanom) samo 2 busa.

U primjeni do početka školske godine na jesen (a možda i trajno ovo za vikend).
Koji kreteni ja ne mogu vjerovat mad057 >hammer< >rigoleto<

822DoDo

Raspored promijenjen u ponedjeljak, obavijesti nigdje
Subotnji polasci iz Dubca u 22:40 i 23:15 zamijenjeni jednim polaskom u 22:55

http://www.zet.t-com.hr/media/60575/274%20novo.pdf
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Ivan

A joj, izgleda kao da je u Zagrebu ovog ljeta glavni sport pljuvanje po reduciranim voznim redovima bez obzira jesu li racionalne i uredne ili ne... Ja mislim da linija 124 nikad nije trebala drugi bus vikendom, a 118 ovako preko ljeta može sasvim solidno funkcionirat.

sinovac

Kaj su se okomoli na taj 124, koda je to jedina brdska linija koja vikendom ima dva busa,,,,,,, lamza malo
sinovac/124

dominik,

Citat: Ivan  u Lipanj 27, 2013, 03:40:37
A joj, izgleda kao da je u Zagrebu ovog ljeta glavni sport pljuvanje po reduciranim voznim redovima bez obzira jesu li racionalne i uredne ili ne... Ja mislim da linija 124 nikad nije trebala drugi bus vikendom, a 118 ovako preko ljeta može sasvim solidno funkcionirat.
Ajde se malo "provozaj" na 118 idući tjedan, pa vidi kako ce solidno funkcionirat.
Pa onda reci da se pljuje bezveze.

dean25

Izmjenjeni vozni redovi za SUBOTU na linijama 219,229,261,262,263,270 i 274.
219-polaske ostvaruje autobus s linije 229 (kao i nedjeljom).
263-samo 2 busa.
262-ukinuti polasci u 18:00 i 20:00 sati.
270-sitnije korekcije navečer iza 21 h termina polazaka.
274-umjesto u 22:40 i 23:15 sada prometuje u 22:55.

dean25

Od ponedjeljka 8.7.stupa na snagu vozni red 'Ljeto 2' na tradicionalnim autobusnim linijama. Taj vozni red bit će u prometu do početka školske godine na jesen.

Najveće iznenađenje su [kao što sam napisao prije nekoliko dana] su novi reducirani vozni redovi na liniji 118 (svakodnevno) i na liniji 124 (subotom).

Linija 275 prometovat će po novom reduciranom voznom redu.

Na linijama 107,131 i 216/276 sitnije korekcije pojedinih termina polazaka.

Ivan

Citat: sinovac  u Lipanj 27, 2013, 21:00:30
Kaj su se okomoli na taj 124, koda je to jedina brdska linija koja vikendom ima dva busa,,,,,,, lamza malo
Druge rijetko imaju ako su sa sličnim brojem putnika, poput recimo 130, a mislim da se 124 teško može uspoređivati sa 106, 125 ili 128, mislim da čak teško prelazi pola broja recimo linije 126 koja ima jedan bus cijeli vikend... Nedjeljom je još rjeđi slučaj, niti jedna druga brdska na Črnomercu nema drugi bus, a 124 je nedjeljom i u vremenima kad ima samo jednog vozila prazna.

Što se tiče 118, koristim ju svako malo, vozio sam se i ovih dana pa mi nije bilo strašno. Možda se čini da sam s Marsa pa nemam pojma kako stvarno izgledaju linije?

dominik,

Citat: Ivan  u Srpanj 05, 2013, 10:09:31
Citat:
Što se tiče 118, koristim ju svako malo, vozio sam se i ovih dana pa mi nije bilo strašno. Možda se čini da sam s Marsa pa nemam pojma kako stvarno izgledaju linije?

Normalno da nije bilo "tako strašno" kad je bilo 5  bus123 , a inace  ujutro je guzva i sa tih 5 kamoli nece biti sa 4.

dean25

Stupanjem na snagu novog reduciranog voznog reda na liniji 109 od danas (pa do početka nove školske godine najesen) navečer su SVE vožnje iz Dugava produžene skroz u Črnomerec,tako da nema više iz Dugava polazaka do Knežije i prazni busevi iz Dugava u garažu Podsused.

221

U čemu je štos da sad može, a od jeseni opet neće moći?

dean25

Štos je u efektivnom trajanju vozačke službe. Prelazilo bi 7 sati efektive rada,a za jednokratne službe nije dozvoljeno preko 7 sati rada.

Ivan

Pa dobro, ali radi čega se ne bi moglo složiti i najesen takve polaske ako najrazličitije rijetke i česte i duge i kratke linije mogu imati polaske od 4:30 do poslije 00 h? Da je samo jedan bus u službi sa samo tri vozača ili da ima neku ogromnu trasu do spremišta onda bih možda shvatio, s ovoliko autobusa i vozača sigurno se može složiti da dva busa počnu recimo prvu smjenu ili drugi dio dvokratne 20 minuta kasnije, ili da vozači recimo preuzimaju kod Savskog mosta ili MSU-a ako je problem da veliki krug skraćuje tih 7 sati, kako tramvajci preuzimaju službe svuda.