Linije - razno 2012.

Autor conecto, Siječanj 03, 2012, 09:53:10

Shole

daj i onu drugu stranu zalijepi ako nije problem

tamlover

Citat: dean25  u Kolovoz 21, 2012, 04:28:45
...iz 1986.godine... linija 134 Savski most-Demerje(???).

Te godine još nije vozio bus za Oranice jer čini mi se da nije bilo naselja na Jablanskoj, uveden je tek 90-ih i u početku se okretao baš u tom naselju. Ljudi sa Zagrebačke ceste (Oranice i Rudeš) gravitirali su liniji 118. Znači ne mora biti greška.

Citat: dean25  u Kolovoz 21, 2012, 03:05:56
zaseoci u naselju Horvati,a to cijelo područje spada pod grad Zagreb (VGČ Novi Zagreb-Zapad)

Sve si točno napisao, osim gradske četvrti - to je Brezovica. Usput, hvala za pohvalu.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Portos

Citat: tamlover  u Kolovoz 21, 2012, 10:02:26
Te godine još nije vozio bus za Oranice jer čini mi se da nije bilo naselja na Jablanskoj, uveden je tek 90-ih i u početku se okretao baš u tom naselju.
Uveden je krajem 80-ih i vozio je obilazno Selskom i Zagorskom jer se tada tek gradio podvožnjak Zagrebačke ispod pruge. 1986 definitivno nije postojala ta linija.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

tramvajac 92

Citat: Shole  u Kolovoz 21, 2012, 09:50:52
daj i onu drugu stranu zalijepi ako nije problem
Šta ostale linije? Evo: http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=250.msg44230#msg44230
Tu imaš i tramvaj.. Ako ćemo nastaviti, nastavimo tamo gdje treba http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=250.90

822DoDo

Citat: plavi ZET-ov bus volim  u Kolovoz 21, 2012, 02:24:44
Novi tip voznih redova na autobusnim stajalištima. Primijetite kako su jednaki voznim redovima tramvaja na ZET-ovoj stranici. http://www.zet.hr/tramvaj/dnevni.aspx
Prikazuje se samo jedan smjer linije (što je logično, jer ako ideš na Britanac, ne zanima te kada ide prema Mihaljevcu) i umjesto polaska autobusa s početnog/krajnjeg odredišta prikazuje se vrijeme kada bi bus trebao biti na određenoj stanici, što je po meni veliki +.
Kladim se da su u ZET-u über ponosni što uvode promjenu koja će zaista koristiti svim putnicima i, nadam se, biti pouzdana (za razliku od stajališnih displeja).

(Očekujem da bi u početku moglo biti problema kod žurnih vozača koji vole biti 5 minuta ispred Atrona, no nadam se da će ih šefovi pravovremeno upozoriti da se prilagode.)

Zasto ih jos nema na ZET-ovoj stranici i da li bi mogla jednoga slikati malo blize, da je samo raspored u kadru?
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

NP-549

S ovima će garant bit problema jer će se nać neki nadobudni pametnjakovići koji će tužakati kako je bus prošao minutu ranije.  Čini mi se da su naši riječki bolje rješenje. Otprilike ovako izgleda, ali sa vremenima sa polaznog stajališta (okretište), a naznačeno je OKVIRNO vrijeme koliko autobusu treba do dotičnog stajališta.

822DoDo

Ma bit ce problema zato jer na nekim linijama vozaci na pojedino stajaliste dodu i po 5min ranije, pa nece valjda nasred ceste cekat polazak s te stanice  >hammer<

221

Po meni je ovo potpuno promašeno, odnosno s konja na magarca!

Zašto? Zato što se ovakav prikaz vremena trebao pojaviti prije nego što je došao Atron. Putnici bi tada imali okvirna vremena na svakoj stanici i znali bi kada bus otprilike dolazi.

Onda bi ZET kupio Atron (ili neko funkcionalnije rješenje), postavio ga na svaku stanicu i putnici bi dobili TOČNO a ne okvirno vrijeme dolaska. Tada bi se ovi rasporedi poskidali jer ne bi više trebali.

Nažalost ZET ide obrnuto....a možda odustaju od ATRONA  ??? ???

822DoDo

Ma ne vjerujem da odustaju od ATRONA....Ali u svakom slucaju je promaseno..a i ljudi su se jedva navikli na ove normalne rasporede a po ovome bi jedan raspored trebao biti na dva lista, po jedan za svaki smjer.

sokre

Ne bih prekidao raspravu, ali iznio bih mišljenje - često se krećem po cijelom gradu, i najbolje mi odgovara linija 107.

Kada bi bar netko mudar sjeo i spojio 107, 116 i 281 u jednu liniju da vozi cjeli dan taktom od minimalno 20 minuta..

To si želim za Božić.  8)

plavi ZET-ov bus volim

Citat: 822DoDo  u Kolovoz 22, 2012, 11:58:16
Zasto ih jos nema na ZET-ovoj stranici i da li bi mogla jednoga slikati malo blize, da je samo raspored u kadru?

Zato što će proći ohoho vremena da se postave na sva stajališta svih linija i da se uopće sastave svi ti rasporedi. Pitanje u kojoj su fazi tog procesa. (Da je ovo slikano bliže, blic bi zaslijepio polovicu teksta i ne bi se vidio pročitat. Ako ti smeta, otvori si Paint pa cropaj.)

Citat: 221  u Kolovoz 22, 2012, 15:01:45
Onda bi ZET kupio Atron (ili neko funkcionalnije rješenje), postavio ga na svaku stanicu i putnici bi dobili TOČNO a ne okvirno vrijeme dolaska. Tada bi se ovi rasporedi poskidali jer ne bi više trebali.

Pa ova vremena jesu točna vremena, tj. žele napraviti da to budu točna vremena. Ono što nisam sigurna jest radi li se tu o vremenima DOLASKA busa na stanicu ili njegova POLASKA sa stanice. Raspravljala sam o ovome s jednim zetovcem i oboje smo zaključili kako će to biti vremena polaska busa sa stanice, jer će vozaču stvarno biti teško "ispoštovati" dolazak na stanicu u zadanoj minuti, dok mu nije problem pričekati minutu ili dvije ukoliko je uranio.

Ne mislim niti ja da ZET odustaje od ATRONA, već mislim da su posegnuli za jeftinijom solucijom. Vozna vremena koja će biti ispisana na tim voznim redovima će biti vremena iz ATRONA.
Da su stvari išli raditi kako treba i da su maksimalno iskoristili ATRONOVE mogućnosti onda bi se na svakoj stanici nalazio po jedan stajališni displej i jedna tabla s normalnim voznim redom i svaki putnik bi znao sve što mu treba. Ali otkud njima novaca za to?! Pa to je luksuz! Lakše im je bilo kupiti 10 kila papira, boju za printer i osmisliti vozne redove na dva lista.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

221

Slažem se da je Atron već odavno trebao savršeno funkcionirati.
Vremena s ovog novog popisa je moguće ispoštovati samo u idealnim uvjetima (recimo po ljeti ili navečer). U gužvama, zastojima i kod kvarova on ne pomaže, dok Atron ipak da informaciju o kasnijem dolasku.

221

Citat: sokre  u Kolovoz 22, 2012, 15:12:48
Kada bi bar netko mudar sjeo i spojio 107, 116 i 281 u jednu liniju da vozi cjeli dan taktom od minimalno 20 minuta..

I sličnu takvu s odvojokom za Novi Zagreb.  ;D

plavi ZET-ov bus volim

Citat: 221  u Kolovoz 22, 2012, 17:23:55
Vremena s ovog novog popisa je moguće ispoštovati samo u idealnim uvjetima (recimo po ljeti ili navečer). U gužvama, zastojima i kod kvarova on ne pomaže, dok Atron ipak da informaciju o kasnijem dolasku.

Istina, a idealni prometni uvjeti u gradu Zagrebu su ::|. Stoga će se ZET vjerojatno ograditi od gužva, kvarova i drugih izvanrednih situacija i moliti putnike za razumijevanje ako će bus kasniti (a svakodnevni korisnik ZET-a se na to već trebao naviknuti). Ono što se neće tolerirati ni od putnika, niti od ZET-a su preuranjeni polasci. "Bolje da putnik čeka autobus, nego autobus putnika.", nije li to misao vodilja prijevoznika?

Ključno će biti da ZET napravi dobru propagandu kojom će brzo i efikasno informirati putnike o novom sistemu, inače će putnici rastrgati jadne vozače kojima će se desiti da dođu prerano pa čekaju.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

nexus

Citat: NP-549  u Kolovoz 22, 2012, 12:10:30
S ovima će garant bit problema jer će se nać neki nadobudni pametnjakovići koji će tužakati kako je bus prošao minutu ranije.  Čini mi se da su naši riječki bolje rješenje. Otprilike ovako izgleda, ali sa vremenima sa polaznog stajališta (okretište), a naznačeno je OKVIRNO vrijeme koliko autobusu treba do dotičnog stajališta.

Zapravo je to ista stvar samo je putniku ušteđeno računanje.. :)

U Puli su npr. takvi vozni redovi na stajalištima već godinama (ovako izgledaju: http://i50.tinypic.com/j8fyo2.jpg), za svako stajalište posebno, jasno je naznačeno da se radi o okvirnom vremenu dolaska i, dok god nema displeja koji bi prikazao točno vrijeme, mislim da je sistem najbolji mogući..