Pohvale,kritike,prijedlozi za ZET

Autor podsusedski lavic, Studeni 20, 2011, 13:06:19

marin

Evo danas imam jednu veeliku pohvalu:
Naime, gbr. 177, 201 su se valjda vratili sa servisa, a to znam jer ih nije bilo mjesec dana sigurno, gbr 206- njega nema duplo više od ova dva, pa se još nije vratio. Uglavnom želim pohvaliti servis ili ko ga je već sredio ( pričam o gbr. 177 u kojem sam se jedino vozio): sve je kako spada, ne lupa, mislim da je čak bio i na nekim modifikacijama motora... motor se čuje i radi sličnije staarim dubravskim Citarima nego ovim njegove generacije jer duže mu treba da prešalta u sljedeću brzinu, onda još želim reć da je bus čist ko suza, sve tipke za vrata začudo svijetle, imaju naljepnicu, vrata ne lupaju podesili su ih kako spada.... JOŠ JEDNOM POHVALJUJEM ONOGA ILI ONE TKO GA JE SREDIO JER NIJE KAO PO OBIČAJU DA ODE U SERVIS I VRATI SE A DA JE NEŠTO SITNO NAPRAVLJENO ILI ČAK NIŠTA !  :D

sokre

Super što su to tako dobro popravili. Samo me bode u oko cijena tog busa i naplaćeni trošak održavanja ..

Zato smatram da bi svi oni trebali tako izgledati (i zvučati) svih osam godina.
.

421

@ marin
Zašto hvaliti ono što treba biti pravilo održavanja prema servisnoj knjižici i uz to jaaako dobro (unaprijed i redovito ) plaćeno?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

dean25

Ja sam večeras čuo da je ZET počeo raditi servis na tim Citarima (zbog situacije s Euroline-om) i da sve djelove dobivaju direktno od proizvođača (bez posrednika).

marin

Ja to hvalim zato što je to rijetkost kod nas. Btw, eto danas prvi dan gbr. 206 u prometu na 115.

221

Pohvala ZET-u ili Euroline-u, pitanje je sad!  ??? ???

tramvajac 92

Imam dvije pohvale za ponašanje gospode vozača
Pohvala br. 1: Linija 203, vozni red 203/1, vrijeme polaska 11:45 sa Svetica. Vozač se pohavljuje zbog poznavanja linije kojom prometuje i ljubaznosti u odnosu prema putnicima.
Pohvala br. 2: Zamjena linije 15, vrijeme polaska 12:15 iz Bliznečke. Vozač se pohavljuje zbog poznavanja linije kojom prometuje i ljubaznosti u odnosu prema putnicima, te upozorenja da automati ne rade.

plavi ZET-ov bus volim

Jedna kritika na račun kontrole karata, ne kontrolore i kontrolorke, već način kontrole karata!

Već sam u jednoj drugoj temi pisala kako sam posvjedočila kontrolorki koja je karte pregledavala samo putnicima koji su ih imali, odnosno onima koji su ih htjeli dati, što sam smatrala debilizmom. Mislim, koja je svrha? ZET, koji se toliko grca u besparici, treba natjerati što veći broj ljudi da plati kartu, a ne slati na teren kontrolore da se igraju s onim svojim aparatićima, pogotovo sada kada postoje validatori koji instantno daju informaciju o valjanosti karte. Još jednom, ovo nije kritika kontrolorima, jer oni su, po mome mišljenju, apsolutno nemoćni i bespomoćni u poslu koji rade. Zaista, jedino što oni bez problema i poteškoća mogu raditi je provjeravati karte putnicima koji imaju karte, jer bilo kakvim drugim akcijama su pod rizikom od verbalnog, a možda čak i fizičkog sukoba; ili pak treća opcija, da će im putnik bez karte jednostavni pobjeći. Nemaju nikakvo pravo natjerati nikoga na ništa i putnici to dobro znaju i debelo iskorištavaju.

Tako se danas dvoje putnika ("dama" i "gospodin") na liniji 120 direktno inatilo jednoj kontrolorki. Stariji "gospodin" je ušao u autobus, vidio kontrolorku koja nije ni bila u njegovoj blizini i samo joj viknuo da nema kartu i da ju neće kupiti, nakon čega se ugodno smjestio u sjedalo. Mlada "dama" se prkosno cerila kontrolorki na što ju je ona upitala što je točno smiješno, a potom dobila odgovor: "Vi ste mi smiješni. Zar mislite da se neću odvesti do Črnomerca bez karte?"
Naravno da ni jedan ni drugi nisu dobili kaznu...

Suma sumarum - policajce uz kontrolore (kao što se to najavljivalo jednom davno), inače je to čisto bacanje novaca (jer, u principu, plaćaju ljude koji ne uspijevaju posao obaviti do kraja). Na kraju ispada da je najefektivnija shema u kojoj vozač otvori samo 1. vrata autobusa i traži sve da pokažu kartu, međutim, to je nešto što se može prakticirati samo u autobusnom prijevozu.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

421

Citat: dean25  u Listopad 04, 2012, 22:57:35
Ja sam večeras čuo da je ZET počeo raditi servis na tim Citarima (zbog situacije s Euroline-om) i da sve djelove dobivaju direktno od proizvođača (bez posrednika).
Da zato sam išao u  H.Leskovac po Citara, a još desetak ih čeka na svoj red za popravak!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

marin

Po kojeg si Ti išao ako se smije znat i koji su još tamo bili dali se sjećaš možda?

marin

Evo jedna dosta loša kritika:
Znači dok sam se jučer vozio prema Črnomercu, pri izlasku (to je već bilo zapravo na črnomercu) jedna putnica i ja izlazimo na prva vrata (ja uvijek kad je taj vozač), putnica izađe i kaže doviđenja, dobije isti odgovor od vozača, a kad sam ja izašo dobio sam odgovor kaj ti meni doviđenja, koji se ku*** šećeš po busu od drugih vrata na prva??? Ja šutim namjerno ne želim ništa reć i krenem van kad mi vozač kaže: Čekaj, čekaj malo (i onda sam bio glup šta nisam otišo ), i ja ostanem i okrenem se, a vozač kaže: I prestani srat po meni pred drugim kolegama jer mi je prag tolerancije već visok. Ja ono osto u šoku ni da sam htio nešto reć nisam mogo !! Kad sam ja srao po njemu nemam pojma, niti on zna moje ima, puno sam si pitanja tada postavio, a što je najgore taj vozač bio je Marijan J. Vi bar znate da sam ga ja osobno prije 2 godine blago rečeno hvalio po forumu itd, a kad mi je reko da prestanem srat to je bilo to skoro sam ga stero u pm (nisam ja tako odgojena ali malo je falilo). Evo još nešto da ga malo ocrnim jer mi ga je dosta više, nikad nisam htio pisat ovakve stvari, ali on se očito trudi da ja to napišem uglavnom jednom se on pravi pred kućicom na črnomercu da razgovara na mobitelu, a jedan vozač ga namjerno "scima" i nazove ga i mobitel počne zvonit, a on se tako zacrvenio u licu...joj joj joj....
Eto sad vi to prokomentirajte kolko je to uredu.

Mirta

To je zapravo bila tragikomična situacija. Ne shvaćaš, ostaneš bez riječi. Tko zna što ga je iznerviralo.
I bolje je što mu nisi nedolično odgovorio, nije zavrijedio nikakav odgovor.
Nikad ne reci:"Nikad!".

sokre

Misliš da te skužio po postovima jer i sam prati forum? Ako je tako, onda smo svi forumaši u opasnosti.

Ne samo od kontrole karata, već i od gnjevnih vozača.  8)

Neka ti to bude škola (a i svima) - kada ti netko na cesti nešto ružno kaže, ti samo nastavi svojim putem.
.

221

Nemoj se ljutiti Marine, ali stvarno sam se nasmijao čitajući tvoje iskustvo.
Šalu na stranu, moraš se zapitati kako je gospon Marijan povezao tebe kao putnika, s profilom ''marin'' na ovom forumu. Vjerojatno nisi bio dovoljno diskretan u obavljanju zadataka za forum.   ;)

marin

Ma ne zna on za forum, on je reko da prestanem srat pred njegovim kolegama, a uostalom jeste li se zapitali dali sam ja ista lose piso na forumu o njemu? pa nisam.. a on niti zna moje ime i 100 posto ne zna za forum.. ne znam kaj mu je doslo odjednom, pa mi smo si prije bili na bok, bok, sta ima i te stvari i jos ne razumijem kako ga nije sramota poslat kolegu iza pregrade kod prvih vrata, kao i druge putnike, ono dode mu kolega u bus i krenu oni pricat, a marijan kaze ajde iza pregrade! to je pomalo i bezobrazno jer opet kazem da nezz kaj mu je doslo