Linije - razno 2012.

Autor conecto, Siječanj 03, 2012, 09:53:10

tramvajac 92

Djelomično izmijenjenom trasom prometovat će autobusi na liniji 114 Ljubljanica – Prečko i 134 Črnomerec – Prečko u smjeru iz grada, od ponedjeljka, 26. ožujka od 9 sati, do četvrtka, 5. travnja ujutro, zbog zatvaranja Jarnovićeve ulice (od Petrovaradinske do Slavenskog) radi asfaltiranja.

Redovnom trasom vozit će do raskrižja Petrovaradinska/ Matetićeva, nastaviti Matetićevom i Slavenskoga te dalje redovnom trasom do odredišta. Na izmijenjenom dijelu trase nema usputnih stajališta.
Gdje je to? Tu: http://www.zgceste.hr/default.aspx?id=50&x=15.904993&y=45.790337
Kako ići autom? Ovako: http://www.zgceste.hr/UserDocsImages/radovi/20120322_Jarnoviceva/055-12%20Jarnovi%C4%87eva%20asfaltir%20dio%20zatv.pdf

Već je bilo i vrijeme da se to sanira.

marin

Ulica Mane Jarnovića je jedna od gorih na svim linijama jer je za razbit zube!!! To se stvarno već odavno trebalo sanirat, najbolju cestu sam doživio na 129, u oba smjera, čuješ kako gume šume, a u Jarnovićevoj (na 134 i 114) čuješ stolice i poklopce kako lupaju  :D :D

tramvajac 92

Citat: marin  u Ožujak 23, 2012, 21:20:49
Ulica Mane Jarnovića je jedna od gorih na svim linijama jer je za razbit zube!!! To se stvarno već odavno trebalo sanirat, najbolju cestu sam doživio na 129, u oba smjera, čuješ kako gume šume, a u Jarnovićevoj (na 134 i 114) čuješ stolice i poklopce kako lupaju  :D :D
Ulica Ivana Mane Jarnovića je stvarno jedna od gorih, ali najgori dio (kod škole) ostaje i dalje nesaniran. Možda će to biti druga faza, ali ipak i ovo je bolje nego ništa..

marin

Točno, i na tabli za ulicu piše samo Mane Jarnovića (provjereno), kao što se ulica u Španskom zove Matije Vlačića, a trebala bi se zvati Matije Ilirika Vlačića!

GT-R

Danas se otvorio City Center One East. Javnim prijevozom je povezan pa rekao bih jednako kao i onaj na Jankomiru.
Do tramvaja 2/3/13 ima jedno 15-20 min pješke (kao i na Jankomiru do okretišta Prečko), jedini bus koji koristi obje stanice na Slavonskoj aveniji je 281, dok ostali (107, 216, 222, 225, 276) koriste stanicu na Slavonskoj samo u smjeru istoka, stanica u suprotnom smjeru je u jednosmjernoj cesti između starog Bauhausa i Zelene tržnice.
Gužve su danas bile ogromne pa su i pojedine linije imale mala zakašnjenja, ali kako naši pametni ljudi nekoristne javni prijevoz nego idu autima iako žive skroz blizu, nastane kaos.
Tako 107 povezuje 2 City Centra, 222 povezuje City Center, Avenue Mall i Arenu Centar.
281 mi je neka bezvezna linija, stvarno je trebalo produžiti do Jelkovca i 107 i 222 i staviti da voze cijeli dan, odlične linije koje povezuju dva dijela grada ali voze dvokratno..

Portos

Ovo sa produženjem 107 i 222 ti je odlična ideja, tada bi se i 107 mogla vratiti garaži Podsused.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

konkordsky

Citat: marin  u Ožujak 23, 2012, 21:20:49

želite reći nije problem u vozilima nego u cesti a putnici cijelo vrijeme mislili stari autobusi.  good_boy
dvadesetak godina tamo prometuju autobusi a cesta se samo krpi prema potrebi.
NEMA PROBLEMA,POSTOJE SAMO RJEŠENJA!

tramvajac 92

Citat: konkordsky  u Travanj 09, 2012, 15:37:01
želite reći nije problem u vozilima nego u cesti a putnici cijelo vrijeme mislili stari autobusi.  good_boy
dvadesetak godina tamo prometuju autobusi a cesta se samo krpi prema potrebi.
Pa sad.. Ako pogledamo što vozi na 134 (NG 312) moglo bi se govoriti o starim vozilima, dok na 114 voze redovito Lionsi..

marin

Lionsi sa 114 se previše razbijaju na toj cesti i to mi je žalosno, a NG ovi su već razbijeni-isto i na 128, 131 i još nekim linijama gdje se stavljaju novi autobusi.

MAN19464

linija 307 i 308 do daljnjega obilazno jel izvođači radova nisu poštivali rokove, pošto je sutra nedjelja i sajam automobila očekujem velike probleme jel linija 307 i 308 prolaze uz sajam i ulicama jakusevca, nazalost tamo se po tim ulicama parkiraju posjetitelji sa obje strane tih malih ulica koji izbjegavaju plaćenje parkinga u sklopu sajma, ako se autobusi uspiju provući bit če velikog kašnjenja ili možda čak i totalnog zastoja ako zaglavi među autima.

http://www.zet.hr/vijesti/novosti/izmjena-na-linijama-307-i-308.aspx

marin

E da malo promijenim temu ovo sa linijom 174, ne znam za radni dan, ali subotom je toplomjer šarolik. Em što se ide za Žejince, pa za groblje Zaprešić, pa odmah poslje groblja za Šibice i to ne starom trasom kako piše na stranici zeta, već novom. Vozač koji je bio nije znao kamo treba ići pa je pitao neku gospođu koja je išla do kraja u Šibice. Više se ni ne vozi u Kalamire (bivša linija 180), nego samo u groblje i u Šibice i to je sve jedna linija 182, dok je prije groblje bilo linija 181, a samo Šibice linija 182.

Portos

Citat: marin  u Travanj 15, 2012, 12:05:15
E da malo promijenim temu ovo sa linijom 174, ne znam za radni dan, ali subotom je toplomjer šarolik. Em što se ide za Žejince, pa za groblje Zaprešić, pa odmah poslje groblja za Šibice i to ne starom trasom kako piše na stranici zeta, već novom. Vozač koji je bio nije znao kamo treba ići pa je pitao neku gospođu koja je išla do kraja u Šibice. Više se ni ne vozi u Kalamire (bivša linija 180), nego samo u groblje i u Šibice i to je sve jedna linija 182, dok je prije groblje bilo linija 181, a samo Šibice linija 182.
Radnim danom i subotom 174 ima svoj autobus a 182 ima svoj. Linija 181 ne postoji već neko vrijeme a 182 povezuje terminal sa Lužnicom s tim da dnevno desetak puta do Lužnice ide obilazno preko groblja Zaprešić. Nedjeljom 174 i 182 poslužuje 1 autobus.
Ova trenutna regulacija po meni je također rasipanje novaca za taj dodatni autobus i vozače koji ga voze već sam pisao ovdje da bih ja sve polaske 172 produžio do Kalamira, tamo ima kružni tok,a neke od njih do groblja Zaprešić koje je od sadašnjeg okretišta udaljeno cca 1 kilometar. Ovako se prazan bus na 182 vozi po Zaprešiću i stvara gubitke....

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

Ali neke polaske za groblje i Šibice subotom odrađuje bus sa linije 174. I da to je dobar prijedlog. I upitno mi je kako jedan bus (subotom ) vozi na 182 kad ima malo polazaka, onda bi vozači imali previše vremena, ali niti te polaske ne ostvaruje bus linije 174, jer na toplomjeru piše da srednja služba nema nijedan polazak u groblje ili Šibice neg samo za Žejince, tak da ne znam koji bus ostvaruje te polaske. Možda neki s Črnomerca dođe ne znam stvarno ne znam.

t4

Sad preko proljetnog ferija je čini se bilo manje buseva u prometu premda se vozni redovi nisu mjenjali ili?

tramvajac 92

Pa sad.. Redukcija je bilo, ovisi kako na kojoj liniji..