Linije - razno 2012.

Autor conecto, Siječanj 03, 2012, 09:53:10

221

Uvijek se preko školskih praznika (ljetnih, zimskih i proljetnih) smanjuje broj autobusa na pojedinim linijama (uglavnom linije s puno voznih redova).
Kada otvaraš pojedini vozni red na ZET-ovim stranicama, u ''address baru'' je, kod reduciranog v.r., dodana oznaka ''redukcija''.

t4

Aj dobro... ali na rasporedu na stanicama i na displayima stoje ti fantomski vozni redovi koji nestaju s popisa.
I druga stvar glede voznih redova, a zbilja je smiješno i žalosno da je tako, iako sam već slao ZET-u email, badava, iz nekog razloga ne može biti drugačije, a riječ je o ovome, npr.:

Linija 229: polazak iz Male Mlake u 13:10h.
Linija 166: polazak iz Donjeg Dragonošca u 13:05h.
Linija 220: polazak iz Dugava u 13:31h
Linija 219: polazak iz Sloboštine u 13:30h
Linija 109: polazak iz Dugava u 13:31h

Vatikanska u 13:33h => 5 autobusa za redom, prije toga 10 minuta ništa za Glavni Kolodvor (danas nije došao niti 220 koji je trebao ići u 13:22h), iza toga skoro 10 min ništa za glavni kolodvor. Takva situacija je i nedjeljom kad se čeka po 20 minuta autobus, samo što tad nema 166 i 219.
I da stvar bude još bolja, 221 iz Travna u 13:31h i 268 naiđu skupa sa 166, 219, 220 i 229 kod Muzeja S. U. i idu za Glavni.

Meni je to bezveze... opet, razumijem, te linije kao 166 i 229 koje idu svakih sat - dva će uvijek pogoditi da se nađu s 220, ali zašto te dvije linije idu skupa i sve skupa ide u minutu, ne kužim.

marin

Autobusne linije 136 Črnomerec – Špansko i 146 Reljkovićeva – Malešnica – Jankomir, prometovat će izmijenjenim trasama, zbog asfaltiranja Ulice I. B. Mažuranić, od ponedjeljka, 23. travnja od 8 sati, do završetka radova koji se očekuju u ponedjeljak, 30. travnja.

Linija 136 prometovat će redovnom trasom do raskrižja ulica A. Šoljana/N. Gučetića te nastaviti Šoljanovom, Šižgorićevom, Donjim Vrapčem i redovnom trasom do odredišta te istom trasom u povratku.

Na izmijenjenom dijelu trase bit će uspostavljeno obostrano privremeno autobusno stajalište u ulicama J. Šižgorića i Donje Vrapče, u zoni raskrižja s Ulicom I. B. Mažuranić.

Linija 146 prometovat će redovnom trasom do raskrižja ulica Samoborska/Hrvatskih branitelja te Samoborskom, A. T. Mimare, Donjim Vrapčem i dalje redovnom trasom do odredišta te istom trasom u povratku.

Na izmijenjenom dijelu trase linije 146 bit će uspostavljena obostrana privremena stajališta u Ulici A. T. Mimare, Trgu hrvatskih pavlina i zapadno od Ulice Malešnica. :))

Ovo je stvarno bilo potrebno jer je to najgori dio trase obaju linija i cijela je prekrivena rupama, izbrojio sam tri duboke i široke rupe na koju je neki dan gbr. 203 izbušio gumu jer vozač nije spazio jednu od njih i zaletoi se malo i bum tko se sve zatreslo ucinilo mi se da je puko amortizer. Jedva čekam da se ta cesta uredi pa kad bude ljeto onda ce se tam moc zaletit  8) 8).

tramvajac 92

Onda će 136 biti još bolja za vozit se (i vozit)..

marin

marin

Sad je 11:10 i još se nije ništa počelo uređivat, a piše da će radovi počet u 8:00, busevi već idu obilazno!!!

Westin

Citat: marin  u Travanj 23, 2012, 11:11:32
Sad je 11:10 i još se nije ništa počelo uređivat, a piše da će radovi počet u 8:00, busevi već idu obilazno!!!

Uvijek busevi i tramvaji puno prije skrenu nego počnu radovi  jer ZET dobije krive informacije

Westin

Citat:
Vozni red za praznik rada
Na Praznik rada, u utorak, 1. svibnja u tramvajskom i auto- busnom prometu primjenjivat će se nedjeljni vozni red.

U ponedjeljak, 30. travnja u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se subotnji vozni red

www.zet.hr

marin

Pogledajte nedjelju na ovom voznom redu linije 233 na kojoj je jedan  bus123 (nedjeljom naravno), ide npr. iz Markuševca u 12:30, dolazi na knap do 12:45 kada kreće iz Mihaljevca, znači ni minute odmora iako vozač malo stisne po gasu ???. Kojom je logikom taj v.r. napravljen kad vozač krene sa Mihaljevca do Markuševca i onda tamo ima 30 minuta "fore", a to je malo previše. Zašto nije jednostavno moglo bit ovako: Mih.   Mar.
                                                                                                                                                                                                                                                                                     12:30     13:00
                                                                                                                                                                                                                                                                                     13:30     14:00 itd..

conecto

Nisam siguran, ali možda zbog usklađenosti s linijom 205  ???

Uostalom, 15 min je relativno knap, ali nije osobiti problem, posebno kad imaš fore u drugom smjeru nije strašno čak i da zakasniš koju minutu.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

Je, više manje uspješno se gađaju nedjeljom.. Princip je da dođe iz Bidrovca u Markuševec ln 205 i da onda presjedaju putnici za Mihaljevac na 233..

marin

Svejedno je bezveze jer vozač nema kaj radit pol vure u Markuševcu.

tramvajac 92

Ak je domaći ima itekako. Zamisli da si vozač i imaš u Špaskom pol vure pauze..
Al da više stoji neg vozi slažem se.

marin

Ja sam se vozio do gore i nazad i vozač se ubijo od dosade, a ja još više, nego ja bi radije kreno s Mihaljevca i 5 min. ranije da nemoram dangubit.

marin

Danas oko 13:25 linija 116 je bila u prekidu (mislim nije al kao da je ), razlog je to što se desio sudar na Zagrebačkoj aveniji tak da je bus 197 (sa linije 116) stajao dobrih pola sata u koloni.