Autobusi na probi

Autor shef, Studeni 14, 2011, 10:46:46

NP-549

Idemo kroz Dragu sad na Kukuljanovo

amalok.95

Koliki mu je domet na punoj bateriji? uzbrdice savladava bez problema?

gorgoroth

Naravno, neću ga uhvatiti glavauzid

lussin

Lion's City 12E jutros na Fiumari

NP-549

I u garaži

NP-549

Citat: amalok.95  u Svibanj 31, 2022, 14:27:49
Koliki mu je domet na punoj bateriji? uzbrdice savladava bez problema?

Oko 300 km u riječkim uvjetima.  Savladava sve bez ptoblema jer je elektro motor

kico101

Ako su tehničke karakteristike, kao vanjski dizajn, tada je ovo jako dobro vozilo. Ipak, moram priznati da pripadam u skeptike kada govorimo o čisto električnom pogonu. Ako mogu birati, radije bih hibridnu verziju. A i ne volim pretiha vozila ( prihvatljiva mi je buka između MB o427h i motora u AlfaMille ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

amalok.95

Citat: NP-549  u Svibanj 31, 2022, 18:59:40
Oko 300 km u riječkim uvjetima.  Savladava sve bez ptoblema jer je elektro motor
Znaci mogao bi bez nekih vecih poteskoca odradit i cijelodnevnu smjenu? i preko noci se u garazi napunit da bude spreman ujutro?

NP-549

Citat: kico101  u Svibanj 31, 2022, 19:16:13
Ako su tehničke karakteristike, kao vanjski dizajn, tada je ovo jako dobro vozilo. Ipak, moram priznati da pripadam u skeptike kada govorimo o čisto električnom pogonu. Ako mogu birati, radije bih hibridnu verziju. A i ne volim pretiha vozila ( prihvatljiva mi je buka između MB o427h i motora u AlfaMille ).

Da, treba se naviknut na tišinu. Al taj problem ionako imamo samo mi koji smo vozili stare solo autobuse,  buke motora kod vozača već odavno nema u zglobnim autobusima.  I na Citarima 714-723 si morao gledat u okretaje kad nije htio krenut sa stanice, a isto je i u zglobnom MAN-u 758-768.   Mislim da je ovom i ostalim ovakvim autobusima veći "problem" popratna infrastruktura.  Punjači,  instalacije, trafostanice,  vremena punjenja ......  sve to izgleda prilično SF za današnji Autotrolej,  ali i CNG punionica se izgradila relativno brzo pa zašto se ne bi i elektro infrastruktura.  Nakon ovih 37 koji stižu sredinom ljeta,  u sljedećoj turi će zasigurno bit alternativnih pogona, a kakvih točno i u kolikom broju to će vrijeme pokazati.

tramvajac 92

Pitanje je što bi bilo kad bi autobus vozio baš na liniji s putnicima.

Btw. kako se puni? Ima obični kabel ko bilo šta doma ili?

421

@NP-549
Koliko u % Trolej ima brdskih linija?
Pitam za kolegu radi rekuperacije prilikom spuštanja nizbrdo...
Pretpostavljam da postoji netko vičan izračunu potrošnje uzbrdo i obnove nizbrdo s projekcijom isplativosti i proračuna kapaciteta baterija radi dnevnog dosega.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

Kolko ima brdskih ?   Skoro pa sve.  Proračuni rekuperacije će se sigurno raditi jer nije ga isto punit po noći ako je pao na 10% ili ako obnovom energije ostane na nekih 40%.  Ima "okretaje" koje pratiš i ako je ispod pola onda puni baterije, a preko pola troši. Jučer smo na probi napunili (rekuperacijom) 18 kwh za nekih 25 km vožnje. Pun je mislim 480 kwh.  Ako imaš punjač koji je te snage, a bus je prazan skroz, trebat će ti sat vremena za napunit ga.  Ako ti je punjač 240,  puniš dve ure.  Naravno, nije nikad ni prazan skroz.  Punjač čim je jači je skuplji, a mora imat i pozadinu koja to podržava, a ne da padne napon u garaži jer si prikopčao bus

421

Rekuperirali ste18 kwh za nekih 25 km vožnje, a koliko ste potrošili vožnjom uzbrdo? Više ili manje?
Kakav je sistem stanične kočnice/hill-holder i startnost u odnosu na diesel, CNG sa stajališta uzbrdo?
Dobro je što se pri povratku u garažu može rekuperirati i kasnije dopuniti, manje puniti...
Generalno, RI je plodno tlo za električne  bus123 bus123.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MateV

Zanima me kako gre po Kumičićevoj zgorun i koliko krama kod piramide kad ide zdolun?

NP-549

Ide ko avion. Ubrzava fino uglađeno, nije da zaljepi za sjedalo, regulirano mu je ubrzanje obzirom na opterećenje.  S Delte van na kick down, do Piramide je na 70. Tako ide i Crossway. 

Po Dragi je novi asfalt i nema okolnog šušura ko u gradu pa ga možeš slušat,  čuju se samo gume. Unutra niš ne lupa, osovine ne zveckaju