Linije - razno 2012.

Autor conecto, Siječanj 03, 2012, 09:53:10

dominik,

Citat:Linija 118 na Ljubljanicu umjesto do Trga Mažuranića

Autobusna linija 118 Trg Mažuranića – Voltino od ponedjeljka, 27.8. od 4 sata privremeno se obustavlja, do završetka II. faze radova na uređenju dijela Zagorske ulice, u četvrtak, 30.8. ujutro.

Za stanovnike Voltinog naselja bit će uspostavljena izvanredna autobusna linija 118 Ljubljanica – Voltino – Postojnska.

S terminala Ljubljanica trasa linije je Fallerovo šetalište - Zagrebačka avenija - Dragutina Golika – Tomislavova – Zagrebačka - Postojnska. U povratku iz Postojnske ulice trasa je Dragutina Golika – Zagrebačka avenija – Fallerovo šetalište – Terminal Ljubljanica.

Na trasi izvanredne linije bit će uspostavljena stajališta Terminal Ljubljanica, Baštijanova, Hanamanova, Tomislavova (smjer A) i Postojnska (smjer B).

ZET

tramvajac 92

Bilo bi logičnije da s Voltinog vozi do Črnomerca, bar meni

Portos

Citat: tramvajac 92  u Kolovoz 24, 2012, 10:47:26
Najlogičnije Črnomerec-Ljubljanica kroz Voltino ali ako bi se to ljudima svidjelo onda bi ZET morao zadržati "privremenu" liniju.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

dominik,

Citat: Portos  u Kolovoz 24, 2012, 11:50:07
Najlogičnije Črnomerec-Ljubljanica kroz Voltino ali ako bi se to ljudima svidjelo onda bi ZET morao zadržati "privremenu" liniju.
To i ja mislim, a ovako linija bas i nema nekoga smisla >:(

tamlover

S obzirom na tramvajske linije koje prolaze blizu Mažuranca po Savskoj logično je da izvanredna linija ide s Remize. Ako netko treba na Črnomerec može ko i do sad presjesti na 134. A kaj se tiče neke moguće linije s Črnomerca kroz Voltino meni je bolja (ak se ne varam) Ivanova ideja koju je odavno napisao da vozi do Jaruna jer s Črnomerca 109-ka dođe dovoljno blizu Remizi, a i nedavno sam od semafora u Voltinom do Remize pješke došao za 6 minuta... Mislim si da su tu dosta zakinuti oni sa stajališta na kraju Zagorske kod potoka i da je možda izvanredna linija mogla biti kružna - Remiza - Zagrebačka av. - Golikova - Tomislavova - Zagorska - Selska - Ozaljska - Remiza.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

tramvajac 92

Nemre po Zagorskoj jer popravljaju cestu.

Nemoj da vidim negdje isprintan ovaj vozni red..

Tomek

Jednom davno smo pisali da bi bilo dobro da se 119 od Vrapča do Podsuseda kreće po Samoborskoj, a ne Bologni i koju godinu nakon to se stvarno dogodilo.
Dali ima nade i da se 120 produži do King Crossa. Veliki su shopping centri u blizini i linija bi bila pun pogodak, a produžilo bi je za nekih 5-8 min. Grad se razvija, ali ZET za tim zaostaje.

dean25

Da li ima nade?
Nada umire posljednja...

Samo nitko da se to sjeti i službenim kanalima tražiti (VGČ).

tamlover

Citat: Tomek  u Kolovoz 26, 2012, 12:00:17
Jednom davno smo pisali da bi bilo dobro da se 119 od Vrapča do Podsuseda kreće po Samoborskoj, a ne Bologni i koju godinu nakon to se stvarno dogodilo.
Dali ima nade i da se 120 produži do King Crossa. Veliki su shopping centri u blizini i linija bi bila pun pogodak, a produžilo bi je za nekih 5-8 min. Grad se razvija, ali ZET za tim zaostaje.

Nade? Da to netko zagovara kao što se zagovaralo 119 po Samoborskoj već bi bilo riješeno.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Citat: Portos  u Kolovoz 24, 2012, 11:50:07
Slažem se za Črnomerec-Ljubljanica, no da, na kraju ne znam zašto se ZET toliko boji uvođenja dodatnih direktnih linija kroz gusto naseljena područja koje bi bez sumnje bile popularne, samo pod sebi kopaju jamu dok su linije koje sada voze bez alternative i pretrpane, sa par busa manje na jednu stranu a malo više više na drugu mislim da bi bilo i dodatnih stalnih putnika i još bi se zaradilo, no eto, možda jednog dana dođe netko tko će razumjeti što je kvalitetan javni prijevoz... Kad se tramvajska mreža ne razvija i nema novih cesta onda barem treba postojeće bolje iskoristiti.

Što se tiče (valjda moje) ideje Črnomerec - Voltino - Jarun, mislim da nema razloga da ne ode još Jarunskom (sagrađena je s ugibalištima) do Savskog mosta, to je samo 5 minuta više, a na takvoj liniji kao alternativi za 109 bi bilo jako puno putnika i bez problema bi se punili ako bi išli recimo svakih 12 minuta u špici i 20 navečer, mislim da ne bi ni trebao probni rok, a sve se može srediti sa 4 busa, za 3 od toga se skinu po jedan sa 109, 113, 118 i praktički ni nema nekih dodatnih ulaganja... :)
I mislim da ju ne treba zvati 117 nego 113, većina stanovnika Jaruna će biti zadovoljnija s ovim nego postojećom 113, a ne mogu uz tramvaj imati toliko linija dok se drugdje autobusi pretrpavaju.

Što se tiče moguće 117, volio bih da bude opet Ljubljanica - Stenjevec, ali preko Španskog, Malešnice i stajališta Vrapče tako da se poveže Prečko itd. sa vlakom, a i mislim da je jasno da natrpana 115 treba pomoć još otkad su izgradili POS-ovo naselje, stalno su obećavali barem pojačanje linija a na kraju apsolutno ništa od toga, samo su još i prorijedili 114 i 134.

Ako baš treba postojati veza Trešnjevke i Jaruna dok se ne produži tram 9 (za spoj kod Fallerovog su obećavali još prije 10 godina da se počinje graditi ::|), onda možda bolje 114 preusmjeriti preko Jaruna u Prečko, možda se može iskombinirati i nešto i pokraj jezera Jarun.

tramvajac 92

Ako pošalješ 114 okolo, trebat će ti pojačanje na 115.
Vrbani su još jedno naselje koje se sve više širi, a novih rješenja nema (pogotovu Vrbani 3). To bi isto moglo biti prilično unosno, pogotovu kad bi linija vodila do Črnomerca..

Ivan

Citat: tramvajac 92  u Rujan 04, 2012, 13:44:37
Ako pošalješ 114 okolo, trebat će ti pojačanje na 115.
Vrbani su još jedno naselje koje se sve više širi, a novih rješenja nema (pogotovu Vrbani 3). To bi isto moglo biti prilično unosno, pogotovu kad bi linija vodila do Črnomerca..
Pa rekoh, pojačanje za 115 bi bila 117 preko Španskog, a preusmjerena 114 može služiti i za Vrbane 3 .

Portos

Već neko vrijeme 172 zbog rekonstrukcije križanja Lončareva-Jelačićeva vozi izmijenjenom trasom po Vladimira Novaka i Jelačićevom te ne koristi stajalište ispred Doma zdravlja. Danas su konačno asfaltirali to križanje, usput su obnovili i asfalt na ugibalištu na terminalu pa očekujem da bi možda od subote ili ponedjeljka 172 mogao voziti redovnom trasom. Križanje se proširivalo kako bi autobusi mogli nesmetano skretati jer zbog stražnje osovine koja ne prati srednju kao na SG MAN-ovima autobusi su kroz križanje prolazili uzimajući široki luk te smetali drugim voziima prelazeći na njihovu voznu traku. U smijeru Zg na terminalu je 172 kao ulazno-izlazno stajalište koristila peron 3 na kojem inače stoji linija 182.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

Sve to stoji, samo da dodam za one koji ne znaju napisao si da kad ide prema Zagrebu da stoji na peronu 3, no kad ide prema Zaprešiću stoji na peronu 2...Radovi su najavljeni do 11.9 pa sad ti računaj.