Čupić promet, Drniš [ŠI]

Autor autobusi.org, Ožujak 27, 2008, 15:59:25

peron24

Novitet u voznom parku: Setra 211 HD  ŠI-535-FZ

MAN Lions Coach (ex. Transport commerce Solin ST-808-OV)

Neoplan Skyliner

peron24

Još malo slika iz Drniša:
Flota poredana na kolodvoru

Volvo Drogmoller

Noge Touring Star

Peugeot Boxer

peron24

Kao što sam u gornjim postovima prikazao, Čupić je nedavno nabavio Setru 211HD ŠI-535-FZ. Riječ je pravom oldtimeru iz 1986. Promjenila je puno vlasnika, a zadnjih godinu i pol je bila kod Šuće iz Ploča, DU-559-GB. Prije toga kod prijevoznika L-tours iz Gorskog kotara, DE-490-M. Oglas je još na "Njuškalu" a navodi se da ima automatsku klimu, repariran motor, a retarder, diferencijal,mjenjač i gume su u vrlo dobrom stanju. Što je za Čupića najvažnije, ima i potvrdu za prijevoz djece. Autobus je za svoje godine prešao vrlo malo, svega nešto više od 200 000 km. Ima 39 sjedala a izbliza izgleda sjajno.

sniff

sniff

sniff

Tomek

Novost S211HD danas u Zagrebu

Na vratima joj piše da je vlasnik Eridan d.o.o.

peron24

Ova Setra ŠI-922-GA iz 1996 vozi na liniji Zadar-Knin. Uhvatio sam je na bivšem željezničkom kolodvoru u Zadru (sorry ali nisam je mogao bolje snimiti zbog ograde. Željeznički kolodvor u Zadru nalazio se odmah pokraj autobusnog, a zahvaljujući HŽ-u koji je i dalje u državnom vlasništvu potpuno je ukinut sav putnički promet u Zadru. Lokomotiva koja je vozila do Knina bila je strašno spora i skupa i gotovo nitko nije s njom putovao osim lokalnih putnika iz Škabrnje,Benkovca itd. Putovalo se sporije nego 1967 kad je pruga otvorena. Sada na toj liniji prometuju autobusi. Osim ove Setre vidio sam i Čupićev noviji Coach.
http://i1368.photobucket.com/albums/ag185/peron85/cupicsetra_zpskiibh5i6.jpg

NP-549

Taj dio mi nikako nije jasan, pa u kojoj galaksiji žive i rade te sve moguće uprave HŽ-a koje su se već naizmjenjivale u ovih 20 i kusur godina !?   Ti pričaš o 1967.  a u Rijeci se brže i češće putovalo 1896. nego danas,  120 godina kasnije.  Ja stvarno ne razumijem mentalnih sklop cijelog HŽ-a.   Dokazali smo da neznamo bit gospodari,  uvijek smo bolje funkcionirali pod tuđim diktatom.  Bilo da je riječ o Jugi ili o Austro-Ugarskoj.

sniff

Bravo na zadnje dvije rečenice  pivkan

Vlakom na Zg-Ri od 7:52 do 12:34
Atr-om uz stajanje u Vrbovskom i Fužinama 2 sata.

E da,koliko im je star Skyliner?

peron24

Btw. Ova Setra 215 HD je prije imala tablice ZG-1849-FO, a Skyliner je također 1996g.
I sad da se malo vratimo u prošlost: Tijekom 2007 i 2008 Čupić je imao koncesiju na nekoliko polazaka na liniji Šibenik-Drniš-Knin kao i na Šibenik-Unešić i još neke lokalne linije. Najčešće su vozili dobro očuvana Setra 215 HD ŠI-773-DI (ex. Jambrošić) iz 1986 i EA O303 ŠI-931-DO (ex. Lana). Povreneno je vozila i starija Setra 215 HD ex. Jambrošić iz 1980 sve dok nije početkom 2008 imala prometnu a i prije toga je bila u vrlo lošem stanju za razliku od druge Setre. Tu su bila i dva Steyra iz Samobora. Na području Drniša su vozili još i TAM 190 A 110 P Autokaroserija ŠI-773-BC iz 1988. Kupljen je od Tvornice lakih metala Šibenik. Imali su još i mali TAM 80 A 60 Avto Radgona i još jedan stari TAM kojem nažalost nemamo sliku. Riječ je o bijelom TAM-u 190 A 109 P Autokaroserija. Model iz prve polovice 80-tih. Bijeli (vjerovatno opituran). Tablica je završavala na DR. Vidio sam ga samo jedanput u proljeće 2008 na drniškom kolodvoru kada sam se busom vozio za Knin. Postoji mogućnost (mada nagađam) da je riječ o TAM-u kojeg je od 1997 do 2006 koristio bivši šibenski privatnik Maestral ŠI-138-U, proizveden sredinom 80-tih. Ostali noviji autobusi su tada vozili za Zagreb ili na posebnom prijevozu.

Teutonic

Na fb stranici im piše kako će od 1.7. organizirati posebne sezonske kupališne linije za Primošten,Murter te Vodice  ;D .

Teutonic

Kupališne linije sa njihove fb stranice;

LINIJE PROMETUJU PETKOM,SUBOTOM I NEDJELJOM (POVRATNE KARTE):

KNIN - VODICE - KNIN = 65 KN
KNIN - MURTER - KNIN = 80 KN
KNIN - PRIMOSTEN - KNIN = 95 KN

OKLAJ - VODICE - OKLAJ = 60 KN
OKLAJ - MURTER - VODICE = 75 KN
OKLAJ - PRIMOSTEN - OKLAJ = 90 KN

DRNIS - VODICE - DRNIS = 55 KN
DRNIS - MURTER - DRNIS = 70 KN
DRNIS - PRIMOSTEN - DRNIS = 85 KN

Šteta šta nije obnovljena stara linija Knin-Vodice preko Kistanja i Čiste Male...

peron24

Super dojava na fejsu: nabavljena Temsa Safari STD iz 2003 i to naravno od Herc toursa, DA-753-DM

Prije toga je bila u Croatia busu ZG-5909-FB

sniff

Još si ja mislio šta radi Herc tours na AKZ parkingu.Već je 20.8.bila u pogonu. ;)