Autotrans – novosti

Autor autobusi.org, Studeni 24, 2007, 10:53:27

franky

Nekako mi se čini da je krenulo......
poceli su se kupovati rabljeni autobusi "četvrte" generacije (pritom milsim da setre četvorke i nove neoplane)
app je poceo a izgleda i trans
samo mi nije jasno zasto su kantu (1174 koliko znam imao je tezih problem s mjenjačem, bar mi je tako njegov vozac rekao) zamijenili za malo noviju kantu (svi se zale na te nove neoplane)
ps neznam zasto se spominje too much za krk...
nisam potpuno upućen za potrebe krka ali ljudi moji govorim s aspekta putnika
pj krk se stvarno svjetski brine za svoje buseve.... čistoća, a na kraju i mehaničko održavanje :D

ikar

Citat: franky  u Lipanj 28, 2011, 18:32:23
ps neznam zasto se spominje too much za krk...
nisam potpuno upućen za potrebe krka ali ljudi moji govorim s aspekta putnika
pj krk se stvarno svjetski brine za svoje buseve.... čistoća, a na kraju i mehaničko održavanje :D

Radi se o tome da PJ Krk, kao i PJ Novi ima stvarno puno dobrih autobusa, a imaju osim lokalnih linija i linije za Rijeku (što je de facto prigradska linija) jednu ili dvije linije za Zagreb. Što postavlja pitanje gdje će se svi ti dobri autobusi uposliti. Tako da Setra 415GT-HD 1204 većinu vremena provodi na "prigradskoj" Rijeka-Krk. Isto tako može se povući i pitanje kako druge PJ voze sa lošim ili neadekvatnim autobusima duge linije za Zagreb (Umag praktički nema dobrog busa, Labin sa 18 godina starim Mercedesima, PJ Cres koji vozi dugačku liniju za ZG sa Regiom 1247, Prigradskom Setrom sa malim bunkerima 1301 ili Starom S215HD, a i u PJ Rijeka još svakodnevno 315Gt-HD voze Ri-Split-Dubrovnik) dok istovremeno 1298 vozi Bribir-Rijeka, Selce-DINA, 1204 Krk-Vrbnik itd.

Shole

Sve je to do sposobnosti pojedinog šefa PJ da "dovuče" u svoju jedinicu pravi bus.  Boduli i kirci su očito sposobni, dok Cres malo kaska (oduvijek).  Rovinj je također oduvijek dobro kotirao, spajanjem svega u PJ ISTRA neznam kako je sad.  Gospić je zadnja rupa na svirali iako ima 2 linije Rijeka-Gospić i Gospić-Zagreb.  Oni se valjda moraju smatrat počašćenima što su dobili u zadnjih par mjeseci O404 na palmu (1005) i Lion's Coach (1062) koji je godinama vozio tu nešto bezveze po Rijeci  (Dina, DIP Klana, Veprinac...)

5AR

Teretni kombi Citroen Jumper 1387 RI-725-SS

shef

Mjesec i pol nakon nesreće, vratio se (ipak) 982. Za divno čudo, čak je ostao i zeleni, ali bez bočnih natpisa i prugica.

EDIT, evo i sličice:

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Setra 317 HDH gar.br. 1026 prodana.  Naljepnice skinute

lukas auto

Zna li se kome, jer stvarno neznam ko bi se usrećio sa autobusom s toliko kilometara iza sebe. Setra je jednostavno dala svoje!  bus123 

ikar

Čak i nije imala toliko kilometara, čuo sam da nije dva milijona okrenula, u zadnje vrijeme je bila često u kvaru. Rijeka bi mogla dobiti prinovu uskoro pošto su ostali bez jednog busa... (To se dogodilo sa zadnjih 3 autobusa - 1377 umjesto 1271, 1371 umjesto 1240 i 1331 umjesto 1253)

Shole

1026 je nedavno okrenula 2 milijona.  Nije zadnjih par godina puno vozila,  uglavnom Rijeka-Trst, i rijeđe do Splita.

shef

Evo jučer i konačno potpisan petogodišnji ugovor o održavanju gradskog prijevoza u Crikvenici. Trebao bi stići potpuno novi minibus (do kraja tjedna  ???  ). Eto, u članku čak i piše koliko vozila se vodi pod PJ Novi - 30 sa 60 vozača. Inače, cijena pojedinačne karte 8 Kn
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

leic96

5AR

Došao je VW Crafter za tu namjenu.

Majstor

1026 na Mobile.de kod nekog Njemackog dilera na prodaju
Samo mi sudite pošteno !

Berlingo

5AR

Probably. To bi moglo bit to. Ima li gb?