Oldtimeri - koji je ovo autobus??

Autor denis01000, Ožujak 26, 2008, 14:32:29

mb0404

Ono sto pise na haubi sa strane je ....... Truck,prvi dio imena nisam mogao desifrovat a model......keine ahnung

trucker

ja sam bio našao nešto slično,zapravo onaj prednji branik i nosači su identični ali pozadi je malo drugačiji...i opet ne piše koji je model. mislim da je to teško odgonetnuti budući da se toga nije prevelik broj proizvodio,a i eventualne opravke ili prepravke su se izvodile u "kućnoj radinosti",ne vjerujem da je itko nabavljao origigi dijelove ;D ;D

arsenal

Moze li biti da je ovo Chevrolet ?

trucker

Nekako najviše vuče na njega...evo nekoliko slika kamiončića pa pogledaj.Usporedi nosače branika,čepove na glavčinama i još neke detalje,izgleda da je proizvođač isti...samo ovo su 1929.1930. i 1931.godina

arsenal

Da, da, u pravu si, slicnosti su vrlo velike. Mislim da je definitivno u pitanju Chevrolet....

Feter

I, što je najinteresantnije, može bez problema da stane rame uz rame sa današnjim autobusima! Eto šta ti je Mercedes!

Usput, niko mi nije odgovorio za onu Setru 160HDS, ima li iko pojma o...?!

arsenal

Nikada nije postojala u stvarnosti, rijec je o busu napravljenom u photoshop-u....... ;)

TomoM

Za Krstića i bus u, čini mi se, Jadran filmu možete pročitati u jednom od brojeva Kamion&bus. Ja ga imam i probat ću potražiti cijeli članak o tom busu pa poslati.

Daniel

Eeee , ne znam di bi ovo stavio , na neki način su oldtimeri pa valjda idu tu.
Gledao sam malo slike buseva koji voze ili su vozili preko velike bare , točnije New York i iznenadio se kad sam ugledao neš vrlo poznato!

denis01000

interesantno...ko bi reko da su ih izvozili u ameriku...a možda su bili samo za probu??  ???

Daniel

Ovaj s prve slike je duuugo vozio po NY , vidi se da ima neke modifikacije da bi izgledal više ko američki bus ,a ovaj drugi na displeju mi piše Cultural loop (kulturni krug-doslovni prijevod) što bi značilo da je vjerojatno bio nešto kao "evo ljudi u ovom se voze u Europi i imate priliku provozati se prije neg ga vratimo"
Osim toga vidi se da izgleda Europski.

PROFA

Sitzplätze:30
Marke:Saurer Berna
Länge:9.5 m
Höhe:2.9 m
Gewicht:8940 kg
Leistung:85 kW

Stari SAURER vozi jos uvijek po WIENU-Becu i po  km kosta oko € 5,ali samo za rodjendane i svadbe!

saurer

koji je ovaj autobus koji su vozili odmah posle rata u 50 godinama, ???puno vam hvala ako mozete pomoci

elvis

Ako se u medjuvremenu nista ne promjeni,ja cu za otprilike 2 i po godine polagati za D kategoriju upravo na ovom busu,slika je skinuta s neta,a rijec je o autoskoli Uno iz Jablanice. Jablanica je gradic udaljen 25 km od Konjica na putu prema Mostaru