Bitka prijevoznici taksisti

Autor EuroTrakker, Travanj 06, 2008, 18:20:45

Shole

Pa za kolko para oni voze ljude da im se to isplati?  I di je tu državni Inspektorat, imaju oni koncesiju uopće?

zoki.man.fan

Ma cijelo jutro sam ih gledao šta rade pa mi se valjda pobrkalo..
al ovoga je zeznuo slavijin bus iz zagreba..on je pokupio sve putnike kod sata minutu prije nego što je ovaj došao..tako da je imao samo jednog putnika... ali kao što se vidi on se ni ne skriva i ima natpise i oznake taksi, a znam nekoliko koji ipak to rade malo poskrivečki i voze školarce u Topusko u školu svaki dan.  cijena je Sisak-Topusko 600 kn.

Kolika je cijena ovih taksista Sisak-Petrinja??

EuroTrakker

Mislim da je cijena ista kod taksista kao i kod Slavije. Što se tiće Topuskog tu ne znam koliko imaju taksisti zarade i mislim da ne voze jel koncesiju za tu liniju ima A.P.Kotaranin
Pozdrav iz 53nje

zoki.man.fan

voze, voze i to na istu foru kao i ovi taksisti...zna se sve kako to ide...pa koncesija ti baš previše ništa ni ne znači kada je inspektorat stravično loš

Shole

Kod nas je to nezamislivo.  Autobusni prijevoznici nema šanse da kupe putnike jedan drugom (Autotrolej/Autotrans) ako nemaju koncesiju za tu liniju, a divlji taxisti uopće ne postoje jer  bi ih neko momentalno natamburao.

zoki.man.fan

To je Rijeka, ovo je Sisak.. ovdje ne samo da se taksisti bave svačime nego i normalne firme.
Kod nas se i Auto promet i Slavijatrans kao firme koje sve legalno rade natežu i međusobno si prave veliku konkurenciju. Nedavno mi je jedan čovjek rekao u razgovoru o Auto prometu: moja najdraža konkurencija... Pa da se malo dogovaraju bilo bi svima bolje. Iz Zagreba postoje neke rupe u polascima a onda nakon toga dva busa idu skoro za redom. To nije ni jednome ni drugome u cilju. Pa onda postavljanje tabli po Sisku da su stanice samo za Auto promet, pa Slavija se buni odmah kad neki Ap-ov bus stane na Slavijin PRAZNI peron, odmah blagajnica trči van... Ne branim niti napadam niti jednu od te dvije firme, ali mislim da se previše konkurentski ponašaju i jedna i druga.  Kakva je to logika da u isto vrijeme povratna karta za liniju Sisak-Split Ap vozi za 285 kn a Slavija za podosta manje.. neznam koja je tu isplativost. To taksisiti na crno daleko jeftinije voze.  Niti jedan ne vozi pun bus, umjesto da se dogovore i nabace neku račćunicu za zajedničke interese. Ja nisam pobornik teorije da se te dvije firme trebaju spojiti, ali ipak smatram da trebaju poamlo i surađivati jer ipak su to dvije firme koje zajedno imaju oko 75-80 buseva. Kome je bilo u interesu raskinuti dogovore o tehničkom i baždarenju tahografa... i jednima i drugima je to bilo dobro..ali uvijek postoji netko tko ima neke druge interese

zoki.man.fan

Evo i prikaza kako se to organizirano radi....trenutak prije dolaska Slavijatransovog busa vrata se zatvaraju i Taxi kreće PUN