Lasta Beograd -- razno

Autor maky, Travanj 26, 2008, 13:15:24

The_Dubster

Bio je Berkoff, katnjak, i bila je u pitanju 100% neka vanredna, jer sam bus vidio da se kretao u pravcu sa mosta Suade Dilberović prema Marin Dvoru.

aaaaa

Citat: damir050  u Lipanj 07, 2010, 20:25:54
Od kada Lasta vozi  za  Federalno Sarajevo , Da nije  Lukavica bila u pitanju  Dubster

ima 3 godine kako voze u kooperaciji sa CTS-om, samo ih je tesko vidjeti jer dolaze navece oko 22.30 a polaze ujutro oko 5

djordje

Citat: mirotvorac  u Svibanj 12, 2010, 14:15:32
Citat: busfan  u Svibanj 11, 2010, 22:01:07
Citat: mirotvorac  u Svibanj 11, 2010, 20:50:44
Jedini prevoznik u Srbiji koji moze da im parira i mrsi konce u tom poslu je verovali ili ne Nis Ekspres sa oko 900 vozila.Ali to je vec za neku drugu temu.Eto toliko od mene zasad.

Svaka njima cast, ali ja ipak mislim da je Lasta privilegovana od drzave u odnosu na druge prevoznike  ???

Pa jeste to je cista istina.Drzava je dosta gura napred,dok se ostali bore sami kako znaju i umeju.
Gore u onom postu gde je kolega napisao da ce je prodati posto zasto,jr malo nelogican.Jer drzava je isuvise ulozila u nju da bi je se sad tek tako resila....
Najstariji VDL ima tek 3 godine..Pa vi vidite i sami..

Jedine "privilegije" koje Lasta dobija od drzave jesu subvencije za gradski i prigradski saobracaj ( u pitanju je javni konkurs koji se za prigradski objavljuje na svakih 5 godina, isto tako i za gradski u kojem osim Laste ucestvuje i GSP i mnostvo drugih prevoznika ( Veolia npr) i pored toga je Lasta ubedljivo najbolja i u pogledu odrzavanja vozila, odrzavanja cistoce, kao i odnosu samog osoblja prema vozilu ). Sto se tice prigradskog saobracaja mislim da ne postoji ni jedan prevoznik sa teritorije Beograda koji bi mogao biti konkurentan na takvom tenderu ( ko je spreman na liniju od 50ak kilometara salje Setru 317hdh, 315 gt-hd, Berkhofe.... ? ). Subvencije same po sebi postoje iz razloga da nebi gradjani trpeli posto je potpuno ne isplativo drzati pojedine line... mislim da uopste ne stoji to da je Lasta privilegovana od strane drzave....

Marko9056

raspitaj se za 9018 koje je god?pa ces videti starosti autobusa. . prodace je za male pare,da bi se sto pre dolopali  . .tj.da ukradu.  .autobusi se odrzavaju samo novi,tj.beogradska lasta samo odrzava.A zato Smederevska ne,pa isto lasta S.Palanka.Udji te u te buseve,pa onda komentarisite . .

Marko9056

Tlimfocit

Zanima me imaju li Lastini vozaći službene košulje u nekokj standardnoj boji? Viđam u Splitu su obućeni skroz šareno: majice, košulje i slično.

daf

Koliko ja znam Lastini vozaci imaju sluzbene kosulje cini mi se da su plave boje. ali svjedoci smo da ih slabo koriste, izgleda da u lasti niko nevodi racuna kako im vozaci izgledaju. mozemo se sloziti da je ruzno kada se autobus postavi na peron a zavjese nisu skupljene i sjedisa i rukohvati svaki svoju politiku vodi i uz sve to vozac izadje u patikama i kratkoj majici kao da je krenuo u kafic umjesto da dostojno predstavi svoju firmu, grad i drzavu.

daf

Lasta ima jednu temsu safari koju su koliko sam cuo dobili na probu ali nisu bas zadovoljni pa nisu ni kupili ni jednu kasnije. uglavnom svi vozaci koji je voze gledaju da pobjegnu na berkofa a temsa uglavnom radi samo slobodne voznje i kad imaju guzvu i kad im fali vozila onda je salju na neku od linija.

Nešić

Citat: daf  u Srpanj 19, 2010, 19:38:05
Koliko ja znam Lastini vozaci imaju sluzbene kosulje cini mi se da su plave boje. ali svjedoci smo da ih slabo koriste, izgleda da u lasti niko nevodi racuna kako im vozaci izgledaju. mozemo se sloziti da je ruzno kada se autobus postavi na peron a zavjese nisu skupljene i sjedisa i rukohvati svaki svoju politiku vodi i uz sve to vozac izadje u patikama i kratkoj majici kao da je krenuo u kafic umjesto da dostojno predstavi svoju firmu, grad i drzavu.
Zato Niš ekspres ima svoj ugled na putu.. vozač mora da ima službenu uniformu: majicu/košulju ili onaj džemper.. pantalone(ne farmerke) i cipele ko se zatekne u trenerci patikama i slično kontrola piše prijavu..
Citat: daf  u Kolovoz 08, 2010, 02:43:18
Lasta ima jednu temsu safari koju su koliko sam cuo dobili na probu ali nisu bas zadovoljni pa nisu ni kupili ni jednu kasnije. uglavnom svi vozaci koji je voze gledaju da pobjegnu na berkofa a temsa uglavnom radi samo slobodne voznje i kad imaju guzvu i kad im fali vozila onda je salju na neku od linija.

Ta Temsa je izgorela letos na putu za CG, bila je u nekoj kao zlatnoj boji beše sa MAN mehanikom i kožnim sedištima..

Nešić

Obrukala se Lasta 17.05.12. samo tako.. Naime, nisu hteli da se priključe u akciju "Mala matura veliko Srce" da voze maturante osnovnih škola sa Kosova i Metohije u Beograd jer im je mala bila cifra koja se dobija (nije nešto ali taman za troškove goriva).. Za razliku od njih Niš ekspres se priključio sa 40 vozila, Kavim Jedinstvo Vranje i Kosmet prevoz Kosovska Mitrovica, Kolašin prevoz Zubin Potok i Kavim Raška. Lasti svaka čast! Pokazali su da su režimski prevoznilk sa političkom pozadinom!

mmarko

Otvorili su poslovnicu u Banjaluci.Za sada je samo jedan Berkhof prebačen u BL i stoji na autobuskoj stanici.

mate

becks89

Crobus je raskinuo ugovor, jer je dobio bolju ponudu za veći broj vozila...

Reportaža iz Laste, Autocentar Beograd!
http://www.balkantransport.net/reportaza-lasta-beograd-balkan-transport/

Slike vidljive bez registracije....

igor

Pre nedelju dana stiglo je prvih 10, od 100 naručenih Sorova C12. U pitanju su vozila sa Euro 6 motorom. Ovih deset nose garažne brojeve od 8129 do 8138. Crvene su boje, pošto su namenjeni za obavljanje prigradskog prevoza na teritoriji opštine Beograd :).

Majstor

Šuška se da je Lastu kupila Arriva
Samo mi sudite pošteno !