Koji autobusni pogon najčešče koristite?

Autor vozac0607, Studeni 16, 2011, 19:34:58

vozac0607

Evo malo da vidim iz znatiželje. Koji autobusni pogon( Dubrava,Gorica,Podsused) najčešće koristite,bilo zbog mjesta stanovanja ili posla ili nečeg trećeg? I čije vozače favorizirate,podsusedske,dubravske ili goričke? Ja osobno koristim najčešče buseve iz APP,zbog mjesta stanovanja( Trešnjevka). Hvala na odgovorima i sretno u prometu :)

dominik,

Citat: vozac0607  u Studeni 16, 2011, 19:34:58
Evo malo da vidim iz znatiželje. Koji autobusni pogon( Dubrava,Gorica,Podsused) najčešće koristite,bilo zbog mjesta stanovanja ili posla ili nečeg trećeg? I čije vozače favorizirate,podsusedske,dubravske ili goričke? Ja osobno koristim najčešče buseve iz APP,zbog mjesta stanovanja( Trešnjevka). Hvala na odgovorima i sretno u prometu :)
APP (118) zbog mjesta stanovanja.

vozac0607

tramvajac 92

Najčešće Podsused (114/115/116/134/118), pa onda Dubravu (107/219/220/221/236), a Goricu vrlo rijetko..

aka-88

APD (220) i APP (109), rijetko APVG (307,308)

buSHunter795

Uglavnom APD (273, 261, 262, 263, 280, 212, 269, 231, 223, 210, 230)

221

Od APD-a 221, 220, 219, 229, 222, 268 (najčešće noćna), od APP-a 109 i 166.

sokre

vozac0607

Hvala na odgovorima :) A kako ocjenjujete vozače iz Podsuseda i Dubrave? od 0-10. Dakle uzmite u obzir vožnju,ponašanje prema putnicima,urednost,susretljivost,uslužnost....Meni osobno su appovci čista desetka,jer su stvarno susretljivi vozači,uvijek će ti objasnit sve ako ne znaš npr gdje je koja stanica,ili će ti dat upute najbolje što znaju.

marin

Ali zato u APP- u ima pojedinaca koji ne kimnu niti glavom kad ih pozdraviš. Linije koje koristim: 136, 115 rjeđe 134, 114 i 107!

sokre

Načelno nemam nikakvih zamjerki na vozače - tu i tamo poneki, ali vjerujem da je to posljedica mog lošeg dana.

Ljudi su na poslu - pod kakvim uvjetima i stresom rade, skidam svima kapu.

Zbog ovakvog stava sam uzoran putnik koji ne pravi probleme.  8)

221

Svaki pogon ima gospodu vozače i one druge. Doživiš i vidiš svašta: iznimno ljubazne vozače na 136 i 146, gospodina koji je vozio 172 i derao se na putnike kao da smo u štali, vozača na 217 koji je sa svojim frendom živo raspravljao i psovao da si ga čuo u prikolici, vozača koji je izašao van iz autobusa i slijepoj osobi rekao koja je to linija itd. itd.
Nema generalizacije, svaki čovjek odnosno vozač je priča za sebe, kao i putnik.

Jedino bi izdvojio neke vozače na 268 i 330 za koje nema taljiganja po cesti. Voze dinamično, proguravaju se, hvataju zeleno, vide kolonu u desnoj traci i odmah se prebacuju u lijevu gdje je manja kolona.

vozac2906

Od APD-a koristim najčešče 107, 222, 215, 210, 206, 232, 268,269 skoro svako malo ili 330, 226, 203, povremeno 216,217,237 ili 276 i 212

od APP-a  koristim 106,109,113,116,118,130,137

od APVG-a koristim samo 330

APP-ove vozače ocjenjujem sa 9 APD-ove sa 4 (izuzetak nekih)

plavi ZET-ov bus volim

Koristim:
APP svakodnevno.
APD turistički.
APVG nikad.
121 u ♥, to svi već znaju.

Jedinstvenu ocjenu za vozače ne mogu dati. Osim toga, sud mogu donijeti jedino o podsusedskim vozačima, referirajući se na one koji obavljaju srednju službu na Črnomercu (iako, često ti isti vozači budu raspoređeni po Ljubljanici, Kaptolu, Savskom mostu ili Reljkovićevoj).

Vožnja – podijelila bih ju na tri razine, tj. stila vožnje koja ne ovise o dobi vozača. Znači, ili voze lijepo, lagano, nježno i sigurno, ili voze brzo, malo manje sigurno, ali spretno, ili voze brzo, kao manijaci pa im se ljudi koturaju po busu (karikiram, but you get the point). Najzastupljenija su prva dva. U telefoniranje ili jedenje bureka (čak i sladoleda!!!) tijekom vožnje neću ulaziti, ali prethodno vidim gotovo svaki dan.

Odnos prema busu – dobar, osim kod izuzetaka koji siluju nove buseve na ležećim policajcima, što se nadovezuje na navedeni ,,manijakalni stil" vožnje

Urednost – na radnom mjestu (busu) urednost je zadovoljavajuća. Prigovor ide onima koji puše u busu.

Poštivanje pravila – što svrstati pod pravilo je diskutabilno, isto kao i potreba da se pojedina poštuju. Odokativno bih rekla da 65% vozača ne poštuje pravila, počevši od banalnih poput nošenja kravate do zabrane stajanja izvan stanice, što je povezano sa:

Stav (i ljubav) prema poslu – ,,boli me k.", ukratko sročeno, rekla bih da se odnosi na većinu vozača. Spletom okolnosti su završili u ZET-u, pasivni su, rade samo da zarade, ne sviđa im se, frustrira ih i samo žele odvoziti svojih n krugova. Manjina se školovala za ovaj posao, dobro i vrijedno ga radi jer ga voli, angažira se i aktivno sudjeluje u njemu.

Susretljivost i uslužnost – vrlo dobra do odlična u povoljnim radnim i vremenskim uvjetima

Prema napisanome, profil prosječnog APP-ovog vozača izgleda relativno loše. ;D Barem se meni sad učinilo, ali mislim da nisam bila prestroga i prekruta u kriterijima. good_boy Znam da je nemoguće ovo pročitati i ne shvatiti osobno, ali znajte da negativne kritike nisu upućene vama. Ako se pak prepoznate u kojoj, znat ćete na čemu trebate poraditi.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.